De temperaturen stijgen, de avonden lijken langer en voor velen is de zomervakantie officieel begonnen. Dit betekent voor Rotterdam ook dat locatie Lommerrijk de deuren heeft geopend van haar nieuwe zomerrestaurant! Met een mooie ligging aan de Bergse Plas, de nieuwe inrichting én de versoepeling van de coronamaatregelen kunnen we niet wachten om hier aan te schuiven voor een gezellig diner. Lees je mee?
140 jaar Lommerrijk

Lommerrijk is een begrip; een inspirerende locatie die al 140 jaar lang door (veelal) Rotterdammers wordt bezocht. Hoewel Lommerrijk begon met een theetuin en een kinderspeelplaats onder de kastanjebomen, wordt het inmiddels één van de mooiste locaties in Rotterdam genoemd voor activiteiten, bedrijfsuitjes, boottochten, catering, bruiloften en noem het maar op. Handig: Lommerrijk is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en beschikt over een eigen parkeerplaats. Met de auto hoef je dus geen rondjes te rijden, speurende naar een geschikte parkeerplek langs de weg, en ook de parkeerkosten blijven je bespaard.
Nieuwe look
Bij de ingang worden we heel vriendelijk verwelkomd en begeleid naar het zomerrestaurant. Dat deze zaal vrij recent (in de zomer van 2019) is gerenoveerd, is te zien; de inrichting is modern te noemen met mooie gele en groene accenten. Wanneer we binnenkomen straalt de zon ons tegemoet door de grote raampartij en ook de lichtgevende bar blijft niet onopgemerkt. In verband met de huidige coronamaatregelen zijn twee tafels aan elkaar geschoven zodat we voldoende afstand kunnen bewaren. Netjes bedacht!
Eet smakelijk!
Wanneer we de menukaart in handen krijgen, valt meteen op dat er precies genoeg keuzes zijn; voor ieder wat wils, maar keuzestress is niet nodig. Vooraf kiezen we voor de grove tartaar van zeebaars, de (vegetarische versie van de) bruschetta en de rouleaux van gerookte zalm. De gerechten worden mooi opgemaakt geserveerd. Vooral de zalmrolletjes vallen goed in de smaak en kun je omschrijven als “lekker vers en in evenwicht”, doordat de roomkaas ook niet te overheersend is. Bij de volgende gang, het hoofdgerecht, krijgen we de pasta vongole, de Zweedse lende en de zalmfilet voorgeschoteld. Opnieuw smaken de gerechten ons goed; zo was de lende heerlijk mals te noemen en blijkt ook de goed gevulde pasta een echte aanrader.
Afsluiter van de avond
Uiteraard mag op een avond als dit het dessert niet ontbreken. We proeven meerdere desserts, waaronder de heerlijke cheesecake met rood fluit, geserveerd in een glas. We sluiten af met een kop koffie en keren met goedgevulde magen terug naar huis. Deze avond was wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar! Gratis tip: wil je binnenkort ook dineren in het zomerrestaurant? Zorg dan dat je op tijd reserveert. Door de maatregelen is er een beperkt aantal plekken beschikbaar*.
*Het zomerrestaurant van Lommerrijk is iedere vrijdag, zaterdag en zondag geopend vanaf 16:00 uur.