Sab's Deli: een omfietsdeli in de Rivierenbuurt

Naar Sab's Deli ga je voor smakelijke en huisgemaakte gerechten. Alle gerechten worden vers en met liefde bereid in de huiselijke sfeer van de Deli.

10 Apr 2022 Fenna van Surksum

blogger Naast het fotograferen van eten geniet Fenna ook van het koken voor anderen. Haar huis is dan ook de vaste stek voor etentjes met vrienden. Ze vindt het heerlijk om uiteten te gaan en nieuwe inspiratie op te doen.

Sab's Deli: een omfietsdeli in de Rivierenbuurt

Op het Scheldeplein pal naast de RAI vind je delicatessenzaak Sab’s Deli. Terwijl je geniet van een goede kop koffie op het terras, dat de hele dag zonnestralen vangt, worden er binnen verse maaltijden bereid. Naast hun veelzijdige cateringklussen, huisgemaakte borrelbites en canapés, kun je aankomende week ook kennis maken met deze deli door hun lentebox, speciaal samengesteld voor de Paasdagen.

Met de paplepel ingegoten


Sabine Sluis, eigenaresse en naamgever van deze mooie delicatessenzaak, heeft al een bak aan horeca-ervaring. Ze perste als kleuter al sinaasappels in de brasserie van haar moeder en stond met haar kladblokje, in veel te grote schort, klaar om de drankjes van de gasten te noteren. Om haar passie en creativiteit voor koken te kunnen delen met anderen, besloot zij in augustus 2020 haar eigen delicatessenzaak te openen. Dagelijks komen er nieuwe gezichten binnenlopen die hiervan mogen meegenieten. “Ik vind het zo bijzonder om mensen in de deli te ontvangen die eerder op een andere manier, zoals wanneer we cateren, onze keuken geproefd hebben, en Sab’s Deli op deze manier terug weten te vinden.”

Glutenvrij? Notenallergie? Vegetarisch? Geen probleem!

We leven in een tijd waarin je als horecaondernemer flexibel moet zijn en rekening moet houden met allerlei dieetwensen en allergieën. Heb je tafelgenoten die het liefst alleen groenten eten? Iemand in het gezelschap die een notenallergie heeft? Momenteel even op de koolhydraten aan het letten? Sab’s keuken biedt voor ieder wat wils. Inmiddels heeft de delicatessenzaak een vaste kring aan gasten waarvoor Sabine, omdat ze op de hoogte is van hun dieetwensen, met alle liefde iets aparts kookt of een recept aanpast zodat ook zij ervan kunnen genieten. ‘Het fijne aan ondernemen vind ik dat ik rekening kan houden met de wensen van onze gasten. Zo hebben wij een aantal vaste gasten met een glutenvrij dieet; wij denken graag met hen mee en sindsdien zijn bijvoorbeeld onze geliefde truffel arancini’s vrij van gluten.’

Een lentebox speciaal voor de Paasdagen


Je kunt te allen tijde bij Sab’s Deli terecht voor een goedgevulde borrelbox, maar aankomende week heeft deze box een extra paastintje gekregen. Waar deze normaal is gevuld met onder andere huisgemaakte tapenades, kipgehaktballetjes in pomodorisaus en salades van burrata, parmaham en gepofte cherrytomaatjes, tref je er nu vooral paaskleurige gerechtjes aan. Denk aan een gazpacho van groene erwtjes en munt, truffel arancinis met citroenmayonaise, en een salade van gepofte gele biet, burrata en balsamico. Een all-time favourite die niet kan missen is ook de mini chicken pie met huisgemaakte roux en bieslook.

Deze week geen tijd om een bezoek te brengen? Met een om de paar weken wisselend menu en verschillende borrel- en geschenkboxen blijft Sabine je verrassen, wat een terugkerend bezoek aan deze mooie delicatessenzaak het helemaal waard maakt.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Schout-bij-Nacht is een schot in de roos

Op het knusse terras van Schout-bij-Nacht aan de Westerstraat ontdek je een combinatie van smaken gepaard met het bruisende leven van de Jordaan.

5x lekker eten & drinken in en om Lucca

5x eten & drinken in en om Lucca: van top pizza en moderne Italiaanse cuisine tot natuurwijnbars en een bistecca bij de slager.

Bolenius zit nu eindelijk op de plek waar het hoort

Bolenius in Amsterdam verhuisde naar Rembrandtpark: groentegerechten, Dutch Cuisine en een groen terras maken dit restaurant helemaal compleet.