Switi Sranan! BRAM’S Gourmet serveert deze zomer frites met roti stoof

BRAM’S Gourmet introduceert frites met roti stoof. Een nieuwe topper waar zelfs tot aan Paramaribo over gepraat wordt.

15 Jun 2018 Marieke Strootman

blogger Een pescotariër met constante lust naar vlees. Voor Marieke is schrijven naast lekker eten een eerste levensbehoefte. Het liefst gaat ze elke dag uit eten.

Switi Sranan! BRAM’S Gourmet serveert deze zomer frites met roti stoof

Kop van Zuid kreeg er ruim twee jaar geleden een bijzondere frietkot bij. Sinds begin 2016 heeft het culinaire broertje van Bram Ladage zijn onmiskenbare zwarte containers op meer dan tien locaties in Rotterdam en omstreken neergezet. Onder de naam BRAM’S Gourmet worden er lekkere bakjes friet met stoof geserveerd. Het concept werd met open armen ontvangen en BRAM’S stoofgerechten vliegen inmiddels de containers uit. In het kader van de zomer (en omdat de receptontwikkelaar dikke fan is) introduceert BRAM’S nu tijdelijk een nieuwe stoof: met roti.

Zomerstoof


De eigenaren van BRAM’S willen naar eigen zeggen ‘continu blijven innoveren’. Waar ze vorige zomer nog friet met Mexicaanse stoof serveerden, hebben ze nu een eigen variant gemaakt op de Surinaamse rotirol. Dit populaire gerecht bestaat uit een ingelegde kip met massala, aardappel en natuurlijk een rotiplaat. Bij BRAM’S krijg je deze zomer een bakje knapperige friet (als vervanger van de aardappel) met daar bovenop een verse stoof van kip massala, een relish van zuurgoed, peperchutney en om het af te maken een half eitje. Uiteraard krijg je er ook een huisgemaakte rotiplaat bij. Na de introductie van de nieuwe stoof, begin juni, ontstond er meteen een flinke golf aan publiciteit. De formule-coach van Bram die alle franchise-eigenaren opleidt en er vanaf de opening van de eerste vestiging al bij is, vertelt: “We hadden nooit kunnen bedenken dat het zó zou aanslaan. De meningen waren de afgelopen twee weken best verdeeld, maar men is toch nieuwsgierig en komt proeven. Inmiddels is het in zo’n korte tijd al onze bestverkochte stoof.”

BRAM’S Gourmet

In 2016 streek BRAM’S Gourmet neer op Kop van Zuid. Inmiddels zijn de zwarte zeecontainers op tien plekken in Rotterdam en omstreken te vinden en dat smaakt naar meer: “In vijf jaar tijd willen we uitgroeien naar vijftig vestigingen. Het BRAM’S Gourmet concept is compact en efficiënt, waardoor we op plekken kunnen openen waar een Bram Ladage normaal niet kan komen. Zo vind je ons tussen de grote kantoorgebouwen en scholen in. Echt op plekken waar voorheen niets was.”

BRAM'S en Herman

De roti stoof is ontwikkeld in samenwerking met het culinaire team van Herman den Blijker. “Wij kijken telkens naar nieuwe recepten die, in onze optiek, goed bij ons basisproduct en het seizoen passen. Zo proberen we voor onze wisselende stoof steeds een mooi gerecht uit een ander werelddeel te kiezen en deze om te zetten naar een echte BRAM’S creatie.” Op het menu staan altijd vijf stoven: vier vaste klassiekers en één wisselend gerecht. Het uitgangspunt is dat het gerecht geen snelle hap is, maar een volwaardige, voedzame maaltijd. “Omdat iedere stoof wordt ontwikkeld samen met het team van Herman den Blijker, waarborgen we de kwaliteit. Daarnaast hebben we fijne, vaste leveranciers en wordt de stoof zo duurzaam mogelijk geproduceerd.”

Onderwerp van gesprek van Rotterdam tot aan Paramaribo

Dat er over BRAM’S nieuwe stoof gepraat wordt, is zeker te merken. Op de dag dat wij aanwezig zijn om te proeven, zit het terras bomvol en mogen wij, met het gezicht in het zonnetje, als een van de eersten proeven. Het oordeel? Hij is lekker! Een flinke hap, maar wel boordevol malse kip, goede pepers en gebalanceerde smaken. “De eerste reacties zijn al erg positief. We horen zelfs dat er tot aan Paramaribo over gepraat wordt. Het is voor ons een enorm compliment dat de Surinaamse gemeenschap onze stoof zo goed ontvangt, zij zijn immers de échte kenners!”

De friet met roti stoof kun je tot en met september bestellen bij BRAM’S Gourmet. Daarna komt het team weer met een nieuwe variant: “Na september introduceren we … nee - nee, dat kan ik echt nog niet zeggen. Er komt in ieder geval echt weer iets leuks”, aldus de formulecoach van BRAM.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dit zijn de tien beste terrassen volgens Rotterdam, stem nu op jouw favoriet!

Welk terras verdient jouw stem in de zoektocht van Ondernemen010 en de Buik naar het mooiste terras van 2025?

Hangen, zingen, dansen en spellen spelen: het kan allemaal bij De Raaf

Het monumentale pand van Station Noord krijgt nieuw leven ingeblazen: De Raaf. De Buik spreekt eigenaren Melvin Oostrum en Mickey Fentross.

Vietnamese familiegerechten proeven bij Madame Saigon

De Buik ging langs bij Madame Saigon, de dromerig gedecoreerde Vietnamees, net om de hoek van de Witte de With-straat.