Of ze nu met de forehand of met de backhand zijn genomen, alle slagen zijn raak in de keukens van Ahoy de komende dagen. Tijdens ABN AMRO Open kom je erachter hoe veelzijdig Rotterdam smaakt. De Buik blikt vooruit.
Of ze nu met de forehand of met de backhand zijn genomen, alle slagen zijn raak in de keukens van Ahoy de komende dagen. Tijdens ABN AMRO Open kom je erachter hoe veelzijdig Rotterdam smaakt. De Buik blikt vooruit.
In Ahoy zit je van 10 tot en met 18 februari op het puntje van je stoel. En heus niet alleen tijdens de match. Achter de schermen is de opwinding niet minder groot. Stuiterende smaakpapillen staan je te wachten tijdens ABN AMRO Open.
Zo internationaal als het toernooi, zo internationaal zijn de gerechten. Maar die internationale gerechten zijn veelal wél lokaal bereid. Door Rotterdammers dus. Van Rotterdammers weet je zeker dat ze geen flauwe kost ‘serveren’.
Connect, Experience, Impact en – last but not least – Taste. Dat is in een notendop waar ABN AMRO Open voor staat. Weggooiflessen zijn not done op de courts en er wordt uitsluitend met gerecyclede tennisballen gespeeld.
Bewust is gekozen voor toernooidirecteuren met een missie die verdergaat dan het strikken van werelds beste spelers. Beide toernooidirecteuren zijn dragers van foundations die zich sterk maken voor kinderen die aan de zijlijn staan.
En dan Taste. Bij Taste komen de kernwaarden in feite samen. Ahoy oefent uit zijn invloed uit door voorrang te geven aan dichtbij. Dat eten verbindt, dat hoeven we niemand uit te leggen. Aan tafel zijn geen voor- en tegenstanders, aan tafel is iedereen een medestander.
Nieuw dit jaar op ABN AMRO Open is Tasty Tuesday. Op dinsdag 13 februari doet alle horeca iets extra’s. Die dag kun je als bezoeker zelfs op Foodtruck Safari. Voor 10 euro krijg je een stempelkaart, op te halen bij de balie in Shops & Bites, waarmee je recht hebt op vier hapjes en één drankje per persoon.
Waar je aan moet denken? Een klein portie saté van Mister Makan bijvoorbeeld, een minihotdog van Chez Jan (volgens velen de best bun in town!), een bruschetta met tomatensalsa en rode pesto van The Toasterzzz of een tiramisu of cannolo van Holy Pasta.
De Rotterdamse sterrenchefs Mario Ridder en Fred Mustert pakken de 51ste editie van ABN AMRO Open uit met een Parijse orangerie. Het is maar goed dat de stoeltjes in deze glazen tent zijn bekleed met velours zodat je zacht landt als je de zoveelste vreugdesprong maakt.
Want dat is wat er gebeurt, als je daar gaat eten, je gaat uit je dak bij de salade kreeft met pompoen, haricots verts en saffraan, bij de ossenhaas met pepersaus, rösti en spinazie en bij de riz condé met ananas en mango.
Zeg je Rotterdam, zeg je natuurlijk ATP-500. Maar je zegt ook Feyenoord, en Erasmus, direct gevolgd door Mario’s Likkepot, de gastronomische hardloper van deze gerse stad. En ja, deze staat op de kaart in de orangerie.
Laat je nu niet gelijk uit het veld slaan als je liever dierlijke eiwitten vermijdt. Met een tartaar van watermeloen en de knolselderij wellington, inclusief truffel, voel jij je (als) de winnaar.
Lunchen doe je bij Mario & Fred met een broodje carpaccio, kalfs/truffelkroketten of oesterzwamkroketten. Dat broodje carpaccio klinkt afgezaagder dan het is. Het is dezelfde carpaccio als die in La Vilette. Voor de jongeren onder ons: La Vilette was het sterrenrestaurant van Fred Mustert voor FRED.
Alsof het nog niet genoeg is, doen ze in The Lemon Three nog een set, daar met lichte, toegankelijke gerechten met een frisse touch. Er zit alleen wel één maar aan dit dubbelspel, je hebt een ticket nodig voor het VIP-dorp, of je moet zijn uitgenodigd, om bij deze heren aan te schuiven. Aan zet in hetzelfde gedeelte zijn The Harbour Club en de Bierboutique.
Buiten de VIP-area vis je als foodie zeker niet achter het tennisnet. Van verse pasta tot sushi, de keuze is reuze. Vertrouwd tafelen of liever een snelle doch gezonde hap bij Ahoy’s eigen restaurants Seventy One en RiVers?
Gooi in het eerste geval vooraf een balletje op in de groep. Ondertussen lust je er vast wel eentje, een goed glas schuimend bier, of zoals we dat in Rotterdam noemen: een Gele Kanarie. Vergeet alleen de tijd niet. Voordat je het weet, mis je het matchpoint.
Driesterrenchef Cees Helder kookte nog een keer zijn klassieke topgerechten, samen met François Geurds. Een vergelijking tussen hun signature dishes.
Aan de Pannekoekstraat, waar ooit de cocktailscene in Rotterdam begon, opent nu Soho by Jigger. Verwacht klassieke cocktails en creatieve uitspattingen.
Uit eten en zelf je eten voorbereiden of afmaken? Ontdek de leukste hotspots in Rotterdam voor bistro, hotpot, skewers en meer. Proef, deel en geniet!
Geniet van de volgende voordelen: