De smaak van Beijing in de Pannekoekstraat

De speciale smaak komt uit Beijing' is in het eethuisje Bij Bao het motto. Beijing in de Pannekoekstraat - de wereld wordt inderdaad steeds kleiner.

27 Nov 2013 Frank van Dijl

blogger Frank is mede-oprichter van De Buik en was er tot 1 juli 2015 aan verbonden.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Beijing Bao

Pannekoekstraat 45A, Rotterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Centrum Keuken: Chinees Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

De smaak van Beijing in de Pannekoekstraat

UPDATE 2 januari 2015: Eethuis Bij Bao heet nu Beijing Bao

Omdat het ook niet elke dag is dat we een website lanceren, moesten we dat vieren. Zo was De Buik van Rotterdam koud in de lucht en zwolgen wij in de talloze schouderklopjes die wij al dan niet digitaal incasseerden, toen wij enigszins rozig binnenliepen bij Eethuis Bij Bao. 'De speciale smaak komt uit Beijing' is hier het motto. Beijing in de Pannekoekstraat - de wereld wordt inderdaad steeds kleiner.

De inrichting is eenvoudig, maar kleurrijk. Niet op de traditionele manier in de zin van lampions met kwastjes en een draak hier of daar. Misschien moeten we wel spreken van Chinese punk of graffiti.

Jasmijnthee

Belangrijker is natuurlijk de kaart. Hoewel het alles bij elkaar een dubbelzijdig A4'tje is, staan er geweldig veel gerechten op. Die geuren ons vanuit de open keuken al toe, dat lekker peperige dat je doet verlangen naar een biertje. Dat hebben ze bij Bij Bao dan weer niet. Thee kun je drinken zoveel als je wilt (jasmijn, een hele pot voor € 5,50), water is er in de variëteiten koud en heet (€ 0,50 per glas) en er wordt een zelfgemaakte drank geschonken: gekookte groene boon (€ 0,75 per glas). Tot onze schaamte moeten we bekennen dat we de gelegenheid om gekookte groene boon te drinken aan ons voorbij hebben laten gaan.

Kwal en komkommer

Wat betreft de gerechten waren we minder kinderachtig. Een schotel van kwal en komkommer? Kom maar op! En lekker ook. Zeewier met chiliolie en azijn (één pepertje op de kaart, wat duidt op redelijk pittig), de tijgersalade (komkommer met chilipeper en koriander, twee pepertjes), buikspek met kool, lam met komijn, koriander en ui, gebakken aardappelen met verse chilipeper (twee pepertjes op de kaart), drie godinnen (aardappel, aubergine en paprika). Man, je eet je vingers erbij op. Telkens komen nieuwe schalen op tafel. De rijst verschijnt in kommetjes en steekt in bolvorm ver boven de rand uit.

Beijing in de Pannekoekstraat, je gelooft het niet. Bao staat aan de kachel te toveren, zó gaat het er in Beijing natuurlijk ook aan toe.

We komen terug, nieuwsgierig naar de Beijing pizza (huh?), de bamisoep, de gebakken en de gekookte dumplings (pasteitjes), de varkensmaag, het varkenshart.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Rene 16 Feb 2014, 9:36

Nul reacties! Nul!? Dit is mijn favoriete restaurant in Rotterdam. Hier vind je chinees eten zoals je dat nergens anders in Nederland vindt. Neem de fijngesneden koolrabi, de lam met komijn, koriander en ui, en het gebakken brood met kool. Amsterdam, New York, San Francisco, chinees eten zoals bij Bao vind je er niet. En ergens anders in Rotterdam ook niet.

van wensveen 8 Jun 2014, 17:11

wij hebben hier gisteren gegeten en dit restaurant is een echte aanrader!!de smaaksensatie is subliem.de bestelde dumplings zijn heerlijk.

Michel 27 Jun 2014, 11:25

Beste Chinees van Rotterdam. Tai Wu vond ik altijd erg goed, Bij Bao is echt veel beter, maar ja dat is smaak en dat is persoonlijk. Een zeer goeie Chinese vriendin van mij heeft mij voor het eerst hier laten eten omdat het volgens haar echt authentiek is, gewoon zoals ze dat in China gewend is. Na de heropening is het ietsjes duurder geworden en de porties wat kleiner. Ik zei de eerste keer al dat de prijs/kwantiteit EN kwaliteit niet in verhouding lag. Ze waren veel te goedkoop voor de grote porties die je kreeg waarvan het eten top kwaliteit is. De prijzen en porties zijn wat aangepast maar de kwaliteit is gebleven (zelfde kok). Eigenlijk heb ik het liefste dat zo min mogelijk mensen Bij Bao kennen. Het is een kleine zaak en zit zo vol, maar ik gun Bij Bao ook zakelijk succes. Als zij meer aan naamsbekendheid gaan doen zal je niet snel meer een vrij plekje kunnen vinden!

Lees ook deze verhalen
Koffie en wijn ontmoeten elkaar bij het vernieuwde Côte du Cool

Wijnbar Côte du Cool gaat voortaan ook open voor lunch en koffie. Verwacht luxe broodjes en salades, met de ontspannen sfeer van Côte die je gewend bent.

Sama Sama: Indische en Molukse gerechten zonder opsmuk

Perry de Man heeft samen met elf chefs het kookboek Sama Sama uitgebracht. Het boek bevat recepten, maar ook de verhalen die daarachter zitten.

Nieuwe chef bij NOTK: minder dogma, meer Bourgondisch genieten

Ook met een nieuwe chef in de keuken laat NOTK zien hoe zij hun wijn-spijs combinaties als geen ander kunnen neerzetten.