Vijf smakelijke tips voor Valencia, direct van de bron, van sommelier Tristan van Doorn. Deze zomer geeft de Buik weer volop tips voor op reis en we trappen af met deze tips voor Valencia.
Vijf smakelijke tips voor Valencia, direct van de bron, van sommelier Tristan van Doorn. Deze zomer geeft de Buik weer volop tips voor op reis en we trappen af met deze tips voor Valencia.
Tristan van Doorn was drie jaar lang de sommelier bij Vermeer in Amsterdam en werkte daarna bij Rijsel, 212 en in Spanje en Australië om uiteindelijk in Valencia te belanden. Daar heeft hij zijn eigen business opgebouwd waarbij hij op bijzondere locaties wijnproeverijen en wijntours organiseert voor zowel particulieren als bedrijven. Met de Buik deelde Tristan zijn leukste wijnadressen in Valencia. Dus mocht je in Valencia komen check dan even zijn insta of er snel een proeverij op stapel staat. Is zeker een aanrader.
Nog geen jaar open, in een achteraf straatje in het centrum, maar met een geweldige wijnkaart, top glaswerk en een goede service.
C. de Cervantes 10 (grens van Ciutat Vella)
Kleine zaak gerund met top pasta’s maar zonder echte wijnkaart. Hier drink je van een wisselende selectie van Italiaanse & Spaanse natuurwijnen op advies van de eigenaar.
C/ de Lluis de Santangel 1 (L’Example)
De zaak voor paella’s (& seafood) in Valencia bijna aan het strand met een geweldige wijnkaart met zelfs oudere jaargangen Spaanse wijnen. Reserveren is een must en let op; in Valencia eten ze paella als een lunchgerecht dus Carmela is alleen open van 13-16 uur.
C/ d’Isabel de Villena 155 (Malva Rosa)
Kleine natuurwijnbar met wat simpele hapjes gerund door een Italiaanse eigenaar. In de leuke wijk Cabanyal vlak bij het strand. Veel keuze per fles en hele aardige bediening.
C/ de Josep Benlliure 117 (Cabanyal)
De lekkerste voor het laatst. Als je van eten & drinken houdt is dit een ‘must-go’ adres. Net buiten de stad in een klein dorpje tussen de agrarische bedrijven eet (en drink) je in een heel charmant huis geweldig. Hier drink je de beste Spaanse wijnen tegen een belachelijk lage prijs en zelfs wijnen uit Bourgogne of Jura kosten hier minder dan in de wijnwinkel in Nederland.
C. Mediterraneo 1 (Alqueria de Roca)
Karin Gaasterland deelt met de Buik van Amsterdam haar vijf favoriete eetadressen van het Mallorca
Bij Bonboon in Amsterdam draait alles om creatief plantaardig koken: vegan fine dining met unieke smaakcombinaties en verfijnde pairings.
7x lekker eten & top uitzicht tijdens SAIL 2025: van fine dining tot relaxte terrassen met zicht op tallships. Ontdek hier de beste plekken!
Geniet van de volgende voordelen: