De 5 tips van Karin Gaasterland voor Mallorca

Karin Gaasterland deelt met de Buik van Amsterdam haar vijf favoriete eetadressen van het Mallorca

12 Jul 2022 Hans van de Meeberg

blogger Hans is hoofdredacteur van de Buik van Amsterdam en daarnaast freelance redacteur bij Misset Horeca evenals groot liefhebber van eten en drinken.

De 5 tips van Karin Gaasterland voor Mallorca

Karin Gaasterland opende in 1995, samen met Alain Parry,  Balthazar’s Keuken aan de Elandsgracht in Amsterdam. Ze publiceerde eind 2021 haar eerste kookboek Cuisine Carine en is betrokken bij de ontwikkeling van het menu van Café Beurre. Cuisine Carine startte ze  in 2018 als een restaurant zonder vaste locatie. Deze zomer keert ze met haar pop-up ‘Cuisine Carine en voyage’ terug naar de locatie waar het allemaal begon: Mallorca. Ze kookt daar alle vrijdagen en zaterdagen voor gasten. Dat is dus het adres waar je zeker moet zijn als je Mallorca bezoekt. Bovendien deelt ze met de Buik van Amsterdam vier van haar andere favoriete eetadressen van het eiland.

1. El Bungalow

Een echt klassiek Spaans restaurant direct aan zee. El Bungalow staat bekend om de fantastische arroz negro (zwarte rijst) en hele vissen in zoutkorst. Het is even doorzetten want om het restaurant te bereiken moet je je door de toeristische buitenwijk heen worstelen, maar de beloning wacht aan het einde. Hier is het eten top en zit je tussen de locals.

Esculls 2 Ciudad Jardin - Palma

2. Clandesti Taller Gastronomic

Dit is gastronomische rock & roll, met grote liefde voor de Mallorquin keuken en haar producten. Echt een van mijn favorieten maar je moet wel van een beetje spannend houden. Hier wordt gekookt met minder gangbare  ingrediënten zoals bijvoorbeeld ingewanden. Er wordt gekookt met wat de markt te bieden heeft.

Carrer de Guillem Massot 45 - Palma

3. Sa Foradada

Dit is Paella met een grote P! Op een adembenemende plek die alleen na een forse wandeling (45 minuutjes) te bereiken is (of per boot) wordt hier de paella bereid in een open keuken en boven open vuur. Echt meer dan de moeite waard. Sa Foradada serveert alleen lunch. Vergeet niet vooraf te reserveren voordat je aan de tocht begint en neem je badspullen mee voor een verkoeling na de lunch. 

Diseminado Sa Foradada 2 - Deia

4. Patiki Beach

Als je na een week of ze de Spaanse keuken een beetje zat bent  lunch dan met je voetjes in het water op het strand van Puerto Soller. Dit is een farm to table restaurant op het strand waar chef Grace Berrow op een Donna Hay achtige manier kookt met producten uit de buurt. Sla ook zeker niet de  fantastische grapefruit margarita over!

Cami del Far 2 - Puerto De Soller

5. Chez Cuisine Carine En Voyage

Karin’s eigen underground ‘Cuisine Carine en Voyage’ pop up restaurant in de oude stad van Palma start op vrijdag 15 juli en is daarna op alle vrijdag en zaterdagen in juli en augustus geopende. Ben je op Mallorca met vakantie dan is dit de uitgelezen kans om te genieten van Karin’s Cuisine Carine. Ze  kookt oude klassiekers en nieuwe gerechten alles van lokale producenten uit Mallorca.  De bar opent om 19 uur en het restaurant om 20 uur. Reserveren via whatsapp +31655733418.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Layers Bakery & Deli

Layers in De Pijp: croissants in alle soorten, van klassiek tot amandel en hartig. Van topchef Alexandre Scour. Open dagelijks 9-22 uur.

16 x lekker eten en genieten van SAIL 2025

7x lekker eten & top uitzicht tijdens SAIL 2025: van fine dining tot relaxte terrassen met zicht op tallships. Ontdek hier de beste plekken!

De vier restaurantopeningen voor direct na de zomer, waar we allemaal op zitten te wachten

Vier veelbelovende restaurantopeningen in Amsterdam na de zomer: Franz, Blik, Toet en de nieuwe restobar van Simon Witmaar.