Karin Gaasterland opende in 1995, samen met Alain Parry, Balthazar’s Keuken aan de Elandsgracht in Amsterdam. Ze publiceerde eind 2021 haar eerste kookboek Cuisine Carine en is betrokken bij de ontwikkeling van het menu van Café Beurre. Cuisine Carine startte ze in 2018 als een restaurant zonder vaste locatie. Deze zomer keert ze met haar pop-up ‘Cuisine Carine en voyage’ terug naar de locatie waar het allemaal begon: Mallorca. Ze kookt daar alle vrijdagen en zaterdagen voor gasten. Dat is dus het adres waar je zeker moet zijn als je Mallorca bezoekt. Bovendien deelt ze met de Buik van Amsterdam vier van haar andere favoriete eetadressen van het eiland.
1. El Bungalow
Een echt klassiek Spaans restaurant direct aan zee. El Bungalow staat bekend om de fantastische arroz negro (zwarte rijst) en hele vissen in zoutkorst. Het is even doorzetten want om het restaurant te bereiken moet je je door de toeristische buitenwijk heen worstelen, maar de beloning wacht aan het einde. Hier is het eten top en zit je tussen de locals.
Esculls 2 Ciudad Jardin - Palma
2. Clandesti Taller Gastronomic
Dit is gastronomische rock & roll, met grote liefde voor de Mallorquin keuken en haar producten. Echt een van mijn favorieten maar je moet wel van een beetje spannend houden. Hier wordt gekookt met minder gangbare ingrediënten zoals bijvoorbeeld ingewanden. Er wordt gekookt met wat de markt te bieden heeft.
Carrer de Guillem Massot 45 - Palma
3. Sa Foradada
Dit is Paella met een grote P! Op een adembenemende plek die alleen na een forse wandeling (45 minuutjes) te bereiken is (of per boot) wordt hier de paella bereid in een open keuken en boven open vuur. Echt meer dan de moeite waard. Sa Foradada serveert alleen lunch. Vergeet niet vooraf te reserveren voordat je aan de tocht begint en neem je badspullen mee voor een verkoeling na de lunch.
Diseminado Sa Foradada 2 - Deia
4. Patiki Beach
Als je na een week of ze de Spaanse keuken een beetje zat bent lunch dan met je voetjes in het water op het strand van Puerto Soller. Dit is een farm to table restaurant op het strand waar chef Grace Berrow op een Donna Hay achtige manier kookt met producten uit de buurt. Sla ook zeker niet de fantastische grapefruit margarita over!
Cami del Far 2 - Puerto De Soller
5. Chez Cuisine Carine En Voyage
Karin’s eigen underground ‘Cuisine Carine en Voyage’ pop up restaurant in de oude stad van Palma start op vrijdag 15 juli en is daarna op alle vrijdag en zaterdagen in juli en augustus geopende. Ben je op Mallorca met vakantie dan is dit de uitgelezen kans om te genieten van Karin’s Cuisine Carine. Ze kookt oude klassiekers en nieuwe gerechten alles van lokale producenten uit Mallorca. De bar opent om 19 uur en het restaurant om 20 uur. Reserveren via whatsapp +31655733418.