Kaasliefhebbers opgelet: pastarestaurant Kaaskop is geopend

Pastarestaurant Kaaskop is net open en De Buik interviewde Sayim over zijn nieuwe zaak en proefde ondertussen zijn favoriete pasta.

21 Nov 2023 Marciëlle van der Kraan

blogger Marciëlle een ‘foodie’ noemen is een understatement. Ze is erg nieuwsgierig en het liefst probeert ze dan ook nieuwe producten of gerechten die haar smaakpapillen nog niet eerder hebben mogen waarnemen.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Kaaskop

Botersloot 48A, Rotterdam Maaltijd: DinerLunch Stadsdeel: Centrum Keuken: Italiaans Prijsniveau: Kleine prijs Bekijk restaurant

Kaasliefhebbers opgelet: pastarestaurant Kaaskop is geopend

Pasta uit het wiel, daar draait het bij restaurant Kaaskop allemaal om. Sinds een paar weken kun je van 12:00 tot 20:00 terecht bij het restaurant van Sayim Bulbul voor diverse versgemaakte pasta’s die stuk voor stuk door een parmezaans kaaswiel worden geroerd.

Na meerdere bedrijven te hebben gehad in allerlei verschillende branches, is het nu eindelijk tijd voor zijn grote droom: een eigen horecabedrijf. De Buik interviewde Sayim over zijn nieuwe zaak en proefde onderwijl Sayims favoriete pasta.

​'Dit wil ik ook'


Het idee voor dit restaurant deed Sayim op toen hij met zijn twee dochters door een van de hipste wijken van Istanbul liep. “Ik zag een kaaswiel waar constant pasta door geroerd werd en toen ik in de keuken keek zag ik dat de pasta vers werd gemaakt. ‘s Nachts kon ik het niet loslaten. Ik dacht: dit wil ik ook.”

Eenmaal in Nederland aangekomen ging Sayim aan de slag. Hoe hij een eigen restaurant is begonnen? “Gewoon doen.” Om pasta te leren maken werd Google zijn beste vriend.

​Diverse pasta's (en kaas)


Bij Kaaskop heb je de keuze uit diverse pasta’s. Je kunt een kleine portie of een grote portie kiezen, waarna je je saus en toppings kiest. “Ik vind eenvoud belangrijk. Hoe eenvoudiger iets is, hoe moeilijker het is om te maken. Dan proef je echt de kwaliteit.” Om die reden is de kaart ook niet te uitgebreid, want dat ‘zorgt voor keuzestress’.

​Gerechten zonder poespas


Toch zorgt dat niet per se voor minder keuzestress, want alle pasta’s klinken erg aantrekkelijk. Zo kun je een pasta met pesto, babymozzarella en zongedroogde tomaatjes bestellen of de pasta met kip en kleurrijke pepers. Ik koos een van Sayim’s favorieten: de pasta met truffelsaus en wilde paddenstoelen.

Sayim houdt niet van poespas en dat deze pasta lekker is in zijn eenvoud kan ik bevestigen. Zelden heb ik paddenstoelen geproefd die zo rijk zijn van smaak en de truffel is duidelijk aanwezig, maar niet te. Maar natuurlijk het belangrijkst: de romige textuur en smaak van de Parmezaanse kaas, maakt dat je het gerecht echt onder soulfood kunt schalen.

​Een echte Kaaskop


Het pastadeeg maakt Sayim iedere ochtend vers, waardoor het deeg zachter is dan gedroogde pasta maar toch met een lichte bite. “Voor je neus wordt de pasta klaargemaakt en alle pasta haal ik vervolgens door het kaaswiel. Dat ambachtelijke, die belevenis, onderscheidt ons van andere restaurants.”

Het kaaswiel in de etalage is een echte eyecatcher, want in de tijd dat ik binnen ben hoor ik menig passant roepen: “Kijk dat kaaswiel!” Andere voorbijgangers lachen om de naam. “Kaaskop is een soort scheldwoord voor Nederlanders, maar ik omarm ‘m juist. Mijn dochters zeggen dat ik nog een grotere kaaskop ben dan Nederlanders.“

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Herfst sfeer in de Markthal: 10 x comfort food plekjes voor de koudere dagen

We delen een top 10 van comfort food plekjes tijdens de herfst in de Markthal: rijke bouillons, kruidige wereldkeukens en knusse plekken voor warme dranken.

Kunst op de golven: ontdek de juweeltjes aan boord van de ss Rotterdam

Tijdens de nieuwe rondleiding bij ss Rotterdam, de kunsttour, maak je een culturele reis langs deze kunstwerken en de verhalen die zij vertellen.

9 tips voor Antwerpen

Binnen een paar uur sta je in Antwerpen, waar je heerlijk een weekendje kan vertoeven. De Buik geeft een paar goede tips voor en alomvattend weekend.