Comedy night bij De Machinist: eten, dan lachen

Elke derde zaterdagavond van de maand is het Radler Comedy Night in De Machinist. Na het diner rol je van je stoel van het lachen. Kwestie van double fun.

7 Jan 2014 Robert de Boer

blogger Robert is in het dagelijks leven actief op het gebied van online-marketing met zijn bedrijf Lead Today. Uit eten gaan is zijn grootste hobby en ook zelf koken vindt hij erg leuk.

Restaurant toevoegen aan favorieten

De Machinist

Willem Buytewechstraat 45, Rotterdam Maaltijd: LunchDiner Stadsdeel: West Keuken: Internationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Comedy night bij De Machinist: eten, dan lachen

Uit eten is al voor een groot deel geslaagd als wat op tafel komt, er lekker uitziet en evenzo smaakt. Maar gezelligheid en plezier mogen natuurlijk niet ontbreken. In De Machinist maken ze je het in dubbel opzicht naar de zin door ook de lol zelf te organiseren. Elke derde zaterdag van de maand houdt het restaurant in de kelder de Radler Comedy Night.

Als ik zeg dat drie stand-up comedians op zo'n avond hun uiterste best doen om de lolligste te zijn, hoor ik je al denken: dat zal dan wel een lange zit worden. Niets bleek echter minder waar, want wat heb ik gelachen. Zeker, de ene comedian was beter dan de andere, maar meteen al vanaf het begin ging het op het kleine podium los. De grappen van Bob Maclaren, Wilko Terwijn en Menno Stam volgden elkaar in hoog tempo op.

Rotterdamse Tafel vol

Om te voorkomen dat je geen hap meer door je keel kunt krijgen van het lachen, begin je natuurlijk met het diner in het restaurant van De Machinist. We kiezen voor de Rotterdamse Tafel Vol, waarbij een selectie uit de voor- en hoofdgerechten van de kaart op tafel komt. Als voortjes krijgen we salade met geitenkaas, runderpastrami met truffelmayonaise, huisgerookte zalm met toast en pata negra. Traditionele en weinig spannende gerechten, maar perfect van smaak.
De echte verrassingen zitten bij de hoofdgerechten. Rib-eye met bearnaisesaus, zonnevis, gegrilde tonijn met taboulé en nog veel meer heerlijke gerechten doen ons opveren. De tarte tatin met ui beschouwen we maar als dessert, zoet als hij is. Voor € 24,50 de man hebben wij een Rotterdamse Tafel Vol (hoofdgerechten). Die weer leeg maken is geen straf, maar wel een uitdaging, want de porties zijn een machinist waardig.

18 januari weer

De Radler Comedy Night is als gezegd iedere derde zaterdag van de maand. De eerstvolgende keer is zaterdag 18 januari; dan staan Thomas Smith, Bert Gabriels en Adam Fields op het programma, aangevuld met 'rookie' Kasper van der Laan. In de keuken staat chef Marcel 'op het programma', maar dat staat hij elke dag.

Aanvang: 21.00 uur, Kaarten verkrijgbaar bij De Machinist in de voorverkoop en op de dag zelf aan de deur. Bekijk het volledige 'Radler Comedy Night 2014 programma' op de website.

Bij de foto: kok Marcel moet elke avond werken, de stand-up comedians maar één keer per maand.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Trakteer een stadsgenoot: Warm bakkie voor de stad brengt licht in de donkere dagen

De Buik en Rotterdamse Warme Winter Weken lanceren Warm bakkie voor de stad: doe ook mee en deel de warmte deze decembermaand

Morena: een Latijns-Amerikaanse hotspot voor shared dining

Het warme en sensuele Morena combineert verschillende smaken vanuit Latijns-Amerika in kleine gerechtjes om te delen, zodat je alles kan proeven.

Uit ons magazine: tussen Arubaanse pastechi en Peruaanse empanadas

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met François Geurds en Daniella Jáuregui Jeri.