Fijne zuurtjes en bloemenlimonades bij Flowers & Sours

Flowers en Sours is een coöperatie van drie Rotterdamse onderneemsters die een verhaal vertellen over eten, drinken en alles wat daar bij komt kijken.

9 Jun 2016 Jaino Mohammedamin

blogger Jaino is een Geschiedenis student op de Erasmus Universiteit. Komend uit een klein pittoresk dorpje in Gelderland heeft hij de rust omgeruild voor een stads bestaan om in Rotterdam te studeren.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Flowers & Sours

Coolhaven 148A, Rotterdam Maaltijd: LunchDiner Stadsdeel: Centrum Keuken: Nederlands Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Fijne zuurtjes en bloemenlimonades bij Flowers & Sours

Op de Coolhaven zit een nieuwe Rotterdamse onderneming, Flowers & Sours. En hoewel de naam het al wel een beetje verraadt, is het meer dan alleen bloemen en zuurtjes. Flowers & Sours is een coöperatie van drie enthousiaste Rotterdamse onderneemsters die hun verhaal willen vertellen over eten, drinken en alles wat daar bij komt kijken.

De drie onderneemsters Maidie van den Bos, Sanne Zwart en Cathy van den Berg hebben een tijd terug besloten om hun eigen ondernemingen samen te voegen in een pand in Coolhaven. Aan het water, op de hoek van de straat vind je sinds afgelopen weekend limonades, ijs, gefermenteerde producten, boekenclubs, workshops en nog een heleboel meer. Want dat is de bedoeling, een samenwerking van een grote verscheidenheid aan mensen met hetzelfde ideaal: het verhaal achter het eten en drinken vertellen, om mensen bewust te maken van wat ze eigenlijk in hun mond stoppen. Momenteel werken de drie dames samen in één pand, allen met een eigen project.

Wildplukken

Maidie van den Bos ken je wellicht al van de Bloesembar. Ze struint onze stad af naar allerlei soorten bloemen, planten en kruiden. Het wildplukken is haar echte passie en ze straalt ook al ze er over praat. Samen met haar hond gaat ze dagelijks op zoek naar de beste ingrediënten voor haar siropen, cocktails en sorbetijs. Geen idee wat je je voor moet stellen bij wat voor limonades ze schenken? Denk bijvoorbeeld aan vlierbessenlimonade en magnoliabloemenlimonade. Ook gaat ze met regelmaat buiten Rotterdam 'shoppen' voor de ingrediënten. Zo vind je munt bijvoorbeeld alleen in natte en vochtige gebieden. Hiervoor gaat ze dus gerust een dagje naar Leerdam, om thuis te komen met tassen vol munt, waar ze bij Flowers and Sours lekkere thee van maken.

Bacteriën

Onder in het pand is er ook een ware fermentatiegrot. Een fermentatiegrot? Ja, Sanne Zwart is met haar Ferme Kolen namelijk hard in de weer met fermenteren van groenten. Door het toevoegen van de juiste stoffen en bacteriën maakt ze oude conserveringstechnieken weer hip. Zo kan ze haar eigen yoghurt, kimchi en zuurkool maken. Deze producten kun je allen nuttigen bij Flowers and Sours. Of je kunt leren hoe je het zelf moet doen tijdens één van de workshops.

Kernwaarden

Beide dames worden ondersteund door Cathy van den Berg. Met haar onderneming Friscat doet ze de fotografie, marketing en communicatie. Door haar ervaring op het gebied van food photography en merkontwerp in de business van duurzaam en groen leven, is ze de juiste aanvulling voor het team. De dames zijn nog wel op zoek naar ondernemers om het platform verder uit te breiden. Let wel, ze zoeken wel ondernemers met dezelfde visie en kernwaarden, namelijk duurzame, kwalitatieve en regionale producten. Ze willen een verhaal vertellen en bewustwording creëren. Is dit iets waar jij jezelf in terug ziet, schroom dan niet om even contact op te nemen. 

Dus, wil je een lekkere kimchi, limonade, cocktail of sorbet? Of wil je een leuke workshop volgen of een leuke boekenclub bijwonen, ga dan zeker een kijkje nemen bij Flowers and Sours. Op woensdagen kun je er bovendien heerlijk lunchen.

Foto's door Cathy van den Berg

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Station Bergweg opent bezorghub in het Vroesenpark

In het Vroesenpark hoef je voortaan geen zware picknickmand meer mee te nemen. Via de bestelhub van Station Bergweg wordt je eten tot je kleedje bezorgd.

De Proef op de Sommelier met: Emy Koster

Voor de serie Proef op de sommelier gaat Niels van Laatum in gesprek met Rotterdamse sommeliers. In deze editie Emy Koster van Tres.

Bentō Café, een oase van rust op het Weena

Bentō Café heeft sinds de renovatie een vernieuwde plek met open koken, huisgemaakte onigiri en binnenkort ook merchandise.