Brothers in Law Taphouse, meer dan bier en burgers

Wij gingen langs bij Brothers in Law Taphouse met gelijknamig bier op de tap. Wij proefden bier en burgers maar ook minder voor de hand liggende gerechten.

18 Aug 2022 Maike Jansen

blogger Maike Jansen werkt bij een toonaangevend mediabureau en is gespecialiseerd in brand advocacy. De geboren Utrechtse is positief kritisch, heeft bijna altijd lekkere trek en gaat graag met haar camera op pad om de vele horecagelegenheden in haar stad vast te leggen.

  • 18 Aug 2022

Brothers in Law Taphouse, meer dan bier en burgers

Een maand geleden opende Brothers in Law Taphouse in het voormalige pand van de Beren haar deuren. Een taphuis én restaurant van drie zwagers die samen een gelijknamig bier brouwen. En dat is te merken aan de uitgebreide bierkaart. Toch verrast het taphuis met meer dan alleen bier en burgers.

Aantrekkelijk hitteplan op zonovergoten terras


In de zaak, die zichzelf beschrijft als familiair, vonden mijn vriend, sister in law en ik een goede kandidaat voor ons lang verwachte etentje. We reserveerden en bij aankomst mochten we zowel buiten als binnen een plekje uitzoeken. We kozen voor een plek op het zonovergoten terras en bestelden, hoe kan het ook anders, een biertje. Mijn schoonzus ging voor een rosé, want ook die staat op de kaart. De wat jonge ober kon helaas geen advies geven en dus hielden we het hitteplan dat de zaak eerder deelde op Instagram aan: een karafje water, voor je laten koken en een New England IPA bestellen.

De New England IPA was een aangename verkoeling op een snikhete dag en ook de rosé viel in de smaak. Bij gebrek aan advies, besloten we de rest van de avond de 11 vaste Brothers in Law bieren maar af te vinken. De New England IPA bleef favoriet, de rest van de bieren op de vaste kaart vielen ook goed in de smaak, maar verrasten verder niet enorm. Beer must be beer zegt de brouwerij dan ook, maar wellicht hadden we toch beter een van de zwagers zelf om advies kunnen vragen. Zij waren echter die middags al aan het werk geweest en genoten van de avond als gast op hun eigen terras, wat nooit een slecht teken kan zijn.

Meer dan bier en burgers


Om onder het genot van wat bites verder bij te kletsen, bestelden we pimentos de padron en pulled pork carnitas, beiden werden mooi geserveerd. Wel moesten we twee carnitas delen met z’n drieën, maar die onhandigheid viel in het niet bij de verrassend goede smaak ervan. Van bijkletsen kwam weinig met de bites die zich in rap tempo richting onze mond begaven.

No nonsense


Brothers in law wil als biermerk no-nonsense uitstralen. Dat komt dan ook terug op de straightforward website en menukaart. We maakten een keuze uit de 10 hoofdgerechten. Brothers in Law is een taphuis waarbij ik standaard burgers en bier had verwacht, maar ze verbaasden mij met verrassingen op de menukaart en een kundige chef. We gingen voor de Blackened Tuna Steak, Tiger (Gamba) Burger en Ribeye Steak en alledrie likten we nog net niet onze borden af. Ook de cocktailkaart is recht toe recht aan: 3 van de 4 zijn klassiekers. Genoeg om uit te kiezen, maar ook weer niet te veel. Dat geldt overigens niet voor de bieren. Met 26 bierkranen en nog vele extra bieren, ook van andere bierbrouwers, kun je je hier bijna oneindig vermaken.

Toetjes van Utrechtse bodem


Ondanks dat we niet voor het Cherries toetje gingen, waren de Snicker pies, gemaakt in samenwerking met Utrechtse ijszaak Roberto, de kers op de taart. Bijna 4 uur en 7 verschillende Brothers in Law bieren later verlieten we het terras. We voelden ons duidelijk thuis bij deze familiaire brouwer en komen graag terug om de rest van de menu- én bierkaart uit te proberen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Atithi: authentiek Indiaas in een modern jasje

Bij restaurant Atithi geniet je van echt Indiaas eten met een moderne twist.

A5 Yama: topniveau sushi in Naarden-Vesting

In december opent in Naarden-Vesting A5 YAMA, een Omakase-restaurant onder leiding van Hiroaki Yamamoto en gastvrouw Angela Oosterling.

Wijnbar met de langste naam van allemaal

Muggen worden gegeten door vogels is de nieuwe wijnbar en nu al dé plek is voor organische wijnen, verrukkelijke gerechtjes én lekkere muziek.