Wiland Toelen neemt zijn zaken Deli Bird en Café de Ouwehoer op de schop

Wiland Toelen neemt zijn twee horecazaken Deli Bird en Café de Ouwehoer in Katendrecht op de schop. Ze worden uitgebreid en krijgen deels een nieuw concept.

5 Mei 2021 Sophie Blokland

blogger Sophie is student journalistiek aan de Fontys in Tilburg. Ze is dol op eten; zelf gekookt, maar klaagt ook zeker niet wanneer iemand haar wat lekkers voorschotelt. Haar verslaving? Chocola.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Deli Bird

Delistraat 44A, Rotterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Zuid Keuken: Thais Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Wiland Toelen neemt zijn zaken Deli Bird en Café de Ouwehoer op de schop

Wiland Toelen is de eigenaar van Deli Bird en Café de Ouwehoer in Katendrecht. Hij is in de corona tijd niet stil blijven zitten en heeft besloten om uit te breiden. Deli Bird krijgt een tweede vestiging aan de overkant en Café de Ouwehoer wordt groter.

Bittere noodzaak


Foto: Jan Bartelsman

De uitbreiding van zowel Deli Bird als Café de Ouwehoer stond al een poosje op de planning. Het werd allemaal iets te krap. “Het was echt bittere noodzaak”, vertelt Wiland. “Bij Deli Bird hebben we een aparte afhaalkeuken, zodat de gasten niet steeds het restaurant in hoefden te lopen. Maar die bleek na een jaar of twee eigenlijk al te klein. We zijn namelijk ook gaan bezorgen via veel platformen en vooral toen corona kwam, groeide het snel. Met de ruimte die we hadden, kwamen we gewoon niet uit.” Deli Bird krijgt nu twee locaties dicht bij elkaar. Het restaurant blijft op de huidige locatie, maar aan de overkant komt er een grote tweede locatie waar ook de afhaal naartoe verhuist. Het afhaalgedeelte van de oude Deli Bird zal bij Café de Ouwehoer worden gevoegd, die zit daar namelijk naast.

Oud en nieuw Deli Bird


Foto: Jan Bartelsman

De twee Deli Birds gaan wel van elkaar verschillen. Op de nieuwe locatie zal voornamelijk het huidige concept worden uitgevoerd. Het blijft laagdrempelig met een snelle hap voor een lage prijs. Het street food gevoel zal daar de boventoon blijven voeren. “De afhaal verhuist naar de nieuwe locatie, maar je kan daar ook zitten. We hebben een bovenverdieping waar je lounge-achtige zitplekken hebt. Ook komt daar een Aziatische cocktailbar met alleen typisch Aziatische cocktails. Dus denk aan zoet, fruitig en pittig. En als het lukt, wil ik daar ook een karaokeruimte introduceren. Ik wil dat de beleving niet stopt bij eten. Met de cocktailbar en de karaokeruimte, krijg je echt die hele Aziatische feeling.”

Bij de ‘oude’ locatie gaat Wiland het anders aanpakken. Hij wil het langzaam maar zeker wat luxer maken en veranderen in een specialiteiten restaurant. “Ik ga de veranderingen heel langzaam doorvoeren, zodat mensen de tijd hebben om eraan te wennen. Ik wil hele bijzondere gerechten gaan introduceren en ook meer met de hand maken. De noedels gaan we bijvoorbeeld zelf maken. Dat is heel arbeidsintensief, maar dat verschil proef je wel echt.”

Café de Ouwehoer


Foto: Gino van Meenen

Ook Café de Ouwehoer krijgt een uitbreiding. De oude afhaalkeuken van Deli Bird wordt daaraan toegevoegd. Het café krijgt nu dus ook een keuken en een kleine menukaart. “Ouwehoer is echt de soort kroeg waar ik van houd. Oog voor detail, kwalitatief goede spullen, meer dan 135 flessen whisky. Met de uitbreiding wil ik graag naar 250 flessen whisky gaan. Aan het concept zal niks veranderen, maar nu wordt het wel meer dan een plek waar je jezelf alleen maar kan klemzuipen. Er komt een kaart met fingerfood. Maar of het een Amerikaanse of Hollandse kaart wordt, daar ben ik nog niet over uit.”

Met de uitbreidingen van zijn restaurants, wil Wiland wat voor de stad doen. “Ik heb me altijd al een beetje een stadsambassadeur van Rotterdam gevoeld. Ik zag vroeger de potentie en vind het fantastisch om de ontwikkelingen van deze stad van dichtbij mee te maken. Ik vind het fijn om voor mijn stad leuke dingen te doen.” Houd je van Thais eten, whisky of gewoon van de stad Rotterdam, twijfel dan zeker niet om een kijkje te nemen bij Wilands zaken.

Hoofdfoto: Lian van Leeuwen

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dit is volgens jullie het beste terras van 2025!

Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!

Met dit kookboek kan je in een ramp nog steeds zalig koken

Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.

Van tap tot tafel: de culinaire verrassing van Kaapse Maria

Kaapse Maria aan de Mauritsweg heeft meer in de mars dan alleen de 24 taps met bier en ciders: verrassende gerechten en een gastvrije sfeer voor iedereen.