Terry Priem en zijn vrouw Esther openen in december hun tweede zaak, Restaurant STER. Het pand waar zij gaan starten, heeft al enkele horeca-meters gemaakt. Ze nemen namelijk het oude Restaurant FRED aan de Honingerdijk in Kralingen over. Ze zochten al langer naar een mogelijkheid om uit te breiden. Vanaf december gaan zij draaien voor zakelijke partijen en per halverwege januari is Restaurant STER geopend voor het grote publiek.
An offer you can't refuse

Terry: "Toen we startten met Gastrobar STER wisten we dat de ruimte hier beperkt was. Als hier 10 dozen water binnenkomen, staan ze al in het zicht van de gasten dus we hebben meer ruimte nodig voor opslag, maar ook voor mise en place werkzaamheden, voor zowel de gastrobar als voor de cateringtak. We zeiden toen tegen elkaar dat we dit gingen doen, maar ook gelijk op zoek zouden gaan naar meer ruimte. Dat zijn we in de afgelopen drie jaar blijven doen, we hebben zelfs naar garageboxen en een snackbar hier in de buurt gekeken, maar niets was echt geschikt. Toen kwam ik vorig jaar met Fred (Mustert, red.) in contact omdat we naast elkaar zouden staan tijdens Culinesse. Hij kwam hier op gesprek, keek bij binnenkomst om zich heen, verbaasde zich over de kleine keuken waarin ik werk (Terry en Esther lachen) en vroeg toen al snel of we FRED niet wilde overnemen. Hij wist helemaal niet dat we op zoek waren, dus het was puur toeval. Dat is anderhalf jaar geleden en nu gaat het dan toch echt gebeuren."
Meer, meer, meer
Qua eten in de nieuwe zaak kun je Terry zijn stijl herkennen, hij kookt met veel kleur, smaak en spannende combinaties, maar bij Restaurant STER wordt het allemaal net iets uitgebreider. "We hebben bij Gastrobar STER altijd ingezet op de Bib Gourmand, 3-gangen tegen een mooie prijs-kwaliteit verhouding, maar bij het restaurant gaan we iets hoger inzetten. We gaan met een 5- of 6-gangen menu werken en met een eigen kaaswagen. Die wordt nu ontwikkeld door een vriend van ons en Jacqueline, die bij ons de kaas gaat doen, mag meebepalen over hoe de wagen eruit komt te zien." Esther: "Er kan in het restaurant meer. Meer gangen, meer amuses, friandises bij de koffie: we kunnen daar echt uitpakken. Zeker ook met de wijnen. We krijgen bij de Gastrobar weleens van gasten terug dat ze het jammer vinden dat we geen wijnarrangement schenken, maar dat kan daar natuurlijk wel." Terry en Esther gaan bij Restaurant STER onder meer werken met Ian van Eck van Ian en Wijn en met Moritz Peeters van Wijnhandel Peeters. Ook hebben ze op de wijnkaart een speciale sectie met Toscaanse wijnen. Terry: "We zijn zelf heel erg fan van Bolgheri, het plaatsje in Toscane waar heel veel ‘Super Toscans’ vandaan komen, dus we willen naast de normale wijnkaart een speciale Bolgheri-wijnkaart ontwikkelen."
Stoer en stijlvol

Terry en Esther gieten hun eigen sausje over het nieuwe restaurant, maar houden sommige onderdelen van Fred intact. Esther: "Er komt ook weer graffiti terug in de nieuwe zaak, maar we willen het wel stijlvol houden. Het wordt alleen iets stoerder en iets losser." Terry vult aan: "De mooiste toiletten van Nederland moeten we wel in ere houden, het is kapitaalvernietiging als we daar iets mee doen." Alles waar nu Fred of ‘FR’ opstaat, zoals de haarden bij de entree, luifels en de deurgreep, krijgt vanzelfsprekend het logo van Restaurant STER. De marmeren wijntafel die er nu staat wordt vervangen door een VIP-tafel voor 10 personen. Ook gaat de grote spiegel met Franse termen die er nu hangt weg. Esther: "We gaan hier ook starten met reward-based crowdfunding. Mensen kopen voordat we opengaan een dinerbon voor 10 personen en kunnen daar een keer komen eten met zijn allen. Bij de Gastrobar hebben we dat ook gedaan maar hebben we gouden plaatjes aan de muur gehangen, hier plaatsen we een tekst, hun naam of des Terry’s een tag op de muur en kunnen ze natuurlijk lekker komen eten met 10 personen."
Gastrobar STER
Voorlopig blijven Terry en Esther Gastrobar STER en Restaurant STER naast elkaar draaien. Of dit in de toekomst zo blijft, kunnen ze niet met zekerheid zeggen. Esther: "We willen dat Terry zijn volledige focus op het restaurant kan hebben. We zijn druk op zoek naar een nieuwe chef en maître voor de Gastrobar en zouden het leuk vinden als het een jong en ambitieus stel is. Ze kunnen dan een paar jaar werken onder onze vleugels en wie weet kunnen zij de zaak in de toekomst dan zelfs overnemen. Voorlopig willen we de Gastrobar juist graag houden, ook vanwege loyaliteit aan de buurt. We hebben zoveel aan de buurt te danken en zij zijn blij met dit zaakje, dus we kunnen niet opeens weg zijn."
Zie jij jezelf al zitten aan de VIP-tafel van Restaurant STER en wil je jouw naam op de muur hebben staan? Je kunt vanaf nu een dinerbon kopen voor Restaurant STER. In december gaat het nieuwe restaurant van Terry Priem en Esther van Otterloo open voor zakelijke gasten en vanaf halverwege januari zijn de deuren voor iedereen geopend.