Dineren bij Brasserie Woodz aan de Kralingse Plas

De Buik ging een hapje eten bij Brasserie Woodz aan de Kralingse Plas. Het vernieuwde interieur is een eyecatcher en ook op het terras zit je er heerlijk.

27 Jun 2023 Madelon van der Tol

blogger Madelon is een ervaren eter voor wie nieuwe tenten magnetisch werken. Moeder van drie, recent vlees- en drankvrij, houdt ze in de gaten waar je alcoholvrij, vegetarisch en kindvriendelijk aan je trekken komt.

Dineren bij Brasserie Woodz aan de Kralingse Plas

Brasserie Woodz is het eerste restaurant waar je voorbij komt wanneer je een rondje Kralingse Plas start vanaf het haventje met de zeilboten. Het zit er al jaren, tegenover de atletiekbaan, maar het interieur is recentelijk vernieuwd. De plek is geliefd om de zonovergoten lunches en borrels die je hier kunt genieten, met uitzicht op het rustgevende water. Ook voor het diner is Brasserie Woodz zeer geschikt, dus gingen we op een warme lenteavond langs.

​Horeca aan de Plas


Voor veel Rotterdammers uit alle wijken is het een geliefde bezigheid: een rondje om de Kralingse Plas. Of je nou het liefst wandelt, fietst, skate, stept of rent, en in wat voor weer dan ook, je komt altijd opgeladen weer terug. En soms is dan een tussenstop of afsluiter bij de horeca rondom de Plas een perfecte bezigheid. Je kunt kiezen uit snacks bij Beach House of De Eekhoorn, pannenkoeken bij Boshut De Big of De Nachtegaal en natuurlijk restaurants De Tuin van de Vier Windstreken en De Schone Lei. 

Wij kiezen deze keer voor direct neerstrijken bij het in 2022 gerenoveerde Brasserie Woodz. Een plek die meteen in het zicht ligt wanneer je vanaf de Zeilvereniging het Lange Pad op gaat. Wij gaan vanavond dineren op het terras. Dat ligt beschut in de schaduw tijdens dinertijden, behalve wat later op de avond, dan kun je het zijterras nog heerlijk in het zonnetje zitten.

Welke kaart trek je?

De dinerkaart bevat de secties vis, vega en vlees. Traditionele gerechten als tournedos en sliptong worden afgewisseld met de wat meer exotisch klinkende, zoals Ikan Pepesan – makreel in bananenblad – en pekingeend flensjes. 

Hebben we net besloten welk voor- en hoofdgerecht we willen, wordt ons ook nog een andere kaart aangereikt. En van die fingerfoodkaart kun je keuzestress krijgen, dus je bent gewaarschuwd. Met favorieten zoals flammkuchen in vier varianten en nacho's of gefrituurde garnalen kan het zomaar dat je toch nog je culinaire plan voor de avond moet herzien.

​Lekker uitzicht, ook dichtbij


De voorgerechten en drankjes worden smaakvol en kleurrijk gepresenteerd. We kiezen voor de gyoza, knapperig van buiten en smeuïg van binnen, precies goed. De calamares, waarbij het beslag wat dikker en donkerder is dan gebruikelijk, bevallen ook. Het ronde 'plukbroodje’ is lekker vers en warm, met als dipjes aioli en tapenade. We eten de voorafjes buiten, knus in een ronde booth, lekker dicht tegen elkaar aan in zachte kussens. 

Wanneer het afkoelt, verhuizen we naar een tafeltje binnen en worden wederom vrolijk van het uitzicht, nu op de kunstbloemenzee op het scheidingswandje tussen de tafels. Het glaswerk is al net zo uitbundig. Ook het servies is mooi en gevarieerd, met aardewerken ovalen schalen, bakjes in alle kleuren en groottes en houten plankjes. Een combinatie die sfeerverhogend werkt, en een stijl die zelfs tot en met de wc’s is doorgevoerd, zo merken we in de loop van de avond.

Alles kids?


Aan een bescheiden kinderkaart is gedacht, met tosti, frietjes en poffers. Toch zien we weinig kids vanavond, misschien zijn die wat meer present bij ontbijt en lunch, want dat kan hier ook. Voor de grotere kinderen (10+) is er een geweldige burger te krijgen die niet alleen in omvang maar ook in kwaliteit van bereiding en smaak hoge ogen gooit. Het blijkt ook de favoriet te zijn van onze gastvrouw. 

De hamburger als hoofdgerecht is inderdaad omfiets-waardig: lekker mals, goed gegarneerd en perfect op smaak. De dorade daarentegen valt iets minder in de smaak, al is hij prima gegaard op de Mibrasa-oven en dus zeker niet droog. De vis wordt naturel gepresenteerd op een eveneens naturel bed van orzo, wat we zouden waarderen aan een strand waar hij net uit zee was gevist, maar hier mist het een beetje sjeu waarnaar we op zoek zijn.

Nog eens aan toe(tje)


Als uitsmijter bestellen we de friandises en de tartelette met aardbeien, lekker in het seizoen. Wederom zijn we onder de indruk van de kunstige presentatie. Toefjes groene gelei waarvan we een herkomst vermoeden in basilicum vormen een aantrekkelijk ensemble met de kleurrijke bloemetjes. Voor een samenzijn op een fijne plek met aan alle kanten mooie uitzichten, kun je zeker eens bij Brasserie Woodz stoppen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.

‘Als één tafel een kan hard lemonade bestelt, wil het hele terras een kan’

In dit verhaal bespreken we Hard lemonade, een ‘jenever mixed drink' bedacht door Nolet Family Distillery in Schiedam, bij de Pui, Bokaal en Biergarten.