Roffa’s vlees is binnenkort ook op het Zwaanshals te vinden

Roffa gaat lekker en de eigenaren gaan daarom een tweede zaak openen. Daar kun je ook gaan lunchen en je zult er veel Mexicaans getinte gerechten vinden.

10 Apr 2018 Simone Swinkels

blogger Simone is student journalistiek. Ze wil zoveel mogelijk nieuwe restaurants uitproberen en een gezonde levensstijl aanhouden. Dat is geen gouden combinatie.

Roffa’s vlees is binnenkort ook op het Zwaanshals te vinden

Bij de nieuwe zaak van Roffa willen ze breed uitpakken: je kunt er lunchen, dineren en borrelen. Vanaf de tweede week van mei kun je in het Zwaanshals terecht voor hun gerookte gerechten, waarvan het grootste deel vlees bevat. De tweede vestiging van Roffa zal zich gaan onderscheiden als restobar.

Olivia en Hilbert, de eigenaren van Roffa, zijn onwijs blij dat ze de kans krijgen om Roffa uit te breiden. Olivia: “We hadden bij de eerste zaak al goede verwachtingen en die zijn gelukkig uitgekomen. Nu kunnen we de tweede vestiging openen. Deze wordt groter en krijgt een groot terras met 40 zitplaatsen, maar we willen hetzelfde gevoel creëren. Het moet informeel en stoer blijven, mensen moeten het gevoel krijgen dat ze makkelijk naar binnen kunnen stappen. Natuurlijk blijft niet alles hetzelfde. We gaan het accent hier op de dag leggen, zo kunnen mensen ook binnenstappen om te lunchen. We zijn dan ook al vanaf twaalf uur ’s middags open. Daarnaast is nog een belangrijk verschil dat we een Mexicaans gevoel willen geven bij het eten. Roffa Streetfoodbar is heel erg Amerikaans, maar we willen dat bij de nieuwe zaak iets meer verschuiven naar Latijns-Amerika. Zo moet je denken aan de smoked baby corn & koriander mayonaise.”

Kruiden

Bij de zaak op het Zwaanshals zit ook een kleine tuin. Die is niet bedoelt om te gaan zitten, maar daar gaan ze bij Roffa hun eigen kruiden verbouwen. “Het is de bedoeling dat we dadelijk onze eigen muntthee kunnen serveren, maar ook worden de kruiden verwerkt in de gerechten”, aldus Olivia. Ook krijgen ze twee nieuwe smokers. De gerechten worden veelal bereid op een twee meter brede houtgestookte parilla-braai en een box smoker. Olivia: “We willen dezelfde smaak houden, want dat is waar we goed in zijn en dat weten we. De smokers worden door dezelfde man gemaakt als de smoker die we nu hebben, maar deze worden veel groter.”

Om inspiratie op te doen voor de gerechten van de nieuwe zaak zijn Olivia en Hilbert afgereisd naar Mexico. Daar reisden ze rond en proefden ze het eten.

Interieur

Het interieur blijft dezelfde insteek: stoer en informeel. “We hebben iemand ingehuurd om de tafels en bankjes buiten te bouwen, wij vinden dat hij hele mooie meubels van staal en hout maakt. Hij heeft ook voor andere horecazaken in Rotterdam meubels gemaakt, maar hij maakt altijd weer iets unieks. Daarnaast laten we nog Rotterdamse kunstenaars, Karski & Beyond, op de muren een kunstwerk maken,” sluit Olivia af.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De Proef op de Sommelier met: Emy Koster

Voor de serie Proef op de sommelier gaat Niels van Laatum in gesprek met Rotterdamse sommeliers. In deze editie Emy Koster van Tres.

Bentō Café, een oase van rust op het Weena

Bentō Café heeft sinds de renovatie een vernieuwde plek met open koken, huisgemaakte onigiri en binnenkort ook merchandise.

Joelia: meesterlijk impressionisme aan het Hofplein

Bij Joelia proef je van verrassende gerechten en ervaar je een ontspannen, pretentieloze bediening die altijd in is voor een gezellig praatje.