Restaurant Spaanse Poort is geopend in de Oude Haven, op de locatie waar Meat zat. Eigenaren Olivier van Hoey Smith, van onder andere Beurs en Villa Thalia, en Henny Becks, hebben het restaurant in een zonnig Spaans thema gehuld met sangria, Spaanse hapjes en enorme pannen paella.
Spaanse spijzen

Het restaurant, dat een groot zonnig terras heeft, serveert klassieke Spaanse gerechten. Je bestelt hier Spaanse hapjes om mee te borrelen of als voorgerecht, paella, kip bereid op Spaanse wijze en een zeebaars gebakken in een zoutkorst. De zoutkorst sluit de vis helemaal af bij het bakken, waardoor de vis gaart in zijn eigen vocht en alle smaken behouden blijven. Tijdens het bakken wordt die zoutkorst keihard, en voor het opdienen wordt deze losgehaald. De vis is dan heel zacht en sappig. Ook de drankkaart is voor een groot deel Spaans; alle wijnen zijn Spaans, ze hebben diverse Spaanse bieren op fles en je kunt er kannen met sangria bestellen.
Paella

De focus ligt bij Spaanse Poort op de paella. Die hebben ze in vele variaties, met vlees, vis of vegetarisch, en wordt in speciale paellapannen vers bereid na het bestellen. Op dagen met grote drukte serveren ze op het terras soms ook borden paella, dan halen ze een pan van een meter breed tevoorschijn waar wel veertig tot vijftig borden paella uit kunnen worden gehaald. Dit is een idee van Henny, die vroeger de paella volgens het recept van zijn moeder maakte. Zijn paella viel zo in de smaak bij vrienden en familie dat hij het gerecht voor steeds grotere groepen en evenementen ging maken.
Uitgaan met een Spaanse sfeer
Op vrijdagen en zaterdagen is Spaanse Poort tot 02.00 uur geopend. Dan sluit de keuken om 22.00 uur en gaan daarna de voetjes van de vloer op hits uit de jaren zeventig, tachtig en negentig met een Spaanse twist. Verder hebben Henny en Olivier het plan om themadagen of -avonden te organiseren bij Spaanse Poort, met bijvoorbeeld een specifieke paella op het menu en misschien zelfs flamenco-dansers als Spaans entertainment.