Wie nog steeds denkt dat taarten bakken iets is wat moeders met dochters doen die voor het eerst ongesteld worden, hebben het mis. Dat bewees Rutger in het allereerste seizoen al van Heel Holland Bakt. Hij won in 2013 de zenuwslopende finale met zijn amandeltulband. We waren verkocht, hadden een zwak en een enkeling een crush op deze jonge adonis. Waldo werd ook op jonge leeftijd gegrepen door het banketbakkersvak en heeft inmiddels zijn eerste winkel op de Elandsgracht geopend “een droom die uitkomt”. 
 
            
            Om verwarring voor te zijn: Waldo is de eigenaar van Waldo Chocolade & Patisserie. Logisch, simpel, iets minder creatief bedacht dan zijn baksels.
Gat in de markt
 
Waldo wist twee dingen zeker, namelijk: dat hij de kneepjes van het bakvak onder de knie wilde krijgen en uiteindelijk zijn eigen winkel wilde openen. Waldo doet na zijn opleiding ervaring op bij verschillende zaken zoals Huis ter Duin, Landgoed Duin & Kruidberg, Hilton Double Tree, De Taart van mijn Tante en De Bakkerswinkel en toen werd het tijd om echt zelf aan de bak te gaan. Een pand huren was nog geen optie, op de markt staan lijkt hem een beter idee. Zo staat hij op verschillende markten zijn ambachtelijke producten te verkopen. Elke dag weer vers. Van brownies, macarons, taarten tot aan scones met clotted cream, ze vliegen als warme broodjes over de toonbank. Na ze gek te hebben gemaakt op de markt is het tijd om uit te pakken op festivals. “Dan komt er toch even net wat meer bij kijken dan bakken en verkopen” lacht Waldo. Hij krijgt het een spaans benauwd van bij het idee dat al zijn chocolade zou smelten bij goed weer, “dus ik bedacht een brownie recept” en zo werden de verschillende varianten brownies geboren. Maar hoe trek je de festivalbezoekers naar jouw kraam? Hoe val je tegenwoordig nog op tussen al die andere foodtrucks op het Foodtruck festival? Om te beginnen moet je natuurlijk een foodtruck hebben, “maar wat het echt ontzettend gaaf maakte en waardoor ik opviel is dat ik nog een band kon regelen: een paar rock & rollers op leeftijd die de boel wel even op stelten kwamen zetten. Op het begin probeerde ik alles te managen omdat ik wilde dat het perfect zou zijn, pas toen ik dat los kon laten en mij kon focussen op het bakken ging het pas echt los en was het feest. Het was perfect.”. De festivalbezoekers zijn lovend, er staan zelfs rijen, mensen swingen mee op de muziek terwijl ze de taartjes van Waldo eten. “Alles waarvoor ik heb gewerkt kwam hier samen. Ik moest mezelf af en toe knijpen, is dit een droom?”.
De kers op de taart
Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn: er komt een pand vrij op de hoek van de Elandsgracht en nog redelijk betaalbaar ook. Niet te groot, genoeg ruimte om te bakken en de mazzel dat de ruimte voorzien is van alleen maar ramen. De chocoalde, carrotcake, lemon pie, cheesecake en chocoladetaart liggen zorgvuldig opgemaakt in het raamkozijn. Je kan er niet omheen, zelfs als je net uit de sportschool komt en je loopt langs de vitrine moet je toch even naar binnen. Daar staat hij dan: Waldo in zijn eigen zaak! Hij glundert van oor tot oor en verteld met vuur in zijn ogen over de weg hiernaar toe, dat de brownies zijn specialiteit zijn en dat je de taartjes ook in 8-pack kan kopen als een soort proeverij van taarten. Je zal hier nooit een taartje eten die van de dag ervoor is, nee. Elke dag vers en wat overblijft kan worden opgehaald via de app to good to go om verspilling van eten tegen te gaan. Wij kunnen hieruit concluderen: mannen die kunnen  bakken, ondernemen en tegen verspilling van eten zijn, zijn voor ons de kers op de taart. Moeders met dochters, kom hier je taart maar halen.