Trattoria Graziella is de nieuwste horeca aanwinst van Hotel De L’Europe

Trattoria Graziella is het nieuwe restaurant in de vernieuwde vleugel van hotel De L’Europe. In de Italiaanse huiskamer eet je klassiekers, zoals traditionele antipasti, spaghetti al pomodoro en tiramisu en is de sfeer warm, laagdrempelig en fijn voor de portemonnee.

6 Jun 2020 Xiang van der Weyden

blogger Als studente voeding en diëtetiek is Xiang altijd op zoek naar de beste smaken. Hierbij maakt ze geen onderscheid tussen gluten- en suikervrije lekkernijen en moddervette burgertrutjes.

Trattoria Graziella is de nieuwste horeca aanwinst van Hotel De L’Europe

In één van Amsterdams oudste hotels en rijksmonument De L’Europe zou eind april de deuren van de vernieuwde vleugel ’t Huys worden geopend. Die opening moesten ze uiteraard uitstellen tot 1 juni, maar afgelopen week was het moment eindelijk daar. De drie Amsterdamse toonbeelden boekwinkel MENDO, Skins Spa en het atelier van high end bloemist The Wunderkammer vormen samen de zogeheten ‘Original Amsterdam Luxury’. Bovendien is er een nieuw Italiaans restaurant geopend: trattoria Graziella.

Italiaanse huiskamer  


Trattoria Graziella is de vierde die zich aan het rijtje horecagelegenheden in De L’Europe toevoegt. In tegenstelling tot de al gevestigde horeca Bord’Eau*, Marie en Freddy’s Bar, staat Graziella op zichzelf door een eigen opgang aan de Nieuwe Doelenstraat. Het restaurant is vernoemd naar een vintage Italiaans fietsenmerk en legt zo de link tussen fietsstad Amsterdam met het speelse karakter van het merk en de vintage, Italiaanse stijl. 

In de keuken zwaait Italiaan Luigi di Benedetto er met de scepter die veel internationale ervaring heeft opgedaan in wereldsteden als Londen, Tokyo en Parijs. Kenmerkend voor di Benedetto is dat hij dicht bij de basis blijft; met zijn volledig Italiaanse team zet hij klassiekers uit de Italiaanse keuken neer, zoals traditionele antipasti, spaghetti al pomodoro en tiramisu. Minder klassiek is onder meer zijn signature dish saffraan-risotto met Italiaanse worst. Zoals het een echte trattoria betaamt, is de sfeer er warm, laagdrempelig en fijn voor de portemonnee. Vanuit de overdekte binnenplaats ‘d Tuyn’ is de trattoria verbonden met eerder genoemde boekwinkel MENDO, bloemist The Wunderkammer en Skins Spa. 

Transformatie  


De trattoria is onderdeel van de grote transformatie die hotel De L’Europe momenteel ondergaat. Sinds de officiële opening is het hotel nagenoeg onveranderd gebleven, waarna de tijd om een nieuw interieur en renovatie vroeg. Reden genoeg voor een samenwerking met ontwerpstudio Nicemakers, die de restyling van Hotel L’Europe voor zijn rekening neemt. Naast MENDO, Skins Spa en The Wunderkammer beschikt ’t Huys over vier eventkamers geïnspireerd op de Amsterdamse grachtenpanden en beschikbaar voor bijzondere en sociale evenementen en diners. Vanuit de Wunderkammer worden bloemkunstwerken, interieurobjecten en curiosa tentoongesteld en tevens de beplanting van het vijfsterrenhotel verzorgd. 


Zowel de lobby als hotelkamers, brasserie Marie en sterrenrestaurant Bord’Eau zijn inmiddels volledig gerestyled. De stijl van Freddy’s Bar, vernoemd naar icoon Alfred ‘Freddy’ Heineken is behouden gebleven.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De ontwikkelingen in de Amsterdamse horeca (editie: september 2025)

Ontdek de nieuwste horecazaken in Amsterdam van september 2025, deze keer met openingsnieuws, sluitingen en zaken die bijna open gaan.

De vier restaurantopeningen voor direct na de zomer, waar we allemaal op zitten te wachten

Vier veelbelovende restaurantopeningen in Amsterdam na de zomer: Franz, Blik, Toet en de nieuwe restobar van Simon Witmaar.

De Jollof Club organiseert een tijdelijk feestje voor je zintuigen bij Lotti’s

Proef West-Afrikaanse smaken bij de Jollof Club in Lotti’s, Hoxton Hotel Amsterdam – verfijnde jollof en meer, tot half september beschikbaar.