Wereldse wintervieringen in de Markthal

In de Markthal proef je het wintergevoel van over de hele wereld. Of je nu feest viert met samosa’s en falafel of dumplings en noedels.

17 Nov 2025 Gesponsord

blogger Dit artikel is gesponsord. De Buik biedt merken en leveranciers de mogelijkheid om hun doelgroep te bereiken.

Wereldse wintervieringen in de Markthal

De winter is in aantocht: hét seizoen van lichtjes, gezellig tafelen en lekker eten. In de Markthal merk je die sfeer en proef je dat gevoel van over de hele wereld, gewoon onder één dak. Of je nu feest viert met samosa’s en falafel of dumplings en noedels: hier vier je de winter op z’n werelds.

Licht over de hele wereld

De feestdagen staan voor de deur, maar die worden over de hele wereld anders gevierd. Niet overal draait deze tijd om kerstbomen en glühwein. In India wordt Diwali gevierd, in Iran Yalda, in China Dongzhi en in delen van de Arabische wereld Mawlid al-Nabi. Allemaal feesten vol licht, eten, samenzijn en warmte.

Wil je mee proeven, ga dan langs bij een van deze zaken of stands in de Markthal

Punjabi - feestelijke warmte uit India

Bij Punjabi ruikt het naar saffraan en cardamom: de geuren van Diwali. Proef de geurige biryani vol specerijen en sluit af met iets zoets: de zachte Gulab Jamun of romige Rasmalai. Pure feestvreugde op je bord. al-Nabi draait alles om samenzijn. 

Wah Nam Hong - dumplings & Mochi

Voor wie de Chinese winterzonnewende viert, is warmte het sleutelwoord. Dampende dumplings, gevuld met verse groenten of vlees, geven comfort, terwijl kleurrijke mochi zorgen voor een zoete afsluiter bij de thee.

Spices of Marrakech - winterse kruiden

Bij Spices of Marrakech draait het om geur en smaak. Van kaneel tot komijn, saffraan tot ras el hanout: met deze kruiden breng je de warmte van Marokkaanse keukens naar je eigen wintergerechten. 

Infinitea - winter in een kopje

Een dampende mok jasmijnthee, kruidige chai of fruitige blend. Bij Infinitea vind je smaken die je vingers weer laten tintelen. Hun theemengsels zijn als een zachte sjaal op een gure dag.

The Manti - hartverwarmende manti & helva

De Turkse manti (kleine gevulde deegkussentjes) zijn een favoriet in koude maanden. Warm, romig en kruidig tegelijk. En wie iets zoets wil: de huisgemaakte helva smelt bijna net zo snel als de winterzon.

Ekmekci - gözleme en baklava

Bij Ekmekci rollen ze verse gözleme met spinazie of kaas, heerlijk knapperig van buiten, zacht vanbinnen. En natuurlijk baklava: plakkerig, notig en precies wat je nodig hebt op een koude dag.

Elbnuts - turks fruit

De etalage van Elbnuts glanst van de kleuren: roze, oranje en wit. Hun versgedraaide Turks fruit is een feestje voor het oog én de smaakpapillen: zacht, zoet en precies kleverig genoeg.

Ramen Bar Sensei - taiyaki & warmte

Of je nu komt voor een stevige kom ramen of een warme taiyaki (visvormige wafel gevuld met zoete bonenpasta), bij Ramen Bar Sensei vind je Japanse gezelligheid in de vorm van comfort food. 

Bapao en Bobo - warme broodjes en vrolijke smaken

Zachte gestoomde broodjes met hartige vullingen, pittige sausjes en een glimlach erbij: Bapao & Bobo maakt elke koude dag wat vrolijker.

55 Bombay Street - samosa's voor elk moment

Knapperig van buiten, kruidig van binnen, de samosa’s van 55 Bombay Street zijn perfect om samen te delen. Of juist niet, want na één wil je er sowieso nog één.

Tip: Loop na zonsondergang door de Markthal als de lichtjes aangaan. De mix van geuren, dampende gerechten en gezellige tafeltjes geeft de sfeer van een wereldse wintermarkt: midden in Rotterdam.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Eenheidsworst - Bemin het onbekende

Ian van Eck praat ons op De Buik geregeld bij over wijnen. Deze keer gaat het over vergeten druivenrassen die volgens hem de komende tijd het verschil maken.

Uit ons magazine: mind the tourist traps: dit zijn de beste adresjes vlakbij toeristische hotspots

We delen een verhaal uit de tweede editie van de Buik Magazine, met dit keer een artikel over per stad de beste adressen in de buurt van toeristische hotspots.

Volgend jaar opent do. by Little V op de beroemde hoek van het Weena

In het voormalige Engels op de hoek van het Groot Handelsgebouw opent Tan Do 'do. by Little V', een Frans-Vietnamees restaurant dat de hele dag geopend is.