Hoera, Eefje kookt al één jaar voor Rotterdam!

De eigenaren van Eefje Rotterdam blikken terug op het eerste jaar koken wat de pot schaft.

29 Jun 2018 Marieke Strootman

blogger Een pescotariër met constante lust naar vlees. Voor Marieke is schrijven naast lekker eten een eerste levensbehoefte. Het liefst gaat ze elke dag uit eten.

Hoera, Eefje kookt al één jaar voor Rotterdam!

Zal je net zien, is het wekenlang aan een stuk door mooi weer, slaat het precies om op de namiddag van het één jarig jubileum van Eefje. Hoezo dat boeiend is: eigenaren Eveline Jansen en Ferry van Seumeren planden een heerlijke, eenmalige, barbecue om te vieren dat zij al één jaar lang vele (vaste) gasten blij maken met het eten van Eefje. Het mocht de pret gelukkig niet drukken, want de zaak en het terras stonden op deze doordeweekse, regenachtige dag bomvol gasten. De Buik was er een van.

Eefje

Juni 2017 openden Eveline en Ferry de zaak aan het Groenendaal, net om de hoek bij de kubuswoningen. Uitgangspunt is dat zij de hardwerkende Rotterdammer willen ontlasten door homemade, gezonde maaltijden aan te bieden tegen een leuke prijs. Geen tijd en zin om te koken? Eefje wel en er staat iedere week iets anders lekkers op het menu. Seizoensgebonden en net als thuis. Denk hierbij aan stamppotjes, AVG’tjes en rijke salades, maar dan met een twist van Eefje. Aan de vegetariërs wordt uiteraard ook gedacht. Het team serveert het diner in hun knusse restaurantje, geeft het mee om thuis op te eten of laat deze zelfs bezorgen tot aan de voordeur. De prijzen liggen rond de tien euro.

Er is er een jarig


Eveline, die deze avond het stralende middelpunt is, blikt terug op het afgelopen jaar: “Het is zo leuk, de tijd is echt voorbijgevlogen! We hebben in een jaar tijd ontzettend hard gewerkt en heel veel afgewassen, haha! Heel leuk om te zien dat het idee zoals Ferry en ik deze ooit hebben bedacht ook daadwerkelijk zo goed ontvangen wordt.” Waar de opening van het restaurant slechts in besloten kring gebeurde, is er dit keer bewust gekozen voor een groter gezelschap: “Eefje is mijn huiskamer en wij ontvangen hier zo veel vaste gasten. Het voelde te beperkt om ons jubileum alleen met vrienden en familie te vieren, juist omdat deze kring het afgelopen jaar eigenlijk uitgebreid is met iedereen die hier graag komt.” Op de vraag of Eefje het komende jaar nog iets compleet nieuws gaat doen, komt een duidelijk antwoord: “Iets nieuws? Nee, we gaan gewoon lekker door. We groeien momenteel nog steeds en dat hebben we ook echt nodig.” Wellicht dat de eenmalige BBQ wel terugkomt grapt de eigenaresse nog, want de reacties over deze avond zijn laaiend.

Kom vooral eens zelf eten wat de pot schaft bij Eefje.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Effe eten bij Eefje

Eefje is nieuw! Je haalt er gezonde maaltijden af, maar je kunt er ook gaan zitten voor een uitgebreide lunch of gezond diner.

Ian van Eck over de geuren van wijn: ‘puur parfum’

Ian van Eck praat ons op De Buik geregeld bij over wijnen. Deze keer gaat het geuren en welke invloed die kunnen hebben op je smaakpapillen.

Tim by Harries: dineren met lef en vakmanschap

De Buik ging langs bij restaurant Tim by Harries aan de Hoogstraat: gedurfde gerechten, verrassende wijnen en je wordt uitgedaagd en verrast.