Nog snel naar The Green House voor het speciale bijenmenu

Alleen deze week nog kun je genieten van het ‘bijenmenu’ dat chef-kok Peter Scholte ter ere van het insectenhotel Bee-ville bij The Green House ontwikkelde.

3 Aug 2021 Mirjam Bedaf

blogger Mirjam is foodjournalist en hoofdredacteur van de Buik van Utrecht. Ze houdt bijna net zo veel van eten en drinken als van de stad Utrecht zelf.

Nog snel naar The Green House voor het speciale bijenmenu

Alleen deze week nog kun je genieten van het ‘bijenmenu’ dat chef-kok Peter Scholte ter ere van het insectenhotel Bee-ville bij restaurant The Green House ontwikkelde. In het vijfgangenmenu, dat vol groenten, kruiden en eetbare bloemen staat, is een hoofdrol weggelegd voor honing.

Markante Utrechtse gebouwen

Circulair restaurant The Green House opende deze zomer een bijzondere insectenstad. ‘Bee-ville’ bestaat uit de vijf meest iconische gebouwen van Utrecht: de Domtoren, de Inktpot, het Stadhuis, het Stadskantoor en de Rabotoren. Om de opening van de insectenstad te vieren, lanceerde het restaurant een speciaal menu. Insecten zijn ontzettend belangrijk voor de biodiversiteit en houden mede het ecosysteem in stand. “Insecten zorgen ervoor dat wij onze gasten een gevarieerd menu kunnen aanbieden. Zij helpen ons immers aan vruchtbare grond waar veel van onze ingrediënten groeien. Zonder insecten zou onze kaart echt een stuk saaier zijn”, aldus Peter Scholte, chef-kok van The Green House.

Het bijenmenu

Zo kun je bijvoorbeeld genieten van een geroosterde eend voorzien van een laagje honing met in honing gebakken appelpartjes en een linzen-groenteragout, en Bokkesprong blauwe kaas met honingraat, witlof en geroosterde amandelen en in honing gepocheerde abrikozen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Een vers jaar met veel Utrechtse openingen: deze restaurants zijn nieuw in 2025

Wij zetten meer dan 15 opmerkelijke restaurantopeningen voor 2025 op een rij. Lees mee om te kijken wat er komend jaar gaat spelen in de Utrechtse horeca.

Paloma nu al Utrechts nieuwste hotspot

Ontdek Paloma, Utrecht's nieuwste Spaanse hotspot met tapas, pinchos, livemuziek en een warme sfeer. Geniet van de smaken van Spanje!

In gesprek met Niels van Zijl over zijn groene ster voor Heimat

Wij hebben chef-kok Niels van Zijl geïnterviewd over de groene ster die Heimat heeft ontvangen, die de duurzame gastronomie vertegenwoordigt.