Kaasfondue met een Spaans tintje bij Bar Pepito

Bar Pepito introduceert Spaanse kaasfondue, een combinatie van Zwitserse en Spaanse specialiteiten, en goed te combineren met de uitgebreide tapaskaart.

19 Nov 2025 Rosalinda van Bennekom

blogger Spontane schrijfster in spé. Wordt gelukkig van goed gezelschap, een goed boek of goede serie en goed eten. Kookt graag, maar gaat nóg liever uit eten.

Kaasfondue met een Spaans tintje bij Bar Pepito

Bij Bar Pepito in Rotterdam worden Spaanse smaken in een modern jasje gestoken. Zodra de zon zich laat zien, stroomt het grote terras aan de Meent vol. In de zomer kun je er heerlijk borrelen, maar zodra de dagen korter worden, verplaatst de focus zich naar binnen waar kwalitatief hoogwaardige tapas bereid worden. Dit seizoen doen ze er nog een schepje bovenop: op de nieuwe kaart verrast Pepito met een kaasfondue. De Buik schoof aan om te proeven.

Tafel vol tapas

Wie aan Spanje denkt, denkt aan tapas, sangria en lekker lang tafelen. Bij Bar Pepito zijn ze ervan overtuigd dat delen de ware kracht van het mediterrane leven is: gezelligheid met een goedgevulde tafel en goed gezelschap. 

Voordat de kaasfondue op tafel komt, proeven we een kleine selectie van de uitgebreide kaart. Getipt worden de berenjena con miel en pinchos de jamón y brie. 

De berenjena, ofwel aubergine in het Nederlands, is gegrild en overgoten met honing en verkruimelde feta. Een fijne combinatie van zoet en zout. De stukjes walnoot zorgen voor een knapperige bite. 

De pinchos zijn rijk belegd met brie, serranoham en een zoete uiencompote. Ook hier is de smaakcombinatie perfect in balans. 

Ik wil kaas(fondue)


Nieuw op de kaart bij Bar Pepito is de kaasfondue. Nu denk je bij kaasfondue waarschijnlijk niet aan Spanje, maar aan Zwitserland. Kaasfondue bestaat meestal uit een mengsel van gesmolten Zwitserse kazen (meestal Gruyère en Emmentaler). Bij Pepito geven ze er een Spaans tintje aan: naast eerder genoemde kazen smelt hier ook manchego in de pan. Deze Spaanse schapenkaas zorgt voor een nootachtige smaak die mooi contrasteert met de mildere Zwitserse kazen.

De pan kaasfondue wordt aangevuld met een uitgebreid assortiment aan dippers. Er is brood, komkommer en tomaat, maar ook hier is er een Spaans accent toegevoegd in de vorm van chorizo en serranoham, maar de gehaktballetjes zijn de ster van de show. Sappig, kruidig en in combinatie met de kaas een echte smaakexplosie. 

De kaasfondue van Bar Pepito biedt een mooie afwisseling van smaken en texturen en is ruim voldoende voor twee personen. De kaas blijft vol van smaak, maar wordt na een tijdje wel wat dikker. Goed blijven roeren dus! 

Sangria op zijn Pepito’s


Bij Bar Pepito nemen ze de drankjes net zo serieus als het eten. Er is een uitgebreide cocktailkaart en er staan verschillende speciaalbieren op tap, maar waar Pepito in uitblinkt is sangria. Er is keuze uit drie varianten: klassiek met rode wijn, een zomerse versie met rosé en een bruisende sangria van cava. 

Wij gingen voor die laatste en dat bleek een schot in de roos. Fris, sprankelend en precies licht genoeg om de kaasfondue in balans te brengen. De sangria drinkt soepel weg, één glas worden er al snel twee. Gelukkig kun je niet alleen per glas, maar ook per kan bestellen. 

Warm en sfeervol


Binnen bij Bar Pepito voelt het alsof je een tapasbar in Madrid binnenstapt. De warme oranje tinten, bakstenen muren en hoge tafels zorgen voor een levendige, maar knusse sfeer. De donkerblauwe bar vormt een stijlvol contrast en trekt direct de aandacht, met haar halfronde bogen en de naam Pepito in mozaïek ingelegd. 

Terwijl op de achtergrond Spaanse muziek klinkt, vult de ruimte zich met geroezemoes, gelach en het zachte getik van glazen cava. Een plek waar je moeiteloos langer blijft hangen dan je van plan was.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Mimoza in West serveert als eerste in Nederland de Dubai paratha burgers

Mimoza Smashburgers introduceert een nieuwe burger: geen hamburgerbroodje, maar de paratha, een flatbread uit Zuid-Azië.

Weg van eenheidsworst: bemin het onbekende

Ian van Eck praat ons op de Buik bij over wijnen. Deze keer gaat het over vergeten druivenrassen die volgens hem de komende tijd het verschil maken.

Uit ons magazine: mind the tourist traps: dit zijn de beste adresjes vlakbij toeristische hotspots

We delen een verhaal uit de tweede editie van de Buik Magazine, met dit keer een artikel over per stad de beste adressen in de buurt van toeristische hotspots.