Nog even geduld voor Strandpaviljoen Haarrijnse Plas

Strandpaviljoen Haarrijnse Plas in Utrecht opent later. Door netproblemen en wetgeving wordt de opening uitgesteld tot begin 2026.

Nog even geduld voor Strandpaviljoen Haarrijnse Plas

De bouw van een strandpaviljoen aan de Haarrijnse Plas is opnieuw uitgesteld. Zoals het er nu uitziet, opent de opvolger van Key West Beachhouse pas begin 2026 zijn deuren.

​Duurzaam paviljoen vertraagd

Pech voor zonliefhebbers in de regio Utrecht en Utrechtse Horeca Groep. Voordat hun nieuwe duurzame horecapaviljoen mag worden gebouwd, moet onder andere worden gewacht op uitbreiding van het stroomnet. Ook veranderde de regels van de Omgevingswet strooien roet in het eten.

Voor hun nieuwe project werkt de vriendengroep, onder wie acteur Barry Atsma en ex-voetballers Marco van Basten en Frank Rijkaard, samen met het Utrechtse MONK Architecten. Kenmerkend voor het paviljoen op de grens van Vleuten, Leidsche Rijn en de toekomstige wijk Haarrijn, is een houten gevel en ronde vormen die doen denken aan een boomconstructie. Het is zo ontworpen dat zowel het strand als de boulevard is te zien en het heeft een natuurlijk dak en verblijfplekken voor vleermuizen.

Utrechtse Horeca Groep is eigenaar van Bar Basta, bar brasserie De Blend, Club Claar, restaurant- en eventlocatie Dengh, sportlocatie HAL22 en Kortjak (in Harmelen).

De uitbaters van Key West Beachhouse hebben een nieuwe stek gevonden aan Strand Nulde aan het Veluwemeer alias Veluwe aan Zee.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Atithi: authentiek Indiaas in een modern jasje

Bij restaurant Atithi geniet je van echt Indiaas eten met een moderne twist.

A5 Yama: topniveau sushi in Naarden-Vesting

In december opent in Naarden-Vesting A5 YAMA, een Omakase-restaurant onder leiding van Hiroaki Yamamoto en gastvrouw Angela Oosterling.

Wijnbar met de langste naam van allemaal

Muggen worden gegeten door vogels is de nieuwe wijnbar en nu al dé plek is voor organische wijnen, verrukkelijke gerechtjes én lekkere muziek.