De voormalige Gastrobar Ster heeft een verrassende transformatie ondergaan. Eigenaren Terry Priem en Esther van Otterloo, bekend van Restaurant STER, openen deze week Secreto op de plek van hun eigen Gastrobar. “We willen terug naar onze passie voor samen delen, maar in een losse, gezellige en Spaanse setting”, vertelt Terry enthousiast.
Spaanse chef bij Secreto
Door de zaak een nieuwe naam te geven hoopt Terry dingen voor gasten te verduidelijken. “Het wordt echt een zaak op zichzelf”, benadrukt Terry. “De zaak aan de Jericholaan heette eerst ‘Gastrobar Ster by Terry Priem, maar nu zal ik vooral bij Restaurant STER te vinden zijn.” De culinaire leiding van Secreto is in handen van Fay Faressi, een Spaanse chef met ervaring bij gerenommeerde restaurants. Robin Buitelaar neemt de dagelijkse leiding op zich.
Secreto: het geheim van delen

De liefde voor Spanje bracht de inspiratie. “We hebben familie wonen in Dénia en de tapasbarren daar, met de losse sfeer, simpele uitstraling maar steengoed eten, inspireerde ons altijd. Dat gevoel willen we naar Rotterdam brengen.” Verwacht bij Secreto, de naam van deze nieuwe zaak, een ontspannen sfeer en authentieke gerechten, zoals berenjenas (gefrituurde aubergine met cana-honing), gambas al ajíllo, coca (van het Iberico Secreto) en patatas bravas.
Het betekent ‘geheim’ in het Spaans wat we mooi en spannend vinden klinken, maar een secreto is ook een deel van het typisch Spaanse ibericovarken.Terry Priem
Terry is om meerdere redenen enthousiast over de nieuwe naam: “Het betekent ‘geheim’ in het Spaans wat we mooi en spannend vinden klinken, maar een secreto is ook een deel van het typisch Spaanse ibericovarken. Dit stuk vlees wordt een van onze signatuurgerechten”, vertelt hij gepassioneerd.
Een nieuwe look en vibe

Om van de oude zaak een echte Spaanse, knusse zaak te maken, moest er meer veranderen dan alleen wie er in de keuken staat en wat er wordt gegeten. “We hebben een stuk van de bar afgezaagd om meer ruimte bij de ramen te creëren”, legt Terry uit.
“Gasten kunnen straks op barkrukken genieten van een goed glas Spaanse wijn en tapas, terwijl ze uitkijken over de straat. Het voelt veel levendiger.” Bovendien is er veel met hout en warme mediterrane kleuren gewerkt om het echte Spaanse gevoel te creëren. “We wilden een plek creëren die doet denken aan de levendige tapasbars in Spanje”, vertelt Terry.
Cortado in de zon

Secreto is nog maar nét open, of Terry heeft al weer nieuwe ideeën. “Ik zie voor me dat het een heel fijne plek kan zijn om ook overdag een goede espresso of cortado te drinken met Spaanse zoete broodjes.” Buiten komen verwarmde kussens op de banken, zodat je zelfs in de frisse Rotterdamse lucht lekker kunt genieten van een drankje en een hapje.
“Mensen zoeken minder formele, maar hoogwaardige plekken”, merkt de chef. Laat dat nou precies zijn wat hij met Secreto aanbiedt. Ontdek vanaf deze week zelf dit Spaanse geheim in het hart van Kralingen. Laat die sangria maar komen!