Naar Tiger Mama ga je al snel voor de goede Aziatische keuken. Maar niet iedereen weet dat zij ook uitstekende cocktails serveren. Naast klassiekers en bekende cocktails, hebben de bartenders eigen verrassende creaties. Ook hierin wordt inspiratie uit de Aziatische keuken gebruikt. Zo is Tiger Mama niet alleen een puik restaurant, maar ook een mooie cocktailbar. Wij tippen drie cocktails die je geproefd moet hebben.
Peach Sour: een bloemige ervaring

Peach Sour
De Sour is een klassieker onder de cocktails, met een 'zuurtje'. Vrijwel altijd is citroen de friszure smaakmaker. In deze variant van Tiger Mama worden we verrast door Japanse invloeden. De basis bestaat uit een frisse gin met hints van sinaasappel. Vast element in een sour is opgeklopt eiwit: door eiwit te shaken krijg je een luchtig mondgevoel, zoals dat ook gebeurt bij meringue in de patisserie. Perzik kom je in een sour niet vaak tegen en in deze cocktail is het een exotisch succes. Maar de kers op de taart komt daarna: jasmijn thee en Mt. Fuji Bitters. Deze combinatie zorgt voor een bloemige ervaring die de cocktail voortreffelijk afrondt.
Hot Minute: pittig als je dat wilt

De hoofdfoto is de Hot Minute, hierboven wordt die gemixt
Nogmaals een twist op een bestaande cocktail, al dan geen klassieker*. Tiger Mama geeft een unieke draai aan de Hot Minute. De cocktail is rijk aan agave door het gebruik van witte tequila (een drank op basis van agave) en agavesiroop. De fruitige invloeden komen van limoen en watermeloen. De kleine toevoeging van Togarashi zout (met o.a. chili en zeewier) maakt de cocktail kruidig zonder dat deze pittig wordt. Maar daar kunnen we iets aan veranderen. De cocktail wordt geserveerd met een stuk watermeloen met Togarashi zout erop. Uiteraard nemen we daar een hap van. De pikante smaak knalt er meteen in. We blussen de boel heerlijk af met de cocktail.
Zombie: smaak blijft zich ontwikkelen

Zombie
Geweldig voor liefhebbers van rum: de Zombie. Je kunt hiervoor simpele rums toepassen, maar gelukkig doet Tiger Mama dat niet. De diversiteit aan kwalitatieve rums, zoals El Dorado, zijn goed in balans. Daarnaast komt het circus aan smaken van kaneel, grapefruit, limoen en absint. De laatstgenoemde is allang niet meer het obscure drankje waardoor Van Gogh wellicht een oor is verloren, maar voegt subtiel de essentiële anijssmaak toe. De smaak blijft zich ontwikkelen in je mond, elke slok geeft een nieuwe laag. Ondanks het feit dat Tiger Mama geen eigen uitgesproken variant heeft gemaakt van de Zombie, is deze cocktail het meer dan waard om te proeven. De smaak is om je vingers bij af te likken en de presentatie, de passievrucht die suggereert dat de 'hersenen' eruit liggen, is geweldig.
*) Er zijn tien klassiekers in de cocktailwereld, denk aan Tom Collins, Negroni en Martini.