Brunchen in Britse stijl bij Rauwdouwers Sunday Roast

Elke laatste zondag van de maand kan je in Delfshaven terecht bij Rauwdouwer voor een Sunday roast zoals ze die in de UK gewend zijn.

5 Jan 2020 Fleur Maat

blogger Fleur studeert in Utrecht en creëert graag gezonde en heerlijke receptjes voor haar blog The ModelFood Diary. Kaas is haar lievelingseten, reizen en koken haar grootste passies.

  • 5 Jan 2020

Brunchen in Britse stijl bij Rauwdouwers Sunday Roast

Elke laatste zondag van de maand kan je vanaf 12:00 terecht bij Rauwdouwer voor een goede sunday roast zoals ze die in Groot-Brittanië gewend zijn. Al meer dan een jaar verzorgt Rauwdouwer dit heerlijke traditionele concept. Echter schijnen veel gasten met hun Hollandse nuchterheid het concept van een warme zondagse lunch nog niet helemaal te begrijpen en reserveren dus ‘s avonds in plaats van ‘s middags. Tijd dus voor ons om Rauwdouwers Sunday Roast in het winterse zonnetje te zetten!

Sunday Roast 


In de UK weten ze het al langer: een warme zondagmiddag lunch om de week en het weekend mee af te sluiten doet de mens goed. De traditie van de sunday roast zou afstammen uit de tijd van koning Henry VII, heel lang geleden dus. Nog steeds is sunday roast een populair gebruik waarvoor hele families en gezinnen bijeenkomen om met elkaar te genieten van lekker eten, en om de gebeurtenissen van de afgelopen week te bespreken.  

Wat krijg je te eten? 


Het menu varieert per keer en per seizoen, met vlees dat bij het jaargetijde past en seizoensgroente. In de lente zal dit bijvoorbeeld lamsvlees zijn. Wij schuiven echter aan op een winterse zondag en krijgen een heerlijke biologische poussin (krielkip) uit het Loiredal voorgeschoteld, geroosterde biet en wortel, fantastisch geroosterde aardappeltjes, Yorkshire pudding en een gravy (jus) die zo lekker is dat je er bijna een rietje bij zou willen vragen om hem in een keer op te slurpen. Geserveerd op vintage servies, voelt het inderdaad aan als een huiselijke maaltijd, maar dan wel een van topkwaliteit. Als dessert krijgen we schattige (huisgebakken) zoete aardappeltaartjes voorgeschoteld met een eveneens zoete botercreme als topping. 

Voor wie is dit bedoeld? 


De Britse bevolking in Rotterdam weet de sunday roast al te vinden: “Er komen veel Britten die een moord doen voor een goede Yorkshire pudding”, aldus Rauwdouwer eigenaar Loran Reemer. En toegegeven: deze is heel erg lekker, mooi luchtig en in combinatie met de jus onweerstaanbaar. Voor Loran en zijn team is de gezelligheid die de sunday roast met zich meebrengt erg belangrijk voor de zaak. Of je nou met familie, vrienden of kennissen wilt komen, het kan allemaal. Het hoeft ook zeker geen grote groep te zijn: met z’n tweetjes is ook prima. Het feit dat je het eten deelt met elkaar speelt hierin zeker een rol. Ook aan de kinderen is gedacht: die kunnen zich heerlijk vermaken in de speelhoek.  

De sunday roast wordt elke laatste zondag van de maand georganiseerd vanaf 12:00 uur. De kosten van het menu zijn €15,- per persoon voor volwassenen en €10,- per persoon. voor kinderen. Reserveren is verplicht.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Rauwdouwer: urban jungle in het Lloydkwartier

Bij urban jungle Rauwdouwer kun je ontbijten, lunchen en dineren tussen de hangplanten van Stek en zittend op de stoelen van De Verbaasde Ree.

Lunchroute Dordrecht: proef de stad in vijf stops

Lekker slenteren en misschien wel op meerdere plekken lunchen? Dat kan in het pittoreske Dordrecht met deze vijf lunchtips.

Station Bergweg opent bezorghub in het Vroesenpark

In het Vroesenpark hoef je voortaan geen zware picknickmand meer mee te nemen. Via de bestelhub van Station Bergweg wordt je eten tot je kleedje bezorgd.