Het stufidiner: Anniek & Sophie aten bij Sahlan

De stufi is weer binnen dus het is tijd voor het tweede stufidiner! Studenten Sophie & Anniek gingen op bezoek bij Sahlan en aten voor 25 euro.

5 Jan 2016 Anniek Moll

blogger Aniek Moll studeert design aan de Technische Universiteit van Delft en sinds begin 2016 ook Filosofie in Leiden. Ze gaat elke maand op een voor haar nieuwe plek eten in Rotterdam. Budget: max 25 euro

Restaurant toevoegen aan favorieten

Sahlan

Roderijselaan 56A, Rotterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Noord Keuken: Turks Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Het stufidiner: Anniek & Sophie aten bij Sahlan

Het is weer tijd voor het tweede stufidiner, want zodra de studiefinanciering is gestort gaan mijn vriendinnetje Sophie en ik uit eten. De regels zijn simpel: voor €25,- per persoon eten in Rotterdam én het restaurant moet voor ons beiden een nieuwe plek zijn. Deze maand: Sahlan aan de Rodenrijselaan.

De vele lampjes met hun vrolijke licht schijnen ons op straat al tegemoet. Sahlan is een knus ogend restaurant, gevestigd in een hoekhuis. Binnen worden we verwelkomd door de gastheer die ons vriendelijk toelacht en heerlijke geuren waaien onze koude neuzen in. Gelukkig is er nog een tafeltje vrij. Eenmaal aan tafel hebben we goed de tijd om rond te kijken. Sahlan voelt alsof je in de woonkamer van je Turkse buurvrouw zit, met oude prenten aan de muur en een zee oosterse, gekleurde lampen.

sahlan lampen 1

Kiezen is schier onmogelijk

Vanaf ons tafeltje kunnen we ook een beetje in de keuken kijken. Het keukenpersoneel is hard aan het werk om voor alle gasten iets lekkers op tafel te toveren. Het personeel is erg vriendelijk en vertelt vol enthousiasme over het eten. De menukaart valt ons bij aubergine-fans goed in de smaak. Al is het kiezen voor een hoofdgerecht lastig. Nemen we de lamsgehaktballetjes, de opgesneden aubergine, gegrild kalfsvlees of toch de dorade?

Uiteindelijk besluiten we om maar een voorgerecht te delen: we dippen Turks brood in humus en közde patlican (gestampte aubergine met knoflook en yoghurt). Verder staat er ook een mix van andere smeersels op de kaart – en na wat subtiel gespiek bij onze buren, lijkt dit ook een aanrader voor mensen zoals wij die niet kunnen kiezen. Als hoofdgerecht nemen we karni yarik (opengesneden aubergine, gevuld met lamsgehakt en room) en yersik köfte (gegrild lamsgehakt gevuld met abrikozen, geserveerd met gebakken spinazie en champignons in moerbeisaus).

Hoe het smaakt

Sahlan eten

Bij de huisgemaakte humus proef je goed de tahin. Die auberginedip is ook heerlijk, al herkenden we de aubergine eigenlijk niet terug. Alle dips worden geserveerd met een mandje Turks brood en dat is zo lekker dat we blijven dooreten. Daar gaat ons voornemen om veel ruimte voor het hoofdgerecht te bewaren. Die worden namelijk niet lang daarna opgediend en we gaan we wederom in het kader van ‘sharing is caring’ te werk.

Karni yarik betekent letterlijk ‘opengesneden buik’; perfecte naam voor het opengesneden buikje van de verrukkelijke, zachte en smaakvolle aubergine met lekker gekruide vulling. Het gegrilde lamsgehakt is een waar feestje en wordt geserveerd in rolletjes gevuld met abrikozen en noten. De spinazie en champignons zijn zoetig en maken samen met de rest een top gerecht. We kunnen zelfs niet kiezen welk gerecht nu zou kunnen ‘winnen’ van de twee.

Ter afsluiting drinken we verse muntthee met een fijne Turkse bonbon. Als we weggaan, zwaait de gastheer ons uit en zijn we zijn het er roerend over eens: Sahlan is geweldig en we komen hier zeker nog eens terug.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Joyce 6 Jan 2016, 20:41

leuk en informatief artikel. wat word je volgende locatie?? hotspothutspot.nl misschien een idee?

Delicia 9 Jan 2016, 20:57

Ik vond de Bugdet limiet geweldig! Leuk post!

Lees ook deze verhalen
Joelia: meesterlijk impressionisme aan het Hofplein

Bij Joelia proef je van verrassende gerechten en ervaar je een ontspannen, pretentieloze bediening die altijd in is voor een gezellig praatje.

Zelf je eten bereiden of afmaken: je doet het bij deze 14 restaurants

Uit eten en zelf je eten voorbereiden of afmaken? Ontdek de leukste hotspots in Rotterdam voor bistro, hotpot, skewers en meer. Proef, deel en geniet!

Dit is volgens jullie het beste terras van 2025!

Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!