Schrijven over eten en drinken, nieuwsjagen, de leukste foodevenementen bezoeken, meehelpen bouwen aan een schitterend bedrijf op het snijvlak van eten en media, groots en meeslepend lunchen, werken met de beste redacteuren en foodjournalisten en hét verschil maken binnen de Amsterdamse foodcultuur… Wie wil dat nu niet? Grijp je kans, want wij hebben weer plek voor een redactiestagiair(e)!
Werken op de redactie van de Buik is heel gezellig, maar ook hectisch. Je werkt met strakke deadlines en je wordt er vaak op uitgestuurd om bij dat ene nieuwe tentje te gaan kijken, een interessant verhaal uit een stugge chef-kok te trekken, of een foodfestival te verslaan. Je blijft echter ook vaak genoeg achter de laptop om artikelen in het CMS te zetten, de restaurantgids bij te werken en de online agenda up to date te houden. Je werkt in een klein team en krijgt heel veel vrijheid, maar ook veel verantwoordelijkheid. Als stagiair(e) draai je als volwaardig redactielid mee.
WAT WE VRAGEN
- Je bent student aan de Hogeschool of Universiteit en houdt van schrijven
- Je schrijft graag, snel en veel
- Je bent drie of vier dagen per week beschikbaar
- Je bent dol op Amsterdam en kent de stad op je duimpje
- Natuurlijk ben je gek op eten en drinken
- Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, lef en initiatief. We gooien je regelmatig in het diepe
WAT WE BIEDEN
- Een toffe werkplek 'from home', maar je gaat er zo vaak mogelijk op uit in Amsterdam en er is altijd plek op kantoor in Rotterdam.
- De mogelijkheid om een mooi portfolio op te bouwen
- Veel vrijheid om je projecten op te zetten
- Een professionele eindredactie die je helpt bij het verbeteren van je schrijfstijl
- Een groot netwerk, waar je ook na je stage nog veel aan zult hebben
- Een informeel team dat erg van borrelen en buiten de deur lunchen houdt
- Deelname aan alle evenementen ter ontwikkeling van (culinaire en redactionele) vaardigheden
Wil jij ons team komen versterken, stuur dan een e-mail naar amsterdam@debuik.nl o.v.v. Redactiestage. In je e-mail graag je motivatie, cv en eventueel een greep uit je portfolio.