All you can eat, maar dan anders bij De Utrechter

De Buik ging langs bij stadsbrasserie De Utrechter om het all-you-can-eat concept daar en de cocktails te testen.

17 Jul 2025 Isabelle van Aard

blogger Isabelle van Aard werkt in de consultancy maar leeft voor goed eten.

All you can eat, maar dan anders bij De Utrechter

Tegenover TivoliVredenburg zit De Utrechter: een restaurant, borrelplek en eventlocatie in één. Binnen valt op hoe slim het enorme pand is ingedeeld. Met knusse zitjes, planten en kunst aan de muur voelt de plek absoluut niet aan als een fabriekshal. Die kunst is lokaal, net als veel van de dranken en ingrediënten op de kaart.

​Cocktails met karakter

We beginnen de avond met een drankje. Bij stadsbrasserie & bar De Utrechter heb je een ruime keuze: van lokaal bier en mocktails tot siropen van De Roze Bunker (zoals ‘Wilde IJsthee’) en een wijnkaart met uitgebreide beschrijvingen.

Aan een tafel naast ons worden net twee cocktails geserveerd, voor ons reden om die ook te proeven. We kiezen de Paloma Party, onder andere met mezcal, en de Peach Bourbon Sour. De eerste heeft een randje ‘black salt’ en een stevige, rokerige bite waar je van moet houden. De tweede, met lime is juist lichtzoet, fris en zomers.

​Eindeloos genieten

Bij de Utrechter eet je volgens het all you can eat-concept. Je kunt er ‘eindeloos genieten’, maar zonder het gevoel te hebben dat je in een (soort) vreetschuur bent beland. Per gang kies je één of twee gerechtjes per persoon die op hetzelfde moment worden geserveerd. De kaart is overzichtelijk en goed in balans: vlees, vis, vegetarisch, geheel plantaardig (dus ook zonder kaas) en desserts, met oog voor duurzaamheid en lokale samenwerkingen.

We trappen af met één gerecht per categorie (en twee onder het kopje desserts): gerookt buikspek met avocado tzatziki, ceviche van schelvis met perzik, groene risotto met gerookte feta en ook nog gemarineerde en ingelegde watermeloen met wasabimayonaise, dukkah en mango. Vooral het laatste gerecht, onderdeel van het Zomermenu, bevalt ons goed door de frisse en zachte smaken.

​Lekker: gefrituurde feta

De mooi opgemaakte gerechten zijn gelukkig niet te groot en makkelijk te delen, dus we kijken weer verder in de kaart. Bij de volgende gang springen twee gerechten eruit: de gefrituurde feta met tomatenmarmelade en de roodbaars ‘escovitch’ met remoulade. De feta is niet vet, wat je misschien zou verwachten bij gefrituurde kaas, en combineert goed met de zoetzachte tomatenmarmelade. De madame Jeanette proef je niet echt bij de roodbaars, maar desalniettemin zit het gerecht, mede dankzij de remoulade, boordevol smaak.

​Kaas en baklava als afsluiters

We sluiten af in stijl: een Utregs plankje met lokale kazen – van jong tot oud - met compote, noten, dadels en een glas stroperige Pedro Ximénez. Plus baklava, gevuld met pistache en walnoot, geserveerd met chai-mascarpone die wat kruidigheid toevoegt. Zoet, maar niet plakkerig. Precies goed.

Alles aan De Utrechter ademt Utrecht. Je kunt er lekker en betaalbaar eten: de hele zomer zijn er speciale deals. Van onbeperkt ‘Eindeloos genieten’ voor 30 euro per persoon tot een ‘Tafeltje Vol’ voor 22 euro per persoon (tot en met 31 augustus). Ook fijn: elke dag tussen 16.00 en 19.00 uur is het Happy Hour.


Foto's: Studio Soon

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Uit ons magazine: broodjes zijn de nieuwe trend in Amsterdam

We delen een verhaal uit de tweede editie van de Buik Magazine, met dit keer een artikel over de beste broodjes in Amsterdam.

De favoriete borrelplekken van Ronald Giphart

In de papieren horecakrant van de Buik vertellen 25 horecaliefhebbers wat hun favoriete plekken zijn in Utrecht, deze keer is dat Ronald Giphart.

Uit ons magazine: interview met Maksut Aşkar

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Anatolische chef Maksut Aşkar.