Verse kaart: nieuwkomers en oudgedienden bij Blij

Blij doet z'n naam eer aan en maakt ons blij met een verse kaart vol klassiekers.

15 Nov 2017 Nina Beekenkamp

blogger Nina studeert Journalistiek in Tilburg maar is zelf een echte Rotterdammer. Je maakt haar blij met een goed glas wijn op de leukste terrassen in de stad.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Blij

Spoorsingel 1A, Rotterdam Maaltijd: DinerLate night Stadsdeel: Noord Keuken: Internationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Verse kaart: nieuwkomers en oudgedienden bij Blij

Voor de bewoners van de buurt Blijdorp is restaurant Blij een begrip. Aan de Spoorsingel, ongeveer vijf minuutjes lopen vanaf Centraal Station is het knusse restaurant te vinden. Wat wij er deden? Sinds vorige week heeft Blij een nieuwe kaart en die moest natuurlijk getest worden.


In 2010 startte Blij als een klein eenmanszaakje aan de Walenburgerweg. Al snel zat de loop er in en kreeg Blij een goede naam in de wijk. Helaas moest de zaak in 2015 haar deuren sluiten vanwege een grote verbouwing vanuit de projectontwikkelaar. Dat was even schrikken, maar uiteindelijk pakte de verbouwing juist goed uit; in maart 2016 opende Blij opnieuw haar deuren. Dit keer een stuk groter met maar liefst zestig zitplaatsen en een ruime bar waar geborreld kan worden.

Nieuwe kaart 


Blij is vrijwel de hele dag geopend; vanaf tien uur ’s ochtends kun je terecht voor een kop koffie en een stukje taart (de huisgemaakte cheesecake is een aanrader). De lunchkaart is ruim en bevat vooral klassieke broodjes. Denk clubsandwich, kroketten op brood of – voor de grote eters – het twaalfuurtje. Dat laatste bevat een kroket op brood, een gebakken eitje en versgesneden rundercarpaccio. Ook fijn: het twaalfuurtje is ook vegetarisch te bestellen met oude kaas en hummus. 


Maar het ging natuurlijk om die nieuwe menukaart. De hardlopers zoals de Blijburger, de truffelrisotto en de saté mochten blijven. De côte de boeuf en het visstoofpotje zijn onze favoriete nieuwkomers. Uitgekeken op de vaste kaart? Dan heeft Blij nog een aantal wisselende vlees-, vis of vegagerechten van de chef in de aanbieding. 

Borrelen 


Aan gezien Blij de hele dag open is, is het ook de uitgelezen plek om te borrelen. Zeker als je mede-borrelaars van ver moeten komen. Blij ligt immers pal achter CS. De bier- en wijnkaart is uitgebreid en de bar en stamtafel nodigen uit om lang te blijven hangen en de verschillende bieren en wijnen te proeven. Snackplateau erbij en je avond is compleet. 


Door de veelzijdig keuze en de echte klassiekers op de menukaart is Blij een aanrader om te eten met grote groepen of met kinderen. De sfeer is huiselijk en ontspannen; het is moeilijk om je er niet direct thuis te voelen. Ook als je iets te vieren hebt kun je bij Blij goed terecht. Achter in de zaak is er namelijk ruimte voor een borrel of andere feestelijke gelegenheid.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De Stoofboot: stoofvlees, friet en een biertje op de Rotte

Bar Alaska en Rivercity slaan de handen ineen voor de Stoofboot. Een rondvaart over de Rotte met stoofvlees, dekentjes, goed gezelschap en een biertje.

Waarom een dagje Rotterdam begint en eindigt bij Hotel New York

De Buik heeft een route uitgestippeld voor een dagje Rotterdam, te beginnen bij Hotel New York, dan de Maas en het centrum van de stad als uitgangspunt.

The Oyster Club waar fancy dining en het nachtleven elkaar treffen

Voor een volledige avondje uit, zit je bij the Oyster Club aan het Rodezand op de juiste plek. Begin met sushi en een cocktail en eindig op de dansvloer.