Wouter Visser: "The Anthony is voor zowel hotelgast als buurtbewoner"

In hartje Lombok staat The Anthony Hotel met daarin brasserie Monk. Tijdens de coronacrisis heeft het hotel een doorstart gemaakt.

17 Apr 2021 Marlon Mout

blogger Marlon werkt als freelance horecaconsultant en is eigenaar van Macaron Sister. Deze vrolijke foodie staat niet alleen graag in de keuken, maar is ook dol op het ontdekken van nieuwe eetplekjes. In haar vrije tijd vind je haar op een terras met vrienden, aan het sporten of met haar neus in een goed boek.

  • 17 Apr 2021

Wouter Visser: "The Anthony is voor zowel hotelgast als buurtbewoner"

Op loopafstand van het Centraal Station, middenin Lombok, vind je The Anthony Hotel. Het hotel valt direct op als je er langs fietst. Het is gevestigd in een voormalig klooster en dat zie je terug in verschillende details die behouden zijn met de verbouwing. Tijdens de coronacrisis heeft het hotel een doorstart gemaakt en na een korte sluiting zijn de deuren weer open.

Wij zorgen voor u

Sinds januari dit jaar staat Wouter Visser aan het roer als general manager en heeft hij het team en het hotel klaargestoomd om van start te gaan. Hoewel hij aangeeft dat het gek voelde om te starten in een bedrijf dat als gevolg van de coronamaatregelen gesloten was, is hij vol energie met het team weer opengegaan in april. “Het is nu gelukkig weer mogelijk om gasten aan tafel te bedienen en echt weer te zeggen ‘wij zorgen voor u’.” Als straks voor evenementen de versoepelingen komen wordt daar ook een wat meer ontspannen sfeer verwacht zonder dat er gewezen hoeft te worden op naleving van de maatregelen.

Trendy interieur

Niet alleen de buitenkant van het hotel valt op, ook binnen is er genoeg om je ogen uit te kijken. Het interieur is goed op elkaar afgestemd met veel roze tinten. Dit zie je terug in de trendy gestylde suites en short stay appartementen. De gangen zijn voorzien van kloosterbanken en de kapel dient tegenwoordig als ruimte voor vergaderingen of bruiloften. Je kan uitwijken naar het dakterras voor feesten of partijen en deze biedt tevens uitzicht op de persoonlijke favoriet van Visser: de binnentuin.

Brasserie los van het hotel

Nieuw sinds de heropening is Brasserie Monk. "Eten in een hotel doe je niet zo snel. We hebben het concept van de brasserie losgetrokken van het hotel, hiermee willen we deze drempel lager maken. Je kan er heerlijk drie gangen eten met een fles prosecco maar het moet ook toegankelijk worden voor buurtbewoners om bijvoorbeeld op zondag binnen te lopen voor een biertje en een burger", vertelt Wouter.

Wijnproeverij of filmavond

Het hotel biedt een grote verscheidenheid aan mogelijkheden en is een plek waar alles samenkomt. Aan het enthousiasme zal het in ieder geval niet liggen. Volgens Wouter is het een feest om in zo’n mooi bedrijf te werken. "Plannen zijn er genoeg en wie weet kunnen we er deze zomer terecht voor een wijnproeverij of een filmavond op het dakterras."

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Winactie: waar lees jij de Buik Magazine deze zomer?

Waar lees jij de Buik Magazine deze zomer? Deel je Buik-moment en. maak kans op zomerse prijzen!

Met dank aan Mosa heeft ook De Bilt een restobar op niveau

Restobar Mosa in De Bilt verrast met verfijnde bar bites, perfect gegaarde octopus en een chef’s table ervaring op topniveau. Proef wat Mosa uniek maakt!

Creatieve keuken en ‘grachtzicht’ bij Guillotine

Creatief dineren met grachtzicht bij Guillotine Utrecht: seizoensgerechten, cocktails en een relaxte sfeer in het hart van de stad.