De Buik has your back: hoe bereid je het perfecte kerstdiner?

Altijd al het perfecte kerstdiner willen verzorgen? De Buik helpt je een handje.

10 Dec 2019 Gesponsord

blogger Dit artikel is gesponsord. De Buik biedt merken en leveranciers de mogelijkheid om hun doelgroep te bereiken.

De Buik has your back: hoe bereid je het perfecte kerstdiner?

De feestdagen liggen op de loer en we kunnen ons goed voorstellen dat je langzaam begint te stressen over wat je je gasten wil gaan voorschotelen. Gelukkig schiet de Buik je graag te hulp. Wij hebben namelijk een aantal toffe Rotterdamse producten verzameld die jouw kerstdiner helemaal compleet maken. Zo kook jij straks de sterren van de hemel en maak je indruk op je familie, vrienden en misschien ook wel op jezelf met een goed diner met een Rotterdamse twist. 

Alcoholvrij aperitief – Sir James 101


Oké, laten we rustig beginnen. We hebben immers nog voldoende wijntjes voor de boeg. Of nog voldoende calorieën te verorberen. Gelukkig is daar Sir James 101. Zij maken heerlijke gin tonics, maar dan de alcoholvrije variant. Een perfect alternatief voor wanneer je geen of minder alcohol wil drinken, maar toch wil genieten van een heerlijke cocktail. Bovendien doet Sir James 101 naar eigen zeggen “no compromise on the taste!”, waardoor je het verschil niet zult proeven tussen een ‘echte’ gin tonic en deze alcoholvrije variant. “Wij willen een product neerzetten waarbij mensen het verschil niet doorhebben, een beetje zoals de vegetarische slager dat destijds heeft gedaan”, legt mede-oprichter Rambert de Lange uit. Daarnaast komt hij ook nog eens met een spannende teaser. Sir James 101 is namelijk hard op weg om nog meer alcoholvrije dranken te produceren met dezelfde kwaliteit. Zo verwachten Rambert en zijn compagnon Vincent Yilmaz begin van het nieuwe jaar een heerlijke alcoholvrije Mojito uit te brengen. Zo hoef jij niets te missen, behalve je kater de volgende dag. 

Servies shoppen bij Kookpunt 


Het perfecte (voor)gerecht, gaat natuurlijk niet alleen over het eten zelf. Sneuvelde bij het uitruimen van de vaatwasser vorig jaar toevallig nét dat zesde bord van die set? Of is die ene vork toevallig zojuist zoekgeraakt? Het maakt niet uit of je je voorgerecht op een amuselepel, in een soepkom of op een mooi bord wil presenteren, bij Kookpunt heb je het allemaal. Vul doelgericht je setjes aan, of kom lekker dwalen in de prachtige zaak om inspiratie op te doen. Extra tip: sinds kort verkoopt Kookpunt als een van de weinige in Nederland de prachtige glazen van het merk Nude. Deze zijn gemaakt van loodvrij kristal en hierdoor supersterk, zodat je niet bang hoeft te zijn voor die dronken oom die altijd wel weer een wijnglas omstoot. Nude heeft trouwens niet alleen wijnglazen, maar ook water-, whisky- en cocktailglazen én simpele maar toffe vazen, kaarsenhouders en olijfolieflesjes.  

Wild van Treuren 


Als we denken aan kerst, denken we vaak ook aan kalkoen. Een prachtig hoofdgerecht dat precies in de decembersferen past. Familiebedrijf Wildhandel Treuren heeft meer dan honderd jaar ervaring en expertise op het gebied van wild en gevogelte en ook eigenaar Rob Treuren heeft wat tips voor jullie. “Als je kalkoen op de juiste manier bereid, is dit super mals vlees dat echt bijna iedereen aan tafel lekker vindt”, vertelt hij enthousiast. Maar wil je liever iets avontuurlijker, dan kan dat natuurlijk ook. Het assortiment van deze wildspecialisten is ontzettend breed en voor al het advies over bereiding en spijzen kun je ook bij hem terecht. “Dit jaar is de reebout een echte favoriet!”, geeft hij nog mee, en niet moeilijk te bereiden. Word je al zenuwachtig van de verschillende graden en malsheden, dan heeft Treuren sinds een aantal jaar een kerstmenu klaarstaan op de Jonker Fransstraat dat zij van te voren al hebben bereid. Wat dacht je van een heerlijke hertenstoof met vijgen of een goede hazenpeper? “Je kunt zo je gasten wijsmaken dat je het zelf gemaakt hebt”, lacht Rob.  

