JACK, het restaurant wat in november de deuren aan de Hofbogen opende, heeft tijdens de coronacrisis de deuren dichtgehouden en er bewust voor gekozen niet te gaan bezorgen. De tijd die zij overhadden heeft het team op een andere manier besteed, namelijk met het bedenken van een nieuw concept: ‘Aan tafel met’. Eigenaar Dennis van den Berg vertelt ons alles over dit gloednieuwe nieuwe concept en wat we na 1 juni bij JACK kunnen verwachten.
Een restaurant waar naast de mooie gerechten en de bijzondere cocktails ook de beleving hoog in het vaandel staat, daar staat JACK voor. In de korte drie maanden dat het restaurant voor het coronavirus heeft kunnen draaien, heeft het team bewezen dat JACK een restaurant is zoals je ze niet veel ziet in Rotterdam. Regelmatig kwamen er artiesten en dj’s over de vloer om er voor de gasten een mooie avond van te maken. Tijdens de horeca lockdown hebben Dennis en zijn team een 'rust' momentje genomen om even alles op een rijtje te zetten en ideeën voor de toekomst te verzinnen.
Aan tafel met
“Gaandeweg kom je er na de opening achter dat er nog wel puntjes op de i gezet kunnen worden in het restaurant. Door de sluiting van de horeca hebben we met het team gekeken wat er allemaal verbeterd kon worden en hoe we sterker terug kunnen komen als de gasten straks weer welkom zijn bij JACK”, vertelt Dennis. Het is je misschien opgevallen dat ze JACK bij geen bezorg- of afhaalmaaltijden beschikbaar hebben gesteld, een bewuste keuze. “We zijn nog niet zo lang open dus we hebben geen grote vaste klantenkring die ons zouden willen steunen door het bestellen van onze gerechten voor thuis. In plaats daarvan hebben wij onze tijd gestoken in de ontwikkeling van concepten waarmee we ons kunnen onderscheiden van andere restaurants en het idee 'Aan tafel met' is daar een goed voorbeeld van.”
Het concept

Het voelt alweer heel lang geleden dat we voor het laatst in de club, op een feestje of op een festival stonden en het zal ook nog wel even duren voordat we dit weer kunnen doen. Veel mensen missen het gevoel om er een dagje tussen uit te gaan en naar een leuk evenement te kunnen. Bij JACK vonden er vaker feesten plaats en juist voor deze bijzondere beleving kwamen de gasten graag bij JACK voor een uitgebreid diner terwijl je geniet van de muziek of act die er die avond speelt. “Omdat de mensen het gevoel van uitgaan zo missen, leek het ons leuk om een concept te verzinnen waardoor deze mensen bij Jack terecht kunnen om ze toch nog de beleving van een avondje uit te kunnen geven. Niet alleen de horeca, maar ook de feestorganisators, artiesten en dj’s hebben geen inkomsten op dit moment. Het leek ons dus een goed idee om elkaar te helpen en de handen in een te slaan”, aldus Dennis
‘Aan tafel met’ wordt iedere editie gehost door JACK en een andere organisatie, dit kan bijvoorbeeld een Rotterdams festival, een club of bekende dj zijn. Het team van Jack zorgt hierbij voor het eten, de locatie en de cocktails en de andere partij voor de muzikale invulling en het entertainment. Je krijgt voor de prijs van een kaartje een heerlijk driegangendiner, een verrassende cocktail, fijne muziek door top dj's en een flinke portie uitgaansvibes. “De dansvloer kun je uiteraard nog niet op in verband met de veiligheid. We zijn een restaurant en geen club, alles zal dus wel gewoon om het eten draaien”, vertelt Dennis. Het wordt feesten vanaf je eigen zitplek, je privé booth, met je tafelgenoot en de rest van de gasten op gepaste afstand. Dat betekent uiteraard ook een beperkte capaciteit van maximaal 30 bezoekers.
Voorbereiding
Wanneer 1 juni de deuren van JACK weer geopend zullen zijn gaat het team nog niet meteen beginnen met het aan tafel met concept. “We kunnen hier niet zomaar mee beginnen. Er moeten veel dingen geregeld worden en daarom gaan we ons de hele maand juni nog bezighouden met de voorbereidingen”, aldus Dennis. Naar verwachting zal JACK de eerste editie van aan tafel met op 4 juli organiseren.