Sinds halverwege dit jaar heeft Hoy Kitchen een Asian Food Court geopend aan de Mariniersweg. Hier bestel je gerechten van vier verschillende Japanse en Koreaanse keukens én ramen van het bekende Japanse ramenconcept ‘Tokyo Ramen Takeichi’. Wij namen de proef op de som.
Foodcourt aan de Mariniersweg

Het is een typische herfstige zondag, koud en guur, de perfecte dag om Aziatische sferen op te zoeken bij HOY Kitchen - Asian Food Court, gelegen aan de Mariniersweg, enkele keren struikelen vanaf de kruising met de Goudsesingel.
Foodcourts zijn wel bekend buiten Europa, je vindt ze bijvoorbeeld in Zuid-Oost Azië, maar ook veel in de Verenigde Staten. Foodcourts combineren verschillende keukens op een locatie, zodat er voor iedereen wat te kiezen valt. Hoy Kitchen - Asian Food Court combineert, zoals de naam al doet vermoeden, verschillende Aziatische keukens in een restaurant.
Asian Streetfood x Rotterdamse Street Art

Het koude weer zijn we binnen een paar seconden vergeten zodra we binnenstappen bij HOY Kitchen, een foodcourt in een omgeving waar Rotterdamse street art en Aziatische styling elkaar ontmoeten.
Het is nog rustig, dat komt mede doordat we op een heerlijk Nederlands tijdstip (18:00 uur) hebben gereserveerd, alle ruimte om het beste plekje uit te kiezen dus! We nemen plaats en geven onze ogen de kost aan de toffe murals van Rotterdamse OX Alien. Zijn signature is overal door de zaak terug te vinden, tot het toilet aan toe.
Keuzestress

Je kan hier kiezen of je à la carte wilt eten of een all-you-can-eat experience wilt hebben. Wij kiezen voor de à la carte optie. Bestellen kan door de persoonlijke QR te scannen op tafel, maar voor de liefhebbers is er ook een ‘ouderwetse’ papieren kaart beschikbaar om door te nemen. Leuk detail, je kan samen met je tafelgenoot, onafhankelijk van elkaar de QR code scannen, allebei op je smartphone het menu lezen maar in real-time op 1 rekening samen bestellen - het wordt automatisch bijgewerkt.
Er is ruime keuze tussen verschillende Aziatische keukens, waardoor we spontaan FOMO krijgen en stiekem alles willen bestellen. We kiezen een aantal finger food items als voorafje en bestellen de Japanse (Tokyo) Ramen als hoofdgerecht.
Finger food met textuur

In no time worden de voorafjes op tafel gezet, takoyaki (octopus balletjes), veggie dumplings en de chicken karaage. We zetten onze tanden als eerst in de Takoyaki, een crunchy bal gevuld met een zachte ragout van octopus met hier en daar een stuk octopus, gegarneerd met sriracha mayonaise en teriyaki saus.
Goed van smaak, al zijn we verrast door de verschillende texturen in de bal, wellicht iets meer voor mensen die meer gewend zijn aan eten met meerdere texturen, zoals ze dit in verschillende Aziatische landen goed kunnen waarderen.
Dumplings en gepaneerde kip

Tussendoor neutraliseren we onze smaak met de wakame (zeewier), wat altijd een goed bijgerecht is. Door naar de veggie dumplings! Deze zijn heerlijk vol van smaak, lekker krokant aan de buitenkant, goed gevuld en lekker zoutig met de teriyakisaus om in te dippen.
Onbewust hebben we het beste voor het laatst bewaard: de kip karaage. Dit is een crunchy goudbruin gefrituurde kip. De paneerlaag van panko is precies goed dun waardoor de smaak van de kip niet verloren is gegaan, sappig en smaakvol en goed in combinatie met de sriracha mayo.
Tokyo Ramen Takeichi bij HOY Kitchen

Sinds september is Tokyo Ramen Takeichi onderdeel geworden van de Asian Food Court. Wij stonden dus te springen om deze ramen te proeven. Eigenaar Ming zet vol trots twee grote en goedgevulde ramen bowls voor ons op tafel, voor mij de Ramen Classic op Shio basis en de Ramen Deluxe op Shoyu basis voor mijn tafelgenoot.
De bowls staren ons aan en de heerlijke geur laat ons watertanden, gevolgd door een explosie aan smaken, zodra we de eerste hap nemen. Romig en zacht, vol van smaak, lekker zout maar niet overdreven zodat je dorst krijgt. De kip is mals, de bamboe is goed gegaard met een kleine bite en het eitje is de kers op de taart.
We hebben geen spijt van onze keuze, onze absolute favoriet van de avond. Dat de bowls zo goed vullen hadden we even onderschat! Door onze gulzigheid met meerdere voorafjes, hebben we nu moeite om onze borden netjes leeg te eten.
Asian Food Court: de Japanse en Koreaanse opties op een rij

Geen fan van ramen? HOY Kitchen serveert ook diverse (vegetarische) Japanse curry's en Koreaanse kipgerechten. “De Japanse curry's zijn vol van smaak, maar minder spicy dan traditionele Indiase curry's, echt mijn favoriete gerecht”, aldus onze vriendelijke serveerster.
Maar bovenal staat Hoy Kitchen bekend om haar Korean Fried Chicken onder de naam Crispy Korean. Er zijn ook katsu (Japanse ‘schnitzels’) van Don Katsu en chicken burgers van Outfry. Ook kun je katsu burgers bestellen van Shogun Burger.
Geen tijd om zoals wij uit eten te gaan en binnen te gaan zitten bij de foodcourt aan de Mariniersweg? HOY Kitchen heeft ook een deel van het pand gewijd aan afhaalservice en thuisbezorging.