Sfeer van het Wilde Westen aan de Schiedamsevest

Hudson in Rotterdam is geopend met een larger than life Amerikaanse sfeer. Tip van De Buik van Rotterdam zijn de Hudson-burger en de chili sin (!) carne.

27 Nov 2013 Gijsbregt Brouwer

blogger Gijsbregt is mede-oprichter van de Buik, foodtrendwatcher en podcast host

Sfeer van het Wilde Westen aan de Schiedamsevest

De zijstraten van de Witte de Withstraat zijn op dit moment minstens even interessant als de Witte de Withstraat zelf. Voorop hierin loopt de Schiedamsevest waar naast vaste waarden Gusto, Hopper en Blender, en het recentelijk geopende Reijngoud, binnenkort ook Pepijn Schmeink van de Eendracht met zijn nieuwe restaurant Dertien begint. Op hetzelfde rijtje is kort geleden Hudson geopend: een in een strak Amerikaans concept gegoten restaurant met een aantal nauwelijks te missen Rotterdamse bijdragen.


Van Den Haag naar Rotterdam

In Den Haag is Hudson al jaren een bekend restaurant vlakbij het bekende 'Fred' (Frederik Hendrikplein) in het Statenkwartier. Ondernemer Marc de Gier ontwikkelde een concept dat voelt als een café in het Wilde Westen met veel hout en schemerlicht. Speciaal voor de Rotterdamse editie van Hudson heeft Rotterdamse pop-kunstenaar Tinus Teder een aantal levensgrote werken gemaakt, die de sfeer van Amerika direct oproepen. De kenner zal zijn werk meteen herkennen: larger than life, poparty en iconisch en toch o zo Rotterdams.

Na de Harbour Club is Hudson een tweede voorbeeld van een Haagse horeca-ondernemer die in Rotterdam uitbreidt.

De kaart van Hudson

De kaart laat weinig te raden over en staat vol met Amerikaanse klassiekers, zoals nachos, surf 'n turf, ribs, zalm en de beroemde chili con carne. Daarnaast steaks en veel hamburgers die allemaal van biologisch vlees gemaakt zijn. De niet te missen tip van De Buik van Rotterdam is de Hudson Burger.

Opvallend is dat de chili con carne ook als vegetarisch gerecht besteld kan worden. De Vegetarische Slager (een begrip in en ver buiten Den Haag) ontwikkelde niet alleen een vegetarische burger, maar ook een vegetarische kipspies en chili sin carne. De drie gerechten zijn niet van echt vlees te onderscheiden.

Schiedamsevest

Het rijtje aan de Schiedamsevest wordt langzamerhand de omweg waard, met goede bieren, koffie, pizza en nu dus ook Amerikaanse klassiekers. Het wachten is op Dertien van Pepijn Smeink van nu nog de Eendracht die een veel grotere zaak precies tussen Gusto en Hudson opent.

De Schiedamsevest heeft veel ruimte voor het terras. Hudson heeft dit met een mooie tentconstructie en heaters ook winterproof gemaakt.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Harrie Fransen 25 Jun 2014, 18:08

Is deze info niet wat verouderd? Dertien draait al geruime tijd tot veler tevredenheid aan de Schiedamsevest.

Lees ook deze verhalen
Eurobrouwers opent nieuw café aan het Middellandplein

Eurobrouwers in west: een bar met bistrogerechten, een ruim terras en een sfeer midden tussen een Belgische bruine kroeg en een Italiaanse aperitivobar.

Uit ons magazine: Interview met Mowie en Hanna Hu van Jasmijn & ik

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met de zussen Hanna Hu en Mowie van Jasmijn & ik in Utrecht.

Hangen, zingen, dansen en spellen spelen: het kan allemaal bij De Raaf

Het monumentale pand van Station Noord krijgt nieuw leven ingeblazen: De Raaf. De Buik spreekt eigenaren Melvin Oostrum en Mickey Fentross.