The Kitchen Dojo komt naar Amsterdam. Na een vliegende start in Rotterdam, sinds 2021, komt dit dark kitchen concept nu ook onze hoofdstad veroveren. Ondernemer Junior Lugte is de bedenker van dit platform, waar bestaande ondernemingen keukenruimte kunnen huren voor productie én food delivery.
De Buik sprak met hem en met twee zaken die straks voor veel Amsterdammers bereikbaar zijn: Edelbites met haar Zuid-Oostenrijkse dumplings en Indian Naan met onder meer curry en paneer.
Startblokken

The Kitchen Dojo is niet zomaar een bezorgkeuken, het is een shared dark kitchen. Verschillende ondernemers huren hier een keuken om hun maaltijden te bereiden. Zo komen hier beginnende chefs samen met ondernemers die meerdere locaties hebben en productieruimte te kortkomen om aan de vraag te voldoen.
Deels gaat dit om maaltijden die bezorgd of afgehaald worden, deels is het een voorbereidingskeuken en deels gaat het om het bereiden van gerechten voor cateringklussen.
“Dat alles centraal geproduceerd wordt, zorgt voor consistentie van het product”, zegt Dojo-ondernemer Junior Lugte. “En het bespaart personeelskosten.” Gasten kunnen langskomen bij The Kitchen Dojo om een maaltijd af te halen of bestellen via de bekende bezorgplatforms.
Plek van inspiratie

Wat de plek zo uniek maakt? Hier wordt écht met de chefs meegedacht. Junior is een ervaren rot in het vak en begrijpt als geen ander de uitdagingen waar horecaondernemers en startende chefs tegenaan lopen.
“Het voordeel van de shared dark kitchen is dat de rekeningen voor huisvesting worden gedeeld. Ondernemingen kunnen zich dus volledig op nieuwe klanten zoeken en eten maken”.
Omdat verschillende ondernemers onder één dak zitten, kunnen ze makkelijk ideeën uitwisselen en bij elkaar inspiratie opdoen. Junior Lugte
Een voorproefje...
Bij The Kitchen Dojo kom je terecht in een wereld van totaal uiteenlopende smaken. Twee zaken, Edelbites en Indian Naan hebben hun intrek al genomen en staan te popelen om zich aan je voor te stellen…
De Zuid-Oostenrijkse dumplings van Edelbites

Eigenaar Christoph brengt de authentieke Zuid-Oostenrijkse dumpling naar Amsterdam. “De gyoza is misschien de bekendste dumpling, maar bijna ieder land heeft er wel een”, vertelt hij. Oostenrijk dus ook, en die stelt hij graag aan je voor. “Het is een verse en zelfs voedzame gevulde dumpling.”
Inmiddels hebben we zo’n dertien verschillende vullingen, geïnspireerd door de culturen om ons heen. Christopher, Edelbites
Een portie bestaat uit drie dumplings en is genoeg voor een hele maaltijd. Naast de tien verschillende hartige varianten, zijn er ook drie zoete opties. Denk aan een kokos- of chocoladumpling. Hmmm!
The Kitchen Dojo is volgens Christopher de juiste plek voor dit concept. “Het is een perfecte manier om ons concept uit te proberen en te tweaken tot het perfect is.” Dat moment lijken ze nu bereikt te hebben, want begin oktober openen ze een tweede vestiging van hun winkel in de buurt van het Olympisch Stadion.
Curry en paneer van Indian Naan restaurant

Van Oostenrijk ben je in The Kitchen Dojo zo in India, want een paar blokken verder staat Bishal, de eigenaar van Indian Naan Restaurant, die je graag mee op reis neemt door de Indiase keuken. Bij Indian Naan kom je voor goede traditionele curry of paneer.
Hier vind je puur vakmanschap met een persoonlijke touch. “Ik opende mijn eerste restaurant in 2012”, vertelt Bishal. “Ik heb mezelf alles aangeleerd. Ik heb zelf leren koken en alles wat uit mijn keuken komt is zelf bedacht.”
Hoewel je bij The Kitchen Dojo niet ter plekke kunt smullen, laten ze je hier niet in het donker achter. Volgens Bishal is het ook voor gasten een inspirerende plek: “Het is een kijkje in de keuken bij allemaal totaal uiteenlopende concepten.”
Het is een ware food hub, ik vind dat inspirerend en ik denk gasten ook. Bishal, Indian Naan Restaurant
Jouw eigen culinaire hub

Hoewel er dus al veel verschillende gerechten uit de Dojo komen, is er nog plek voor meer smaakmakers. Heb jij een culinair concept dat de wereld moet proeven? Neem dan contact op met The Kitchen Dojo via hun website.