Het is bijna Pasen en dat betekent dat we weer heel wat eieren nuttigen. Maar het perfecte eitje koken is nog helemaal niet zo gemakkelijk als het misschien lijkt. Voor iedereen die dit weekend zelf in de keuken staat hebben we daarom tips om het perfecte eitje te koken.
Tips van een tweesterrenchef

Niemand minder dan tweesterrenchef Moshik Roth is bereid zijn tips te delen over het koken van het perfecte ei. Hij staat bekend om zijn signature dish ‘Het Perfecte Ei’. En schreef er zelfs een boek over, genaamd ‘The Perfecte Egg’.
Naast dat Moshik zijn gerecht keer op keer een culinaire twist geeft, weet hij ook dat het maken van een ei zo eenvoudig niet is. En nu de Paasdagen voor de deur staan, deelt hij graag het recept voor ‘Het Perfecte Ei’ eenmalig met iedereen.
Eerst even wat achtergrondinformatie: Moshik opende in 2006 zijn eerste restaurant, Het Brouwerskolkje**. In 2012 verliet hij Overveen en startte samen met Salem Samhoud restaurant &Samhoud** aan de Oosterdokskade in Amsterdam. En in 2018 vond hij zijn zaak en interieur opnieuw uit onder de naam &moshik**
Het Perfecte Ei van Moshik Roth

Dan nu het perfecte ei. Volgens de chef is een ei perfect als het alle eigenschappen van een ei heeft; een perfecte eivorm, kleur, eigeel en eiwit. Het perfecte ei heef ook de perfecte smaak, temperatuur en textuur. Maar het ei is ook perfect wanneer je het op het juiste moment eet, met het juiste gezelschap, op de ultieme locatie. Luistert nogal nauw dus.
Het koken van het perfecte ei bestaat volgens hem uit zes stappen. Maar je kunt natuurlijk ook stoppen na stap 3.
1. Doe de eieren in een pan kokend water met een scheutje natuurazijn voor 4 minuten en 30 seconden.
2. Maak ondertussen een bak ijswater klaar.
3. Haal de eieren uit de pan en laat ze een minuut in de bak ijswater liggen.
4. Pel de eieren en leg ze gepeld terug in de bak ijswater.
5. Zet de bak 2 uur in de koelkast.
6. Haal de eieren uit de bak, en breek voorzichtig (!) het eiwit los van de dooier, zorg dat de dooier in tact blijft!
Vrolijk Pasen!