DinnerDinsdag: Genieten van pasta bij Bomm Bar & Bistro

Voor DinnerDinsdag ging onze student-correspondent deze keer langs bij Bomm. Hier ontdekte ze dat asperges een stuk lekkerder zijn dat ze dacht.

26 Sep 2016 Henrica Westhoeve

blogger Henrica studeert Lifestyle in Tilburg, maar is geboren en getogen in Rotterdam. Ze houdt van lekker eten en probeert altijd de leukste 'secret spots' in haar stad te ontdekken.

DinnerDinsdag: Genieten van pasta bij Bomm Bar & Bistro

Studeren én foodie zijn is geen makkelijke combinatie, dat weten we bij De Buik maar al te goed. Gelukkig helpt Rabobank Rotterdam onze culinaire studenten een handje met DinnerDinsdag: studenten met een Rabo Studentenpakket kunnen elke week voor maar 3,50 euro uit eten bij de leukste restaurants van Rotterdam. Onze eigen student-correspondent Henrica doet verslag van haar ervaringen. Deze keer eet ze bij Bomm.

Recentelijk ben ik verhuisd naar Kralingen, maar ik ken de buurt nog niet zo goed. Gelukkig kwam ik erachter dat Bomm mee doet aan DinnerDinsdag, een goed moment om de buurt te verkennen. En ik kan je alvast verklappen: Bomm is een echte aanrader. Deze keer nam ik mijn moeder mee. Dankzij DinnerDinsdag kan ik haar eventjes in het zonnetje zetten zonder dat mijn portemonnee er zwaar onder lijdt.


Mijn moeder is niet zo’n fan van toetjes, dus trakteer ik haar op een lekker voor- en hoofdgerecht in plaats van een hoofdgerecht en een toetje. Ik kies zelf voor de carpaccio en mijn moeder gaat voor de gamba’s. Terwijl mijn moeder en ik genieten van de laatste zonnestralen van het jaar, komt Oiyin, een van de serveersters, naar ons toe. Ze is heel aardig en vertelt dat we voor DinnerDinsdag kunnen kiezen uit twee soorten pasta: vegetarische pasta met pesto en groene asperges of pasta bolognese. Normaal gesproken zou ik voor de bolognese gaan, maar omdat ik dit thuis al vaak genoeg eet (pasta en studenten gaat goed samen) kies ik voor de vegetarische pasta. Mijn moeder doet hetzelfde.

Best of MoMents


Bomm is geen doorsnee naam voor een restaurant, dus mijn nieuwsgierigheid is gewekt. Ik besluit naar Oiyin te lopen en te vragen waar Bomm nu precies voor staat. “Bomm staat voor Best of MoMents” begint ze, “we wilden het niet ‘bom’ noemen vanwege de negatieve lading die daaraan hangt. Ook willen wij dat onze gasten, maar ook ons personeel, hier momenten deelt met elkaar. Daarom hebben wij ook een shared-dining concept.” Geheel tevreden ga ik weer zitten. Een goede restaurantnaam verzinnen is redelijk lastig, maar Bomm is het gelukt. En de betekenis erachter maakt het helemaal af.

Veel pasta en veel asperges


Onze pasta wordt gebracht en ik ben op en top gelukkig. Een flinke hoeveelheid siert het bord. Ik ben het meest nieuwsgierig naar de asperges. Asperges zijn normaal gesproken niet mijn ding, maar ik waag het erop en proef er ééntje. En verrek, het is echt heel erg lekker. Mijn moeder staart me lichtelijk verbaasd aan. Zij weet als geen ander dat ik asperges niet lekker vind. “En, hoe vind je dit?” vraagt ze dan ook meteen. “Echt heel erg lekker!” antwoord ik. Mijn moeder knikt tevreden. Als Bomm mij asperges kan laten eten dan moet het wel een erg goed restaurant zijn.

Schattig en stijlvol


Na mijn pasta, die ik niet eens helemaal op kreeg zo veel was het, besluit ik een rondje te lopen door Bomm. Het is een kleine bistro die gezellig aandoet. Wat mij direct opvalt is de lamp gemaakt van een oud scheepstouw. De tafeltjes zien er knus uit en er zit zelfs iemand alleen te eten. Dat kan hier dus ook gewoon. Ik besluit de rekening te vragen. Ik wil mijn portemonnee pakken als mijn moeder mij gek aankijkt. “Betaal jij?” vraagt ze. “Ja mam, met DinnerDinsdag kan ik dat.” De blik op haar gezicht maakt mijn avond perfect.

Bomm is een van de restaurants die deelnemen aan DinnerDinsdag, een initiatief van Rabobank Rotterdam. Studenten dineren iedere dinsdag voor maar 3,50 euro bij de leukste restaurants van Rotterdam. Check dinnerdinsdag.nl! 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
DinnerDinsdag: Discussies over heerlijk bier bij Scharrels en Schuim.

Scharrels en Schuim serveert talloze bieren en heerlijke kip. Henrica ging voor DinnerDinsdag uit eten en vertelt over de heerlijke biertjes en de malse kip.

De Buik Live bij de klassieke Bistrot-Bar Frère

De vijfde editie van de Buik Live is dit keer bij Bistrot-Bar Frère: een Franse buurtbistro die verrast met hoge kwaliteit.

Ban Nok brengt de ziel van de Thaise keuken naar de Bergselaan

De Buik sprak met Kim en Rik (van Bistrot-Bar Frère) over de recent geopende Bistro Ban Kok, waar smaken en herinneringen uit Thailand generaties verbinden.