Aan Indonesische zaken geen gebrek in Rotterdam. Het aanbod is zo groot dan je soms door de warungs het bos niet meer ziet. Wij hebben daarom een paar zaken op een rij gezet waar je in ieder geval goed zit voor je soto, saté en smoor.
Aan Indonesische zaken geen gebrek in Rotterdam. Het aanbod is zo groot dan je soms door de warungs het bos niet meer ziet. Wij hebben daarom een paar zaken op een rij gezet waar je in ieder geval goed zit voor je soto, saté en smoor.
Al sinds 1980 een begrip in Rotterdam wat de Indonesische keuken betreft. Gestart met het eerste restaurant op de Westerkade. Dewi Sri is daar nog steeds te vinden, maar ook in Hillegersberg kun je terecht voor uitmuntend Indonesisch eten. Bijzonder genoeg is in hetzelfde pand op de Westerkade plaats voor de Thaise keuken: Warisan, van dezelfde eigenaar. De grote fan van de Aziatische keuken zit bij Dewi Sri/Warisan dus goed.
Westerkade 20
Op de Wijnhaven vind je Sari Koering, waar alle gerechten volgens de originele familierecepten worden bereid en waar naar eigen zeggen ‘moeder de scepter zwaait’. Voor veel Rotterdammers is dit hét Indonesische restaurant en veel mensen komen hier dan ook al sinds jaar en dag. De kaart staat vol met authentieke Javaanse gerechten en terwijl je je keuze maakt eet je kroepoek met zelfgemaakte sambal badjak.
Wijnhaven 114A
Wel vaker worden Indonesische restaurants gerund door een familie. Zo ook Toko Toorop, waar Paul Toorop achter de kachel staat. Ook paps, mams en zus werken in de zaak. Voorheen zat de Toko in Rotterdam Zuid maar inmiddels alweer twee jaar op de Schieweg. Naast goede afhaalmaaltijden kun je hier ook de ingrediënten kopen om thuis aan de slag te gaan. Bekijk ook vooral het YouTube-kanaal voor Indonesische recepten.
Abraham Kuyperlaan 112B
Wanneer je op de Botersloot loopt, kom je Anugerah, meervoudig Zilveren Rijstlepelwinnaar tegen. Dit Indonesisch afhaalcentrum, waar je overigens ook binnen aan een tafeltje kunt gaan zitten, bewijst zich als terechte winnaar van de prijs. Het water loopt je al in de mond wanneer je de vitrine inkijkt, die helemaal vol staat met allerlei Indonesische specialiteiten. Het ziet er niet alleen goed uit, het smaakt ook nog uitstekend.
Botersloot 54a
Indonesië bestaat uit ontzettend veel verschillende eilandjes. Al deze gebieden hebben hun eigen kenmerkende smaak. De menukaart van Papaya weerspiegelt deze grote variatie aan smaken en stijlen. Sinds 1997 vind je dit restaurant/afhaal in Rotterdam, maar het heeft een zeer fris en modern voorkomen. Alle gerechten worden volgens traditie bereid en zijn natuurlijk vers en ook betaalbaar.
Groenendaal 37F-39A
Kreeftstraat 39
De voorganger van Katak Mas, Minangkabau, bestond al sinds 1988 maar het restaurant werd door een flinke brand verwoest. Als een feniks uit de as herrees Katak Mas aan de Prinsenlaan. Vanuit dit restaurant heb je, waar je ook zit, een goed uitzicht op de vijver aan de overkant. Katak Mas is open voor lunch en diner en je kunt je soto ajam of daging rendang zelfs opeten op het grote terras aan het water.
Prinsenlaan 666
Ap Halen zit op de Mathenesserdijk en is een Indisch afhaalrestaurantje met ‘een knipoog naar het verleden.’ Je kunt hier slechts een handjevol gerechten afhalen en verder eet je wat de pot schaft. Dit is iedere dag verschillend maar altijd vers en goed betaalbaar. Hier opeten? Kan ook, er staat één tafel waar je aan kunt eten, maar neem gerust je bord op schoot terwijl je op de bank zit. In een huiskamersetting eet je écht Indonesisch en leer je tegelijkertijd over de keuken, het verleden en de cultuur van de eilandenarchipel.
Mathenesserdijk 412c
De Witte de With huisvest vele soorten keukens en natuurlijk hoort Indisch restaurant Warung Mini daar ook bij. Het zaakje is 7 dagen per week ongeveer vanaf het middaguur open, maar het bijzondere is dat je hier op vrijdag en zaterdag tot 06.00 ’s ochtends terecht kunt. Weer eens wat anders dan een pita kaas of kapsalon na het stappen? Haal dan bijvoorbeeld een fijne bak nasi ramas bij Warung Mini.
Witte de With 47
Saté is typisch Indonesisch en een goed Indonesisch sateetje vind je dan ook bij Saté Lab op Zuid. De zaak is het nieuwe kindje van de Saté Man, die we natuurlijk van alle zomerse festivals kennen. De vleesstokjes gegrild boven een echte houtskoolgrill. Ook voor passende bijgerechten en een Indonesisch biertje ben je hier aan het juiste adres.
Pretorialaan 8A
Binnenkort opent in het Kralingse Bos De Boshut. Frank Huson en Maaike Groenewegen creëren een plek waar je kan genieten, zonder al te veel poespas.
Lemon's Deli heeft bekende favorieten zoals (huisgemaakte) pastrami, maar je kan er ook take-away maaltijden of culi-cadeaus halen
Onze reistip voor de nazomer is Bilbao, lees alles over pintxos, sterrententen en mooie musea en ga erheen met Buitenlandsche Zaken.
Geniet van de volgende voordelen: