Alleen deze week nog kun je genieten van het ‘bijenmenu’ dat chef-kok Peter Scholte ter ere van het insectenhotel Bee-ville bij restaurant The Green House ontwikkelde. In het vijfgangenmenu, dat vol groenten, kruiden en eetbare bloemen staat, is een hoofdrol weggelegd voor honing.
Markante Utrechtse gebouwen

Circulair restaurant The Green House opende deze zomer een bijzondere insectenstad. ‘Bee-ville’ bestaat uit de vijf meest iconische gebouwen van Utrecht: de Domtoren, de Inktpot, het Stadhuis, het Stadskantoor en de Rabotoren. Om de opening van de insectenstad te vieren, lanceerde het restaurant een speciaal menu. Insecten zijn ontzettend belangrijk voor de biodiversiteit en houden mede het ecosysteem in stand. “Insecten zorgen ervoor dat wij onze gasten een gevarieerd menu kunnen aanbieden. Zij helpen ons immers aan vruchtbare grond waar veel van onze ingrediënten groeien. Zonder insecten zou onze kaart echt een stuk saaier zijn”, aldus Peter Scholte, chef-kok van The Green House.
Het bijenmenu

Zo kun je bijvoorbeeld genieten van een geroosterde eend voorzien van een laagje honing met in honing gebakken appelpartjes en een linzen-groenteragout, en Bokkesprong blauwe kaas met honingraat, witlof en geroosterde amandelen en in honing gepocheerde abrikozen.