De smaak van het hele continent in Viva Afrika

De kaart van Viva Afrika bestrijkt bijna het hele continent, want behalve de Zuid-Afrikaanse krokodil is er keuze uit Oost- en West-Afrikaanse traditionals

6 Jan 2014 Robert de Boer

blogger Robert is in het dagelijks leven actief op het gebied van online-marketing met zijn bedrijf Lead Today. Uit eten gaan is zijn grootste hobby en ook zelf koken vindt hij erg leuk.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Viva Afrika

Nieuwe Binnenweg 153A-B, Rotterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: West Keuken: Afrikaans Prijsniveau: Kleine prijs Bekijk restaurant

De smaak van het hele continent in Viva Afrika

Voor de bomba gingen we naar Viva Afrika. Voor de krokodil dus, bereid op Zuid-Afrikaanse wijze. Het leek ons leuk om dat een keer te eten. Lekker inderdaad, het heeft iets weg van kip. Volgens de ober heeft krokodil van zichzelf eigenlijk weinig smaak en is het vooral de saus die er schwung aan geeft. We krijgen de krokodil inderdaad in een dikke kerrie/tomatensaus, zodat we niet goed hebben kunnen vaststellen of het klopt wat de ober zei.

Omdat De Smaak van Afrika op de Goudsesingel zo succesvol was, openden de uitbaters op de Nieuwe Binnenweg hun tweede zaak: Viva Afrika. Je eet hier écht samen volgens het shared dining concept. De gerechten van ons vieren werden geserveerd op een grote ronde schaal, zodat je van alles wat je tafelgenoten hebben besteld kunt nemen. Eigen bestek krijgen we wel, maar aparte borden niet. Het is de bedoeling dat je met z'n allen uit dezelfde schaal eet. In het begin is dat leuk, maar naarmate de schaal verder leeg raakt, wordt het een beetje een zooitje.

Stukjes vlees pakken met luchtige pannenkoeken

Behalve krokodil bestelden we struisvogel, gamba's piri piri en gored gored. Vooral dat laatste gerecht was erg lekker: stukjes rundvlees met whisky geflambeerd in geklaarde kruidenboter en geserveerd met linzen, spinazie en groentenmix. Je krijgt er ook enjera's bij. Oost-Afrikaanse, luchtige pannenkoeken waarmee je de stukjes vlees uit de schaal kunt pakken. We aten onze vingers erbij op en toen alles op was, bestelden we nog een extra portie krokodil en gored gored. Dan hadden we, na een lange dag werken, maar moeten beginnen met een voorgerecht.

De kaart van Viva Afrika bestrijkt zo goed als het hele continent, want behalve de Zuid-Afrikaanse krokodil is er een ruime keuze aan Oost- en West-Afrikaanse traditionele hoofdgerechten. De sfeer in het restaurant is helemaal Afrikaans. Je zit op stoelen met zebra- of girafmotief, de serveerster komt uit Ethiopië.

Bier met een smaakje

Bij het eten drinken we traditioneel Afrikaans bier. Voor mij gewoon bier, maar mijn tafelgenoten zijn wel in voor bier met een smaakje, wat typisch Afrikaans blijkt te zijn. Ze krijgen bananenbier en kokosnootbier. Met bier heeft het weinig te maken, het lijkt meer op een heldere milkshake. Je drinkt het uit een kokosnoot, wat dan wel weer klopt bij de sfeer.

Op de foto: de Afrikaanse sfeer wordt benadrukt door opvallende kleuren in de gerechten en in het interieur.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Xin van chef Alexander Wong in drie doordachte gerechten

De Buik schoof aan bij Xin in het Supernova Hotel, waar chef Alexander Wong zijn fabuleus uitgevoerde visie op de Chinese en Europese keuken laat zien.

Terrassen tot de zon onder gaat: waar drink je de beste rosé in en om Rotterdam?

Samen met Sligro selecteerden we 10 fijne adressen waar je de beste rosé drinkt. En wil je zelf een flesje inslaan voor thuis? Ook daar hebben we tips voor.

Dit zijn ze: de fijnste terrassen aan het water in Rotterdam

Met heet weer het terras op? Kan gewoon! Buik zet de leukste restaurants en terrassen aan het water in Rotterdam voor je op een rij.