Op 4 oktober is het dierendag en sinds een aantal jaar geleden is deze dag omgedoopt tot ‘eetgeendierendag'. Speciaal voor deze dag hebben we een lijstje samengesteld met 9 veganistische restaurants in Rotterdam waar je heerlijk kunt eten zonder dierlijke producten. De ideale plekjes dus om ‘eet-geen-dierendag' te vieren.
Burgertrut

Bij Burgertrut combineren ze hun liefde voor goede burgers en dieren door alle burgers fully vegan te maken. Niet zo’n fan van burgers? Dat is zeker geen probleem, want alhoewel de naam doet vermoeden dat ze hier enkel burgers verkopen, staat er ook vegan sushi en vegan kapsalon op het menu. Ook voor de zoete trek zit je hier goed, ze serveren namelijk ook plantaardige koekjes en taartpunten voor bij de koffie of thee.
Gare du Nord

Gare du Nord heeft drie belangrijke kenmerken: plantaardig, biologisch en duurzaam. In de voormalige treinwagon serveren ze alleen maar plantaardige en biologische gerechten en proberen ze die, tot zover dat mogelijk is, allergenenvrij te houden. Door de menukaart erg wisselend te houden, strijden ze tegen voedselverspilling. Een perfecte spot voor op dierendag dus!
BACKYARD

Bij BACKYARD geloven ze in een duurzamere toekomst en daarom is het grootste gedeelte van hun menukaart plantbased, met bijvoorbeeld gerechten zoals pulled-no-chicken en vegan kapsalons. Naast diervriendelijke gerechten hebben ze ook veganistische wijnen voor bij de borrel, met natuurlijk een bijpassende borrelplank die ook helemaal zonder dierlijke producten is samengesteld.
Vegan Junk Food Bar

Zoals de naam al een beetje verklapt is de Vegan Junk Food Bar 100% vegan. Hier vind je al je lekkerste, vettige snacks maar dan helemaal plant-based. Begin je te watertanden bij het denken aan vegan bitterballen, mac ‘n cheese, sashimi, kipburgers en kapsalons? Dan is de Vegan Junk Food Bar dé plek voor jou. En naast al dat lekkers is er ook grote keus uit allerlei bijpassende cocktails. Ze heten natuurlijk niet voor niks een ‘bar’.
Sharp Sharp

Sharp Sharp is een plantaardig en fair-trade bakkerij in Rotterdam. De bakkers van Sharp Sharp willen graag ‘iedereen laten genieten van plantaardig’, zoals ze zelf zeggen. De ingrediënten die ze gebruiken om al de zoetigheden te maken zijn biologisch en worden op een eerlijke manier ingekocht. Daarnaast zijn de producten glutenvrij en zonder geraffineerde suikers. Ook voor een uitgebreide, diervriendelijke high-tea ben je hier aan het juiste adres.
Rozey

Bij Rozey doen ze niet aan dierlijke producten. Alle gerechten op de kaart zijn vegetarisch en er is volop keuze uit veganistische gerechten. Het wordt hier nog lastig om te kiezen gezien er rond de 55 verschillende diervriendelijke gerechten op de kaart staan, waaronder mini burgers, oesterzwammen en veganistische loempia’s.
Jack Bean

Bij Jack Bean beloven ze je vijf dingen als je er komt eten: de gerechten zijn 100% plantaardig, de smaak is nog altijd fantastisch, er worden lokale producten gebruikt, ze zijn op weg naar zero-waste en ze zijn altijd op weg naar nog meer verbeteringen. De planeet verbeteren en nog altijd lekker kunnen eten, dat is wat ze bij Jack Bean willen bereiken.
SUE

Bij SUE hebben ze het voor elkaar gekregen: zoetigheid bakken zonder suikers of dierlijke producten toe te voegen. Bananenbroden, koekjes of granola, hier hebben ze het allemaal. Niet alleen voor de zoete trek kun je hier neerploffen, ook voor een ontbijtje, lunch of kop thee ben je hier meer dan welkom. Naast dat alles hier veganistisch is, zijn alle producten ook glutenvrij.
SLA

.Bij SLA is (nog) niet alles vegan, maar het grootste gedeelte van hun menukaart wel. Het leuke aan SLA is dat het menu ieder seizoen verandert. Zo kun je in de zomer genieten van allerlei soorten salades, maar kun je er in de herfst ook neer strijken voor een veganistische kapsalon. Daarnaast kun je bij SLA ook je eigen sapje samenstellen: je kiest vier ingrediënten uit en het personeel gaat voor je aan de slag.