5 tips van de chef van Sinne* voor Griekenland

Alexander Ioannou, chefkok van restaurant Sinne geeft de Buik zijn vijf persoonlijke tips voor originele en lekkere restaurants in Griekenland van Kreta tot Santorini.

5 Jul 2022 Hans van de Meeberg

blogger Hans is hoofdredacteur van de Buik van Amsterdam en daarnaast freelance redacteur bij Misset Horeca evenals groot liefhebber van eten en drinken.

5 tips van de chef van Sinne* voor Griekenland

Alexander Ioannou, chefkok is samen met zijn vrouw Suzanne, sommelier eigenaar van Restaurant Sinne. Ze scoorden hun eerste Michelinster in 2015 voor Sinne aan de Ceintuurbaan, schuin tegenover het Sarphatipark. Sinne staat bekend als een van de meest relaxte Michelinrestaurants van Amsterdam. Alexander kookt met pit en op smaak.  Zijn gerechten zijn plaatjes om te zien en brengen de keukens van Oost en West samen. Aan zijn achternaam, Ioannou,  kun je het vast wel zien. Alexander is half Grieks en brengt daar graag met zijn gezin graag de vakanties door. Hij geeft de Buik zijn vijf persoonlijke tips voor originele en lekkere restaurants in Griekenland van Kreta tot Santorini.

Thessaloniki

Mavri Thalassa  Seafood gastronomy 
Een wat luxer en comfortabel Grieks restaurant met een modern (vis)menu en hele mooie wijnkaart. Wat duurder in prijs maar zeker zijn geld waard.

Nik.Plastira 3 - Kalamaria

Rhodos

Stefano Fish Taverna 
Zoals je in Griekenland wel vaker ziet een family taverna. Maar deze is heel authentiek (sinds 1924 in de familie), er wordt lekker gekookt en ze hebben een goede (Griekse) wijnkaart. Als wij op Rhodos zijn dan gaan we hier wel 3 tot 4 keer per week eten.

Kiotari Beach

Santorini

Lycabettus Restaurant
Dit is echt de plek voor een hele romantische avond met een focus op alles wat de zee brengt maar dan op een creatieve manier gebracht. Het is best aan de prijs, maar de locatie en de keuken maken het elke euro waard om je liefje te verwennen.

Oia

Lefkada

Seven Island Taverna
Hier ga je gewoon met je voeten in het zand met tafels op het strand. De aanvoer van de verse vis belandt direct op je bord bij van zeebaars tot rode mul alles is heerlijk maar de specialiteit van Giorgos Verykios is inktvis.

Paraliakos Ligia (kleine straat naast benzinestation aan zee)

Zakynthos

Taverna Keri is een zo’n simpele zaak aan een kleine haven zoals je wel vaker in Griekenland ziet. Hier zijn ze open van ontbijt tot diner met een o zo lekkere klassieke kaart tegen heel vriendelijke prijzen. Je voelt je haast bij je Griekse (schoon)familie op visite.

Keri 290 92

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De ontwikkelingen in de Amsterdamse horeca (editie: september 2025)

Ontdek de nieuwste horecazaken in Amsterdam van september 2025, deze keer met openingsnieuws, sluitingen en zaken die bijna open gaan.

De Kop van Oost, genieten met zicht op de molen

Geniet bij De Kop van Oost van spicy bites, verfijnde gerechten en verrassende desserts met zicht op een echte molen en het water van Oostenburgergracht.

Het cliché voorbij: 44 x echt goed eten in Amsterdam-Noord

De Noord-Zuid-lijn rijdt om de zes minuten, we houden van het pontje: tijd voor een lijst met de plekken waar wij graag komen in Noord, voor alle Amsterdammers.