Marieke Strootman

Blogger

Marieke, zeg maar Marie, is een pescotariër met een constante lust naar vlees. Een tekstliefhebber pur sang en leeft om te schrijven. Is overigens nog steeds op zoek naar een geldboom zodat ze elke dag uit eten kan. Bij gebrek aan, hangt ze ook graag zelf de biotrut uit in haar net te kleine keuken. Schrijft voor De Buik onder andere over de lekkerste en leukste restaurants buiten Rotterdam. Marieke maak je altijd blij met een goeie sojacappuccino of rijkgevulde kaasplank.

Eva Eekman: “De vlucht die Héroine gemaakt heeft, is echt bizar”

Een van de Smaakmakers van 2018 is Eva Eekman. Vorig jaar december opende zij Héroine in Het Industriegebouw, wat uitgroeide tot een internationale hype

Vrolijke wijnen en wereldhapjes bij Schiedamse wijnbar Wijning

Schiedam is booming. En als je er dan toch bent: ontdek wijnbar Wijning aan de Dam.

Permanent festivallen bij het splinternieuwe Keilecafe in West

Vanaf nu kunnen we permanent festivallen bij Keilecafe in West. Chillen, muziek luisteren, creatief aan de slag en goed eten: alles is aanwezig.

Eetplein TJOP TJOP is terug

6, 7 & 8 juli kunnen we ons op Eetplein TJOP TJOP te goed doen aan al het lekkers dat de wereldkeukens van de Middellandstraat te bieden hebben.

Hoera, Eefje kookt al één jaar voor Rotterdam!

De eigenaren van Eefje Rotterdam blikken terug op het eerste jaar koken wat de pot schaft.

Brasserie De Unie wordt universeel

Onder de naam Brasserie De Unie luidt de nieuwe eigenaresse een nieuw tijdperk in: Jelena Pesic is vastbesloten De Unie weer universeel te maken.