Chidóz: Een Mexicaanse culinaire reis van down under tot Rotterdam!

De Buik bracht een bezoek aan de splinternieuwe Chidóz en inmiddels de achtste vestiging in het centrum van Rotterdam.

10 Jan 2024 Pascalle Winde

blogger De Rotterdamse Pascalle Winde is opgevoed als een echte bourgondiër en wordt enorm enthousiast van goede voeding en sport.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Chidóz

Westewagenstraat 70, Rotterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Centrum Keuken: MexicaansInternationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Chidóz: Een Mexicaanse culinaire reis van down under tot Rotterdam!

Een reis naar Australië bracht onverwachte inspiratie in het leven van ondernemers Jody de Vegt en Michel Boels. Bij terugkomst in Nederland richtten zij in 2017 het Mexicaanse fastfood concept Chidóz op. De Buik bracht een bezoek aan de splinternieuwe en inmiddels achtste vestiging in het centrum van Rotterdam. Chidóz, spreek uit: “Tsjie- dos” is gevestigd aan de achterzijde van Savor&Nosh, recht tegenover de Laurenskerk aan de andere kant van het water.

​Mexicaans met een Nederlands sausje


6 jaar geleden werd de eerste vestiging geopend in Utrecht, en met de opening van alweer de achtste vestiging in Rotterdam, blijkt het een succesformule. “Het concept is Mexicaans, maar dan wel op z’n Nederlands, je kan het dus zo spicy maken als je zelf wilt!” aldus Roos Vranken, Commercial & Performance Manager. 

Elk restaurant heeft dezelfde vibe en uitstraling, maar wel een andere stijl. Zo heeft de vestiging in Rotterdam subtiele groene accenten, dat vinden we passen bij Rotterdam.

​Versheid en smaak in elke hap


Alle gerechten worden vers bereid in eigen keuken van de vestiging, dus ook in Rotterdam. Het personeel maakt alles zelf klaar, de sauzen en de vers gesneden groenten. Dat ruik je en dat proef je! 

“Doordat we het vlees 20 uur laten garen krijgt het die volle smaak. Voor bezorging gebruiken we een turbo-oven en daardoor blijft het extra lang warm, zo komen onze gerechten goed warm aan bij de mensen thuis", zegt Roos.

​Taco's bij Chidóz


Je kan bij de counter kiezen voor de legendary favorites of zelf een gerecht samenstellen. Wij laten ons graag verrassen. We krijgen een flinke proeverij van taco's, nacho's, quesadilla's en burrito's. We trappen af met de twee soorten taco's: de taco met varkensvlees met de creamy chipotle mayonaise en de taco met gegrilde groenten, geitenkaas en de booming basilicumsaus.

In de vegetarische taco proef je de verse sappige groenten, de combinatie met geitenkaas en de booming basilicumsaus zorgen voor de frisse zachte touch - favoriet van mijn tafelgenoot. De taco met varkensvlees viel bij mij erg in de smaak, goed gegaard vlees en een licht prikkelende sensatie op je tong van de creamy chipotle mayo.

​En dan de nacho's


Door naar de nacho's. Nacho's is altijd al één van mijn favoriete snacks geweest, dus ik ben erg benieuwd naar deze variant, de Macho Nacho. Op onze tafel wordt een groot share dish - à la kapsalon - neergezet. 

Daar is hij dan, de Macho Nacho, gevuld met 50% rundvlees en 50% kip, pico de gallo, mais en zwarte bonen, afgetopt met gegratineerde kaas, guacamole en geserveerd met onze nu al favoriete saus, de creamy chipotle mayo. Onze conclusie? Crispy nacho’s, smaakvolle en verse ingrediënten, en zeker geen vette hap. Goed comfort food dus!

​Ai Caramba


Door naar de Classic Burrito, de Quesadilla spicy beef en een kleine sausproeverij. We nemen een paar happen van de burrito en mijn tafelgenoot en ik hoeven maar een blik uit te wisselen en we weten genoeg, we hebben een nieuwe favoriet. Een rijkelijk gevulde burrito die qua inhoud leek op een combinatie van de vegetarische taco en de macho nacho. 

Alleen de quesadilla's staren ons nog aan en we wagen ons aan deze spicy snack. Nog voor onze eerste hap vissen we er een aantal geniepige jalapeño pepers uit, deze zijn écht niet aan ons besteed. De naam liegt er niet om, de spicy beef quesadilla is gevuld met gegaard rundvlees, is krachtig van smaak en spicy door de killer smokey chipotle saus. Snel afblussen met onze heerlijke homemade margarita’s!

​De sauzen van Chidóz op een rijtje


Fanatiek als ik ben, wil ik natuurlijk alle sauzen uitproberen zodat ik jou het beste kan adviseren in wat wél of niet te kiezen. Na een kleine mentale voorbereiding durf ik me te wagen aan de spicy sauzen.

Hierbij de ranking:

1. Creamy Chipotle Mayo 🔥        - licht prikkelend, veruit onze favoriet
2. Booming basilicum                   - romig en fris, ook een aanrader
3. Explosive Mango 🔥🔥🔥          - begint zoet eindigt zeer spicy, voor de daredevils
4. Killer Smokey Chipotle🔥🔥🔥  - hot hot hot, lekkere bbq-achtige saus, maar erg spicy!
5. Fresh Salsa verde                     - fris, maar let op: bevat koriander

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Tim by Harries: dineren met lef en vakmanschap

De Buik ging langs bij restaurant Tim by Harries aan de Hoogstraat: gedurfde gerechten, verrassende wijnen en je wordt uitgedaagd en verrast.

Joelia: meesterlijk impressionisme aan het Hofplein

Bij Joelia proef je van verrassende gerechten en ervaar je een ontspannen, pretentieloze bediening die altijd in is voor een gezellig praatje.

De signature dishes van Cees Helder en François Geurds op een avond: tarbot versus piccalilly

Driesterrenchef Cees Helder kookte nog een keer zijn klassieke topgerechten, samen met François Geurds. Een vergelijking tussen hun signature dishes.