Top sommelier Noël Vanwittenbergh ontrafelt de wijngeheimen in de Lobby Bar van het Okura

Ontdek wijngeheimen met top sommelier Noël Vanwittenbergh in Hotel Okura in Amsterdam. Proef 6 wijnen & bites in een exclusieve setting.

4 Apr 2025 Hans van de Meeberg

blogger Hans is hoofdredacteur van de Buik van Amsterdam en daarnaast freelance redacteur bij Misset Horeca evenals groot liefhebber van eten en drinken.

Top sommelier Noël Vanwittenbergh ontrafelt de wijngeheimen in de Lobby Bar van het Okura

Vanaf april is er voor wijnliefhebbers een heel bijzonder event. In de Lobby Bar van Hotel Okura neemt Gastronomy Sommelier Noël Vanwittenbergh van Ciel Bleu** je elke drie maanden mee op een andere wijn verkenning. Nu staan Pinot Noir en Chardonnay op het programma. De Buik was bij de eerste try-out.

Intieme presentatie

Medio april start Noëls Wijn Verkenning in de Lobby Bar van het Okura in een intieme setting van maximaal 12 gasten. Gastronomy Sommelier Noël Vanwittenbergh van Ciel Bleu** elke drie maanden behandelt een andere wijn. 

De eerste verkenning staat in het teken van twee konings druiven: chardonnay en pinot noir. Vanwittenbergh legt de karakteristieken bloot die elke fles een unieke signatuur geven. 

Hij vertelt en presenteert achtergronden over de druif en de wijnen. Van oorsprong tot hoe klimaat, bodem en manier van wijn maken de smaak van één enkele druivensoort kan transformeren tot unieke expressies uit verschillende landen/gebieden.

Ook wijn-spijs ervaring

De proeverij vindt eens in de drie weken plaats in de Lobby Bar van Hotel Okura Amsterdam. Elke drie maanden wisselt het wijn onderwerp van de verkenning. Er worden zes zorgvuldig geselecteerde wijnen uit verschillende landen gepresenteerd, waarbij ook de wijn-spijs wordt verklaart. 

Zes bijpassende culinaire bites bij de zes verschillende wijnen worden door Vanwittenbergh en de Executive chef Michel Westerman van het Okura samengesteld. In deze eerste sessie kwamen de pure smaken als ansjovis, gekonfijte kabeljauw tot dungesneden Wagyu geserveerd in een uienbouillon voorbij.

Smaakvolle combinaties met als doel om het effect van wijn op spijs te laten ervaren. Waarna Noël het op een hele leuke en speelse wijze toelicht aan de hand van het terroir, klimaat of de manier van wijnmaken.

Elke drie weken een verkenning

De proeverij vindt elke drie weken plaats op de woensdag in de Lobby Bar van 19.30 tot 21.30 uur, voor €120 per persoon. Beschikbare woensdagen voor de chardonnay en pinot noir verkenning: 9 april, 30 april en 21 mei 2025. Met een maximaal aantal van 12 gasten per sessie. Reserveringen kunnen worden gemaakt door contact op te nemen via reservations@okura.nl.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Het cliché voorbij: 44 x echt goed eten in Amsterdam-Noord

De Noord-Zuid-lijn rijdt om de zes minuten, we houden van het pontje: tijd voor een lijst met de plekken waar wij graag komen in Noord, voor alle Amsterdammers.

Dreamteam geeft met Blik de modern visie op finedining

Bij Blik aan de Reguliersdwarsstraat ontdek je de nieuwe stijl van fine dining van Tijn Verstappen en Jacob Jan Boerma.

Schout-bij-Nacht is een schot in de roos

Op het knusse terras van Schout-bij-Nacht aan de Westerstraat ontdek je een combinatie van smaken gepaard met het bruisende leven van de Jordaan.