Op het Scheldeplein pal naast de RAI vind je delicatessenzaak Sab’s Deli. Terwijl je geniet van een goede kop koffie op het terras, dat de hele dag zonnestralen vangt, worden er binnen verse maaltijden bereid. Naast hun veelzijdige cateringklussen, huisgemaakte borrelbites en canapés, kun je aankomende week ook kennis maken met deze deli door hun lentebox, speciaal samengesteld voor de Paasdagen.
Met de paplepel ingegoten

Sabine Sluis, eigenaresse en naamgever van deze mooie delicatessenzaak, heeft al een bak aan horeca-ervaring. Ze perste als kleuter al sinaasappels in de brasserie van haar moeder en stond met haar kladblokje, in veel te grote schort, klaar om de drankjes van de gasten te noteren. Om haar passie en creativiteit voor koken te kunnen delen met anderen, besloot zij in augustus 2020 haar eigen delicatessenzaak te openen. Dagelijks komen er nieuwe gezichten binnenlopen die hiervan mogen meegenieten. “Ik vind het zo bijzonder om mensen in de deli te ontvangen die eerder op een andere manier, zoals wanneer we cateren, onze keuken geproefd hebben, en Sab’s Deli op deze manier terug weten te vinden.”
Glutenvrij? Notenallergie? Vegetarisch? Geen probleem!
We leven in een tijd waarin je als horecaondernemer flexibel moet zijn en rekening moet houden met allerlei dieetwensen en allergieën. Heb je tafelgenoten die het liefst alleen groenten eten? Iemand in het gezelschap die een notenallergie heeft? Momenteel even op de koolhydraten aan het letten? Sab’s keuken biedt voor ieder wat wils. Inmiddels heeft de delicatessenzaak een vaste kring aan gasten waarvoor Sabine, omdat ze op de hoogte is van hun dieetwensen, met alle liefde iets aparts kookt of een recept aanpast zodat ook zij ervan kunnen genieten. ‘Het fijne aan ondernemen vind ik dat ik rekening kan houden met de wensen van onze gasten. Zo hebben wij een aantal vaste gasten met een glutenvrij dieet; wij denken graag met hen mee en sindsdien zijn bijvoorbeeld onze geliefde truffel arancini’s vrij van gluten.’
Een lentebox speciaal voor de Paasdagen

Je kunt te allen tijde bij Sab’s Deli terecht voor een goedgevulde borrelbox, maar aankomende week heeft deze box een extra paastintje gekregen. Waar deze normaal is gevuld met onder andere huisgemaakte tapenades, kipgehaktballetjes in pomodorisaus en salades van burrata, parmaham en gepofte cherrytomaatjes, tref je er nu vooral paaskleurige gerechtjes aan. Denk aan een gazpacho van groene erwtjes en munt, truffel arancinis met citroenmayonaise, en een salade van gepofte gele biet, burrata en balsamico. Een all-time favourite die niet kan missen is ook de mini chicken pie met huisgemaakte roux en bieslook.
Deze week geen tijd om een bezoek te brengen? Met een om de paar weken wisselend menu en verschillende borrel- en geschenkboxen blijft Sabine je verrassen, wat een terugkerend bezoek aan deze mooie delicatessenzaak het helemaal waard maakt.