De keuze bij Curry's is schier oneindig: van mild tot héét

Een oneindige lijst met hoofdgerechten in allerlei variaties vind je bij beide Curry's in Rotterdam. Wil je het mild of wil je het héét?

16 Okt 2014 Frank van Dijl

blogger Frank is mede-oprichter van De Buik en was er tot 1 juli 2015 aan verbonden.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Curry's

Oudedijk 152, Rotterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Oost Keuken: IndiaasAziatisch Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

De keuze bij Curry's is schier oneindig: van mild tot héét

Curry's was al een bekend fenomeen aan de Oudedijk. Sinds begin dit jaar is er een tweede vestiging op de hoek van de Goudsesingel en de Jonker Fransstraat. Met nog een paar Indiase restaurants in de buurt, zou je dit stukje stad met gemak Little India kunnen noemen.

Zowel in Curry's Kralingen als in Curry's Centrum, zoals de beide zaken nu onderscheidenlijk heten, is het interieur vrij neutraal. Wat je je ook zou voorstellen bij 'typisch Indiaas' — het blijft hier achterwege. Of het moesten in de oer-Curry's het overvloedige donkere hout en de enorme kroonluchters moeten zijn. In Centrum staan de tafels en stoelen keurig in het gelid, spotjes en matglazen bollen verlichten de zaak. Langs het plafond lopen strakke buizen van de klimaatbeheersing. Het personeel is supervriendelijk.

De kaart biedt 'n overvloedige keuze

De keuze uit de gerechten is overvloedig. Er zijn alleen al zo'n veertien voorgerechten, variërend van soepen (€ 4) en kebab (€ 6,50) tot porties kipvleugels (€ 7,25) en garnalen (€ 8,25).

Maar dan de hoofdgerechten: dat is een schier oneindige lijst met alle variaties die je in deze keuken met lam, kip, garnalen of vegetarisch kunt bedenken. Variaties hier natuurlijk vooral te lezen in de betekenis van mild tot hééééét. Voor een hoofdgerecht leg je tussen de € 14 en € 20 neer. Voor bedragen rond de € 4 heb je er een bijgerecht bij: zoete aardappel, komkommer, rijst natuurlijk of naan, ook weer in verschillende variaties.

Buikers Erik Gille en Femke Cuijpers kozen toen zij in de Kralingse vestiging aten voor de karai (lekkernij geserveerd in een Indiase pan) met groenten en de elachi ghost (lamsvlees in een iets hetere curry met een verfijnde kardamonsmaak). De bijgerechten werden dal makhan (linzen) en iets met paddestoelen. Gele rijst, naan en een kleine salade erbij en vol is de tafel. Hun conclusie toen: alles is gewoon heel lekker. De naan is prachtig goudbruin ('We hebben hier een klei-oven, anders krijg je dat niet zo') en alle gerechten zijn vol van smaak, terwijl niets overheerst. 'Zelf vind ik dat 'iets heter' van de curry reuze meevallen overigens,' aldus Erik. 'Wel heel lekker, het lamsvlees is precies goed.'

Studenten boffen maar: Curry's doet mee aan DinnerDinsdag.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

C van der Veer 18 Nov 2014, 9:52

Curry's is mijn favoriete Indiase restaurantje. De sfeer is knus en de gastheer is vrolijk. Eten is heerlijk maar heet is ook echt heel heet!

Gawithrie 26 Nov 2014, 16:12

Ik ben een enorme fan van Curry's. De ambiance is huiselijk, service is goed en het eten is heerlijk en bovenal is de kwaliteit constant. Nu met de de komst van de nieuwe Chef, tilt hij Curry's naar een nog hoger niveau.

Lees ook deze verhalen
Hangen, zingen, dansen en spellen spelen: het kan allemaal bij De Raaf

Het monumentale pand van Station Noord krijgt nieuw leven ingeblazen: De Raaf. De Buik spreekt eigenaren Melvin Oostrum en Mickey Fentross.

Vietnamese familiegerechten proeven bij Madame Saigon

De Buik ging langs bij Madame Saigon, de dromerig gedecoreerde Vietnamees, net om de hoek van de Witte de With-straat.

7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.