Eindeloos variëren met toppings bij Pignon’s Flammkuchen

Bij Pignon’s Flammkuchen kan je terecht voor knapperige, luchtige flammkuchen met verrassende smaken. Prima voor één persoon, maar ook leuk om te delen.

15 Okt 2019 Mieke Kakebeeke

blogger Mieke krijgt een goed humeur van eerlijk eten en slaat geen dag over zonder een flinke kop koffie.

Eindeloos variëren met toppings bij Pignon’s Flammkuchen

Zodra je binnenstapt bij Foodhallen Rotterdam, dompel je je onder in een waar walhalla aan smaken. Of je nou gek bent op de Spaanse of de Chinese keuken, of je nou houdt van vlees of plantaardig eten: bij Foodhallen kan je iedere foodie terecht. Sinds september 2019 is hier met de opening van Pignon’s Flammkuchen een klassieker uit de Elzas aan toegevoegd. Voor de eigenaren (dezelfde als onder andere Taqueria Lima) een wens die uit is gekomen.

Verrassende toppings bij Pignon’s 


Op een vrijdagavond banen we ons een weg door de drukbezochte Foodhallen. In de hoek, vlak naast de gin-tonicbar, bevindt zich Pignon’s Flammkuchen. Er staan zes verschillende soorten flammkuchen op de kaart. We laten ons graag verrassen door de chef en niet veel later worden de eerste twee flammkuchen opgediend. We proeven de ‘Original Elzasser’ als eerste. Deze flammkuchen is belegd met Gruyère kaas, crème fraîche, spekjes en bosui. Er worden niet veel ingrediënten gebruikt, maar dit doet zeker geen afbreuk aan de smaak.

De tweede flammkuchen is de chef’s special met roquefort kaas, stoofpeer, walnoot, honing en rucola. Een vernieuwende combinatie aan pittige en zoete smaken die wij elders nog niet eerder hebben geproefd. 

Een flammkuchen voor ieder seizoen


Om een compleet beeld van het aanbod te krijgen, besluiten we ook voor een iets gewaagdere combinatie te gaan: de ‘winterse’ flammkuchen. Deze is belegd met zuurkool, rookworst, appel, Gruyère en rode ui. Een goede combinatie van smaken en bij ons de favoriet. Het valt op dat er op de kaart rekening is gehouden met het najaar dat gaat komen. Het team beaamt dat er inderdaad naar de seizoenen wordt gekeken en sluit niet uit dat er in de toekomst nog meer (seizoens)variaties komen.

Er is daarnaast nog een flammkuchen met gerookte zalm, feta, rucola, kappertjes en dille. Ook staat een flammkuchen met prosciutto, geitenkaas, tijm, rucola en champignon op de kaart. 

Niet zomaar een flammkuchen


Er wordt enthousiast vertelt dat voor het deeg van de flammkuchen gebruik is gemaakt van de fijnst gemalen bloem ter wereld, dat zou aanvoelen als fluweel. Er zou slechts één man in Nederland zijn die er zijn beroep van heeft gemaakt om flammkuchenbodems te maken. En laat het deeg voor deze flammkuchen nou uitgerekend bij deze man ingekocht worden. Feit is dat de bodems van de drie geproefde flammkuchen allemaal een heerlijk knapperige, luchtige korst hebben. 

Een flammkuchen voor iedere gelegenheid


Pignon’s Flammkuchen zijn luchtig, licht en bij uitstek geschikt om te delen. Voor kinderen is er ook een speciale flammkuchen – of als dessert natuurlijk - met chocolade, banaan, kokosvlokken, crushed M&M’s en karamel. Dus of je Foodhallen nu alleen bezoekt, met vrienden, met je partner of met je hele gezin: bij Pignon’s kan je zeker terecht.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De titelstrijd voor de Rotterdamse Favoriete Nieuwkomer van 2025 gaat van start!

Wie wordt de Favoriete Nieuwkomer 2025 van de Buik van Rotterdam? Dat is aan jou! Bekijk hier de lijst met genomineerden voor 2025.

Dit wil je niet missen: lees hier alles over editie 3 van de Buik Magazine

De 3e editie van de Buik Magazine is gelanceerd en we praten je bij over deze superdikke glossy vol mooie verhalen over de foodcultuur in onze vier steden.

Glasz in Rotterdam: Franse finesse op open vuur en service die straalt

Bij Bar Glasz aan het water in Hillegersberg kom je voor goed Bretons eten, fijne service en mooie wijnen. Kortom: een totaalplaatje.