Pure smaakcombinaties en het mooiste uitzicht van Rotterdam

Nieuwe, pure en verrassend gecombineerde smaken bij het mooiste uitzicht van Rotterdam. Dit is de nieuwe menukaart van de Euromast.

10 Feb 2016 Kelsey Ikkersheim

blogger Kelsey is een echte Bossche bourgondiër, die voor haar studie naar Rotterdam is verhuisd. In haar vrije tijd schrijft ze over haar passie. Lekker en gezond eten en drinken.

Pure smaakcombinaties en het mooiste uitzicht van Rotterdam

Afgelopen week heb ik samen met een collega mogen proeven van de nieuwe winterkaart op de Euromast, tijdens een wijn spijs proeverij. Onder het genot van een geweldig mooi uitzicht heb ik verschillende nieuwe smaakcombinaties leren kennen met bijpassende wijnen erbij.

Bij binnenkomst worden we naar de brasserie op 92 meter hoogte gestuurd. Hier worden we verwelkomd door Anita in 't Veld. Zij vertelde ons later over de keuzes die op wijngebied zijn gemaakt. 
Het interieur is eenvoudig. Een mooie donkere vloer met veel witte accenten. Meer heeft de Brasserie ook niet nodig, want met een 360 graden uitzicht, is het allemaal al spectaculair genoeg.



De winterkaart


Om kennis te maken met de nieuwe kaart, werden alle gerechten (voor, hoofd en na) geserveerd in de vorm van een proeverij. Bij ieder gerecht werd er een bijpassende wijn geserveerd. Chefkok Dennis van der Werf licht de gerechten voor ons toe.




Voorgerecht: venkelsoep

We beginnen met een carpaccio van rode biet met dadels, rucola en walnoten, een salade van Gandaham, groene kruiden en zoetzure pompoen en een venkelsoep. de combinatie tussen de Gandaham en de Pinot Grigio Riserva uit Trentino, Italië was mijn favoriet. 




Visgerecht: gamba, noedels, spinazie en schuim van truffel

Bij het hoofdgerecht krijgen we een vegetarisch, een vlees- en visgerecht. Het eerste gerechtje was een hartige witloftaart waarbij de Petit Doruvael, een kaasje uit Woerden, een aangename verrassing was. Hierdoor viel de smaak van de witlof alleen wel wat minder op. Het gerecht werd gecombineerd met een Cabernet Franc uit de Loire. Als visgerecht een gamba met noedels en spinazie, afgetopt door een schuim van truffel. Mijn favoriet was de eendenborst met zuurkool, zoethoutsaus en een mousseline begeleid door een Chileense Pinot Noir. Dat zoetje van de saus ging namelijk heerlijk samen met de zuurkool en het malse vlees.




Hoofdgerecht: eendenborst met zuurkool, zoethoutsaus en een mousseline van aardappel

Na het hoofdgerecht verplaatsen we naar het platform op 112 meter hoogte, zodat we tijdens het uitbuiken van het geweldige uitzicht konden genieten. Leuk voor Valentijn: op deze hoogte zijn namelijk twee suites te boeken. 



Terug in de brasserie krijgen we het nagerecht. Een taartje van pure chocolade met citrusfruit en een sorbet van pure chocolade. Hier kregen we een Pedro Ximínez geserveerd, een sherry uit Spanje. Vervolgens een tiramisu met een crème van Frangelico likeur. De bijpassende wijn was een Muscat d'Alexandrie uit Zuid-Afrika. Deze combinatie vond ik persoonlijk wat minder, omdat ik de zoete smaak van de wijn ietwat overheersend vond bij de subtiele smaken van de tiramisu. 



Afsluiting: Hollandse kaasplank

Om het geheel af te maken komt er een plank met Hollandse kazen op tafel. Een heerlijke Edammer, kruidenkaas, brandnetelkaas, Oude Rotterdammer en Betine Blue passeerden de revue. De Late Bottled Vintage port en het kletzenbrood maakten dit laatste gerecht helemaal af.

Ter afsluiting van deze geslaagde avond, gaan we nog met de Euroscoop naar 185 meter hoogte (het hoogste punt van de Euromast).



Het eten en de wijnen zijn me goed bevallen. Het personeel is erg gastvrij en kunnen je goed adviseren. Een avond Euromast is zeker de moeite waard om een keer te doen. Houdt er rekening mee dat de Euromast een attractie is en je 9,50 euro moet betalen, voordat je nog boven mag, maar dat is zeker de moeite waard. Lekker eten, goede wijn en een geweldig uitzicht. Kortom, een avond vol hoogtepunten.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Lia van Meggelen 17 Feb 2016, 15:49

Aggh dat ziet er super lekker uit. Gauw eens proberen. En 1 voordeel heb ik al, wij zijn in het bezit van een Mastkaart dus dat scheelt weer. :)

Lees ook deze verhalen
De Euromast: een visje eten op 100 meter hoogte

Op 100 meter hoogte genieten van een visje, een wijntje en een adembenemend uitzicht.

Het culinaire slotakkoord van Marco Somer bij De Harmonie

Marco Somer en Sabine Kromkamp stoppen na deze kerst met De Harmonie. De Buik blikt terug met ze, en vooruit.

Kunst op de golven: ontdek de juweeltjes aan boord van de ss Rotterdam

Tijdens de nieuwe rondleiding bij ss Rotterdam, de kunsttour, maak je een culturele reis langs deze kunstwerken en de verhalen die zij vertellen.