5 tips van de chef van Sinne* voor Griekenland

Alexander Ioannou, chefkok van restaurant Sinne geeft de Buik zijn vijf persoonlijke tips voor originele en lekkere restaurants in Griekenland van Kreta tot Santorini.

5 Jul 2022 Hans van de Meeberg

blogger Hans is hoofdredacteur van de Buik van Amsterdam en daarnaast freelance redacteur bij Misset Horeca evenals groot liefhebber van eten en drinken.

5 tips van de chef van Sinne* voor Griekenland

Alexander Ioannou, chefkok is samen met zijn vrouw Suzanne, sommelier eigenaar van Restaurant Sinne. Ze scoorden hun eerste Michelinster in 2015 voor Sinne aan de Ceintuurbaan, schuin tegenover het Sarphatipark. Sinne staat bekend als een van de meest relaxte Michelinrestaurants van Amsterdam. Alexander kookt met pit en op smaak.  Zijn gerechten zijn plaatjes om te zien en brengen de keukens van Oost en West samen. Aan zijn achternaam, Ioannou,  kun je het vast wel zien. Alexander is half Grieks en brengt daar graag met zijn gezin graag de vakanties door. Hij geeft de Buik zijn vijf persoonlijke tips voor originele en lekkere restaurants in Griekenland van Kreta tot Santorini.

Thessaloniki

Mavri Thalassa  Seafood gastronomy 
Een wat luxer en comfortabel Grieks restaurant met een modern (vis)menu en hele mooie wijnkaart. Wat duurder in prijs maar zeker zijn geld waard.

Nik.Plastira 3 - Kalamaria

Rhodos

Stefano Fish Taverna 
Zoals je in Griekenland wel vaker ziet een family taverna. Maar deze is heel authentiek (sinds 1924 in de familie), er wordt lekker gekookt en ze hebben een goede (Griekse) wijnkaart. Als wij op Rhodos zijn dan gaan we hier wel 3 tot 4 keer per week eten.

Kiotari Beach

Santorini

Lycabettus Restaurant
Dit is echt de plek voor een hele romantische avond met een focus op alles wat de zee brengt maar dan op een creatieve manier gebracht. Het is best aan de prijs, maar de locatie en de keuken maken het elke euro waard om je liefje te verwennen.

Oia

Lefkada

Seven Island Taverna
Hier ga je gewoon met je voeten in het zand met tafels op het strand. De aanvoer van de verse vis belandt direct op je bord bij van zeebaars tot rode mul alles is heerlijk maar de specialiteit van Giorgos Verykios is inktvis.

Paraliakos Ligia (kleine straat naast benzinestation aan zee)

Zakynthos

Taverna Keri is een zo’n simpele zaak aan een kleine haven zoals je wel vaker in Griekenland ziet. Hier zijn ze open van ontbijt tot diner met een o zo lekkere klassieke kaart tegen heel vriendelijke prijzen. Je voelt je haast bij je Griekse (schoon)familie op visite.

Keri 290 92

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De 2025 favoriete nieuwkomer van de bloggers van de Buik - Veneur

Ook de bloggers van de Buik van Amsterdam hebben hun eigen favoriete nieuwkomer van 2025. De komende weken publiceren we de favoriet van een blogger.

Uit ons magazine: van de polder tot Sumatra - chefs over geur, herkomst en echte smaak

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Alan de Vries van Cru en Reza Permadi. Berempah.

De ultieme Kerstlijst van 2025

We hebben bij de Buik van Amsterdam een lijstje gemaakt met restaurants die met Kerst zijn geopend, voor als je op zoek bent naar een leuk restaurant.