Maak je gerecht met Van Beekum Specerijen 


Wij weten natuurlijk nog niet wat jullie in petto hebben voor het hoofdgerecht. Of je nou voor vis, vlees of vegetarisch gaat dit jaar, de kruiden die je aan je gerecht toevoegt kunnen je gerecht maken of breken en daar weet Van Beekum Specerijen je wel raad over te geven. “De BBQ is helemaal hot, en daarom hebben we een breed assortiment Dry Rubs op de markt gebracht. Tijdens kerst wordt er ook vaak voor vis gekozen en dan is onze lemonpepper een echte aanrader voor bijvoorbeeld over de zalm. Ook leuk: de pumpkin spice mix, waarmee je bijvoorbeeld je cappuccino of warme chocolade een leuke twist kunt geven”, vertelt Chris van Beekhuizen enthousiast. Tijdens het Kerstdiner mag natuurlijk niet de 'fijne feestdagen kruidenmix' ontbreken door je gerechten. De gehele maand december ontvang je deze als gift bij je bestellen, als dat niet de ultieme kerstgedachte is. 

Licor 43 Naughty Brownies 

Ook voor het dessert hoef je niet lang meer na te denken. Licor 43 is namelijk de perfecte basis voor heel veel nagerechten, zoals een heerlijke crème brûlée of ‘naughty brownie’. Licor 43 heeft een heerlijke smaak van zichzelf en kun je dus perfect puur drinken, met of zonder ijs. Deze drank heeft zijn naam te danken aan de maar liefst 43 verschillende ingrediënten die perfect zijn uitgebalanceerd. Door deze bijzondere smaak geef je jouw dessert een extra bijzondere twist. Veel van de recepten zijn trouwens hartstikke makkelijk te maken en vind je op de website van Licor 43.  

Jordy’s Bakery Kerststol 


Natuurlijk wil je de koffie alleen afsluiten met een écht Rotterdamse friandise en dat snapt Jordy’s Bakery maar al te goed. Zij zijn natuurlijk beroemd om hun heerlijke broden – ideetje voor het kerstontbijt? – maar hebben speciaal voor de maand december ook een kerststol op de markt gebracht. “We vonden het zonde dat een kerststol veel gemaakt wordt, maar vaak zonder echt goede producten en ingrediënten. Ons amandelspijs wordt helemaal ambachtelijk gemaakt en we maken onze stol extra bijzonder door er amarena-kersen en pistachenoten aan toe te voegen”, vertelt Marieke Goedhart enthousiast. Sinds dit jaar maken ze de stollen in grote getalen, zodat ze bijvoorbeeld ook door bedrijven af te nemen zijn. 

De Rotterdamsche Oude 


Snak je na al dat lekkere eten, tijdens het borrelen, stiekem toch nog naar een zoutje? Dan sluit je natuurlijk af met een echte kaasplank. Verwen jezelf en je gasten met de kazen van De Rotterdamsche Oude. Met de kerst is tijd met familie en vrienden misschien wel het allerbelangrijkst en laat ‘tijd’ nou ook het belangrijkste ingrediënt van De Rotterdamsche Oude zijn. Het zorgt ervoor dat deze kaas zo uniek blijft en het uitgesproken, robuuste karakter behoudt. Zo hebben de kazen allemaal hun eigen ideale rijpingsweken, variërend van 36, 55 en 100 weken. Door te laten rijpen op vurenhout, krijgt De Rotterdamsche Oude nog eens extra smaak en aroma mee. Wij krijgen er al trek van, jullie ook? 

SurpriSeat 


Stiekem alleen maar zenuwachtiger geworden van dit artikel en sta je liever helemaal niet achter het fornuis? Of ben je nog op zoek naar de perfecte cadeau-inspiratie voor onder de boom? Dan is SurpriSeat misschien wel de oplossing voor jou. Oprichter Cindy Groenestein vindt dat we de laatste tijd zo vaak uit eten gaan dat het een beetje normaal is geworden. “Dat magische gevoel dat je vroeger had, is er een heel klein beetje af aan het gaan. Maar door het verrassingseffect eraan toe te voegen, kunnen we die beleving teruggeven. Hoe het werkt? Heel simpel! Je kunt zelf het aantal personen, de tijden, eventuele allergenen en de stad kiezen en ondertussen bouwen wij de spanning op waar je heen kunt gaan. Twee uur van tevoren hoor jij dan waar je mag gaan eten”, vertelt Cindy enthousiast. Leuk om samen te ervaren tijdens de kerst of om onder de boom te leggen en cadeau te doen aan een dierbare.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dit zijn de tien beste terrassen volgens Rotterdam, stem nu op jouw favoriet!

Welk terras verdient jouw stem in de zoektocht van Ondernemen010 en de Buik naar het mooiste terras van 2025?

Hangen, zingen, dansen en spellen spelen: het kan allemaal bij De Raaf

Het monumentale pand van Station Noord krijgt nieuw leven ingeblazen: De Raaf. De Buik spreekt eigenaren Melvin Oostrum en Mickey Fentross.

Vietnamese familiegerechten proeven bij Madame Saigon

De Buik ging langs bij Madame Saigon, de dromerig gedecoreerde Vietnamees, net om de hoek van de Witte de With-straat.