Tijd voor een bezoekje aan een oude bekende: Osteria Liz in Noord. Vier keer per jaar gaat hier de bezem door de Italiaanse menukaart. Dan worden de klassiekers aangevuld met nieuwe gerechten die passen bij het seizoen.
Tijd voor een bezoekje aan een oude bekende: Osteria Liz in Noord. Vier keer per jaar gaat hier de bezem door de Italiaanse menukaart. Dan worden de klassiekers aangevuld met nieuwe gerechten die passen bij het seizoen.
Binnenlopen bij Liz voelt als thuiskomen. Deze sfeervolle osteria bloeit al jaren in het Liskwartier, zelfs zo goed dat er mensen van heinde en verre komen om hier een ontspannen en smaakvolle avond te beleven.
De ontvangst is warm, de sfeer nog beter. Liz ademt ongedwongen gezelligheid. Wij zoeken een van de kleine maar fijne tafeltjes uit pal naast de bar, waar wij ons tegoed kunnen doen aan het zicht op de apertivo’s die rijkelijk vloeien en de gerechten die uit de open keuken komen.
Osteria Liz kenmerkt zich door shared dining in Italiaanse stijl. Jij hoeft dus geen team pasta óf pizza te zijn, maar je kan deze twee dingen (en meer!) eenvoudig combineren door de kleinere porties. Je kunt het beste met in ieder geval drie gerechtjes starten.
Op aanraden van eigenaresse Rose Tieleman laten wij ons alle keuze uit handen nemen. Zij neemt ons mee op ontdekkingstocht langs alom gelauwerde klassiekers en spannende nieuwkomers op de kaart. Dat betekent antipasti, primi piatti, pizza, dolci én bijpassende wijnen.
Onze eetlust wordt opgewekt met verschillende antipasti. Zo trappen wij af met een van de nieuwkomers op de kaart. De romige burrata, die we op bijna elke kaart wel aantreffen, wordt hier op eigenwijze manier geserveerd met kikkererwten, spinazie, rode ui en oude balsamico.
Als primi piatti proeven wij onder andere de gefrituurde polenta, die goed samengaat met knapperige broccoli, pistachenootjes en flinterdunne snippers pecorino. Ook de zwaardvis is een gerecht voor op je lijstje, temeer door de heerlijk frisse salsa verde en courgette.
Daarna proeven wij nog een van de pizza’s. De combinatie van provolone kaas, mozzarella, worst en aardappel doet verrassen. Door het middelgrote formaat en de luchtige bodem vormt deze pizza precies de juiste afsluiting van onze hoofdgerechtjes.
Het Italiaanse feestje eindigt in stijl met romige tiramisu, twee bollen ijs en een fris citroen meringue taartje. Een volmaakte afsluiter naar onze smaak waar we niks aan willen veranderen.
Ooit zou eigenaresse Rose wel een Italiaanse traiteurwinkel willen beginnen, vertelt ze. Gelukkig is die droom nog niet uitgekomen en kunnen wij tot die tijd genieten van de gastvrijheid bij Liz.
Vanaf 7 april gaat Liz ook op zondag open en niet lang daarna ben je welkom op hun grote zonnige terras.
De derde in de rij van een reeks opvallende zaken. By Ami Café kiest deze keer voor een middagconcept, aangekleed in savanne-thema. Opent eind oktober.
In december opent in Naarden-Vesting A5 YAMA, een Omakase-restaurant onder leiding van Hiroaki Yamamoto en gastvrouw Angela Oosterling.
Lemon's Deli heeft bekende favorieten zoals (huisgemaakte) pastrami, maar je kan er ook take-away maaltijden of culi-cadeaus halen
Geniet van de volgende voordelen: