De pop-up van een vriend bracht Numa Muller zo’n 7 jaar geleden naar Amsterdam waar bij de kookboekenwinkel van Mevrouw Hamersma het plan ontstond om Arles te beginnen. De rest is historie en Amsterdam is al jaren een fijn restaurant rijker. Numa is elke maand hier bij ons om met het team de kaart door te nemen. Daarnaast kookt hij in Chardon (Arles) sinds 2016 een residentie voor steeds wisselende chefs. Voor de Buik zette hij zijn favoriete restaurants voor de omgeving van Marseille op een rijtje.
Le Relais du Castelet - Fontvieille
Tussen Marseille en Nimes niet ver van Arles ligt in het hart van de Baux-vallei een voormalig jachthuis dat is omgetoverd tot een table d’hotes. Je rijdt er naartoe via een onverharde weg tussen de olijfbomen, dus niet schikken. De chef serveert een vast menu, altijd seizoensgebonden en traditioneel. Schuif hier aan op de lange tafels en geniet van de omgeving of speel even een potje petanque.
Mas le Castelet - Montmajour 13990
Drum Cafe - Arles
Bistronomie in Arles van de vrouwelijke topchef Ella Aflalo recent door Michelin bekroond met een bib gourmand net zoals Arles in Amsterdam. Ze kookt lokaal met internationale (Midden Oosten) invloeden. Alleen lunch of vroeg diner (sluiting 19.30 uur) Absolute aanrader!
35 Av. Victor Hugo - Arles 13200
La Femme du Boucher - Marseille
Bij de vrouw van de slager gaat het natuurlijk over vlees. Laetitia Visse heeft een achtergrond bij sterrenrestaurants voordat ze zich helemaal op het vlees stortte. Van bloedworst tot varkenspoot of eigengemaakte worsten en pate’s hier is het genieten voor de carnivoor met een mooie wijnkaart met veel natuurlijke en biodynamische wijnen.
10 Rue de Village - Marseille 13006
La Chassagnette - Mas de la Chassagnette
Toprestaurant (en dus wat duurder) van chef Armand Arnal met de smaak van de natuur uit eigen enorme moestuin met twee kassen waarvan een echt tropisch. Verschillende menu’s van compleet vegetarisch tot een flora & fauna menu met vlees en vis uit de regio. Erg leuk is dat je hier ook een top picknickmand kunt bestellen (min 24 uur van te voren) en in de tuin van La Chassagnette kunt opeten.
Mas de la Chassagnette Chemin du Sambuc
La Mercerie - Marseille
Een Frans restaurant onder de leiding van de Engelsman Harry Cummins met een enorme passie voor product. Harry is altijd op zoek naar de beste verse producten en de beste leveranciers. Hij kookt creatief lokaal en zorgt samen met sommelier Laura Vidal en Julia Mitton voor een onvergetelijke avond of middag aan de Cours Saint Louis. Ga hier voor een de lunch of het 5 gangen verrassingsmenu. De wijnkaart is net zoals het eten een feestje.
9 Cours Saint Louis - Marseille 13001
Le Chardon - Arles
Een chefs residentie waar elke paar maanden een nieuwe chef resideert met een signature menu met de sfeer van eetcafe heb je hier een top avond voor een hele redelijke prijs. Numa kookt daar de hele zomer van 30 juni tot 26 september.
37 rue des Arenes - Arles 13200